Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, letěli by jste v 12 týdnu těhu, do zemí jako je Egypt, Tunis? Já osobně mám z toho strach, jak už kvůli podnebí, tak i z letu. Zajímá mě názor i ostatních nebo i třeba zkušenosti. 🙃 děkuji za každou odpověď..
@Sara136 píše: Více
Ne, do Egypta bych neletela. Let je ok, ale zrovna egypt…bala bych se. ![]()
@Sara136 píše: Více
Pokud máš strach, seď doma na zadku. Co víc k tomu chceš řešit? ![]()
@Šmoulice slušně jsem se ptala na názor, zkušenosti od toho tu tahle diskuze je, pokud mě k tomu nemáš co říct nepiš.
@Sara136 ne,letěla a nebo jela bych jen co zemí s dostupnou lékařskou péčí na úrovni
Do takovych destinaci nemam chuť letět ani v normalnim stavu.
Jako tehotna bych se do severní Afriky rozhodne nehrnula…uz jen kvuli dostupné zdravotni peci s blitim a sragorou u faraona, nemas jistotu, ze natrefis na zahraniční kliniku.
Minulý rok jsme chtěli letět, radši jsme to odložili.
Nic neuteče…
Já nedávno byla ve 27tt na Kanárech. Let pohoda, jen po přistání mi haproval tlak a bylo mi asi půl hodinu na omdlení
Ale pak pohoda, celou dovolenou jsem si užila. Let zpátky super. Ale do Egypta? Tam by mě nikdo jako těhotnou nedostal… Je to velký risk. Možné zdravotní problémy tě tam čekají i jako netěhotnou, jako těhotná bych si to nelajzla. I na těch Kanárech jsem raději pila balenou vodu, ikdyž je tam normální pitná z kohoutku. Egypt je (kromě resortů) strašná díra plná špíny.
@Barevné klubíčko
Nevím jak je to na jiných ostrovech, byla jsem jen na Fuerteventuře a tam pitnou z kohoutku teda nemají.
@dickys píše: Více
Na Lanzatore taky ne a na Gran Canarii jsem si taky netroufla pit z kohoutku, zvlast s dvouleťákem. Na vsech ostrovech byva odsolena voda v hotelech, s pitnou z ostrovních zdrojů se šetří a málokdy se nechává plýtvat turisty na myti a splachování…
@dickys píše: Více
Já fakt nevím. Bavili jsme se tam se Slováky, co tam žijí už několik let a prý vodu z kohoutku normálně pijí
Ale právě proto, že mě to úplně nepřesvědčilo, jsem raději užívala jen balenou.
@Hanka1 píše: Více
Tak vidím, že jsem udělala jen dobře, když jsem ji nepila ![]()