Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jitul.kaaa9 píše:
@jary1 jestli nepotřebuješ nic atypického, tak se koukni i po nějaké sektorové. Známí si nedávno pořídili mám dojem z baumaxu, vyšla je na 7500, cca 2m a mně se teda líbí. Mají normálně i horní skříňky.
My měli jednou z Hornbachu asi za 7 tis. Bezva byla, že se dala poskládat jak jsme chtěli, ale už po třech letech vypadala strašně. Ani nešla umýt, nátěr na skřínkách šel dolů. Tak toto bych nebrala.
Ikea je super. Brácha ji má, je velká a i se spotřebiči ( myčka, sporák, digestoř)se vešel do 60 tis. Montoval si ji sám. Jo, a i s pultem a dřezem.
@hudečice píše:
Siko - tam ti to udělají v pc na míru a ukážou ti, jak to bude vypadat. Já si hned sestavu vzala.
Také mají pěkné. My od nich máme pracovní desku.
@jary1 píše:
@Kočičí duše @hudečice jé a já myslela, že to bude nereálné. Vrátili jste mi naději.
Na Ikei se jdu kouknout hned. Sice ji mám z ruky, ale kdyby to bylo výhodné, tak se to vyplatí tam i zajet.
Já myslím že tvoje požadavky reálné jsou, nechceš nic velkého a cena si myslím že by mohla tak nějak vyjít
Mrkni na ten plánovač, fakt tam doladíš každý detail, nám to hrozně vyhovovalo, dělali jsme si víc variant a pak vybírali to nejlepší. My si to od nich nechali dovézt, přestože Ikeu máme kousek, ale bylo toho hrozně moc a autem bysme to nepobrali. Doprava vyšla na 2 tisíce. Nabízeli nám i montáž, ale ta vycházela na nějakých 12 tisíc, což jsme odmítli. Počítalo se to podle velikosti kuchyně a členitosti. Snad jsem aspoň trochu pomohla ![]()
Máme taky ikea, ale deska od truhláře + něco upravil na míru dle představ, ale holky mají pravdu do 40 se určo vlezeš… Plánovač nám udělali v ikey a doma jsem si udělala další verze
@Kočičí duše určitě, děkuji.
Teda 12tis za montáž je dost. My si to taky chceme dělat sami. Milovala jsem, když jsme si zařizovali byt, montovat nábytek. Byla to zábava a taky člověk měl pocit, že se za to zasloužil a ne jen koupil ![]()
@jary1 jinak ještě dodám, že já mám kuchyň z mobelixu, má 2,5m a vyšla mě na 50 tisíc s troubou, sporákem, digestoří, dřezem, dopravou a montáží ![]()
a naplánovat mi ji tam pomohla jedna šikovná prodavačka ![]()
Taky mě to teďka čeká.. a nepremýslelas zkusit nejakého truhláře nebo tak v okolí?
Podle mě to může vyjít líp než ve velkých obchodech. Ale zatím jen tipuju
@jary1 Za takto velkou kuchyni to reálné je. V Ikee vám za tu cenu něco navrhnou. Počítám, že ze spotřebičů do ceny zahrnuješ akorát sporák s troubou, lednice, mikrovlnka atd budou nevestavné samostatné.
@elsara píše:
Taky mě to teďka čeká.. a nepremýslelas zkusit nejakého truhláře nebo tak v okolí?
Podle mě to může vyjít líp než ve velkých obchodech. Ale zatím jen tipuju
No tím si nejsem jistá. Bavila jsem se o tom s jedním klukem v práci. Jeho táta je truhlář. A že když spočte cenu materiálu+ práci, tak se na tu cenu co ve velkých obchodech, nedostane. O konkrétní částce jsme se ale nebavili.
@Premek_Orac píše:
@jary1 Za takto velkou kuchyni to reálné je. V Ikee vám za tu cenu něco navrhnou. Počítám, že ze spotřebičů do ceny zahrnuješ akorát sporák s troubou, lednice, mikrovlnka atd budou nevestavné samostatné.
jj, bez lednice a mikrovlnky. No ale právě ještě nevím, jak ten sporák s troubou. Mamina mně a sestře koupila minulý vánoce sporák k vánocům (trochu předčasne, takže ho máme 1,5roku). Je pěkný a kvalitní. A teď nevím, jestli když budu dělat novou kuchyni, mám koupit vestavný a nebo tam nechat tenhle. A to samé i myčka. Tu máme 7 let. ![]()
@jary1 Pokud máte omezené finance, tak bych to neměnil.
Pokud to k sobě alespoň trochu ladí (povrchová úprava + barva), tak bych to nechal a kuchyni naplánoval podle toho.
Ty Ikea kuchyně prý nejsou špatné. Já mám tedy svoji dělanou na míru a v nájemních bytech mám koupené jinde, ale architektka mi o nich říkala, že to poměrem cena/kvalita není špatné. A co si vybavuji, tak se tam fakt dají sehnat slušně vyadající i pod vaší cenovou relací. Zkuste si to doma dobře změřit, podívat se do jejich katalogu, jaký styl by se vám líbil, definovat si, na co potřebujete prostor a oni vám určitě udělají nějaký návrh zdarma.
Jinak ještě dělají dobré kuchyně (měla partnerka u sebe, a fakt byla dobrá) v Brandýse nad Labem, ale nevím, odkud jste.