Levná pračka - je to běžny problém?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.2.22 13:36

Levná pračka - je to běžny problém?

Ahoj, nikdy jsem se s tímto nesetkala tak hledám raduu zde. Minulý rok nám doma odešla stará pračka Beko, tak jsme se rozhodli koupit novou. Koupili jsme LG pračku a ten rok zpět nás vyšla na 20000. Jsme s ní ale spokojení a neměnili bychom. Jenže minulý měsíc jsme se rozhodli koupit novou pračku na chatu, protože i tam stará odešla. Pereme tam opravdu málo, využití pračky na chatě je cca 1 za 2 měsíce. Vzhledem k tomu, že je takto málo používaná jsme se rozhodli koupit levnější. Na základě recenzí jsme koupili pračku Indesit za cca 5000. A máme problém :mrgreen: pračka je daleko hlučnější a poskakuje při ždímání, prádlo je po uschnutí tvrdší než u nás doma, ale s tím vším jsme počítali. Hlavní problém ale je, že i když dám dvojnásobnou dávku aviváže tak prádlo prostě nevoní. Spíše tak trochu zapáchá stuchlinou, i když ho vytáhnu hned po vyprání. Ten zápach opravdu není nijak velký, kdybych k prádlu přímo nečichala, tak si ani nevšimnu, ale přesto mi je to nepříjemné. Prala jsem už 4×, abych to vyzkoušela, měnila jsem i programy a pořád stejný výsledek.
Dotaz je teda spíš mířen na ty, kteří mají porovnání levné a dražší pračky zda i vám se toto děje, nebo je někde problém?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2773
4.2.22 13:42

No poskakování pračky je spíš špatným vyvážením - chce to pořádně seřídit nožičky, případně koupit takové tlumící podložky pod nožičky, jestli máte nerovnou nebo příliš hladkou podlahu. A dávat méně prádla.
Jsi si jistá, že dáváš aviváž to správné přihrádky? Ono to zní směšně, ale u některých praček je to označené fakt záhadně a když je někdo zvyklý, na nějakou značku, nechá se splést.
Jinak asi reklamovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
4.2.22 13:46

Souhlas s popisem vyse… jeste dodam, ze pracku je dobre nechavat otevrenou, kdyz tam nejste. Nemusi dobre po prani vyschnout, ty ji na 14 dni zavres nez ji zas pouzijes a hned tam vznika ta zatuchlina :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.2.22 13:49

Pračku bych po delší pauze vždycky pustila na prázdno na nějaký rychlý program se savem, aby se vypláchla voda a bordel, co v ní zůstává a evidentně tam hnije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
4.2.22 13:50

A není zatuchlá uvnitř, když pere jednou za 2 měsíce? Necháváte dvířka otevřené?
Umím si představit, že to tam plesniví.
Zkusila bych dát vyvářku s octem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.22 13:50

@safina ano dávám do správné přihrádky :mrgreen:

@llida pračku otevřenou nechávám, po každém praní i vyčistím to těsnění. Vytahuju i dávkovač na prášek, aby vyschnul a stejně nic.

• Citovat
  • Upravit
53190
4.2.22 13:51
@Anonymní píše:
@safina ano dávám do správné přihrádky :mrgreen:@llida pračku otevřenou nechávám, po každém praní i vyčistím to těsnění. Vytahuju i dávkovač na prášek, aby vyschnul a stejně nic.

Ale ta voda zůstává i v hadicích :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.22 13:53

@unuděná @Wevi holky pračka je měsíc stará ani ne.. kupovala se 18.1,prala jsem v ní jednou oblečení, které fakt vyprat potřebovalo a protože trochu smrdělo zatuchlinou, zkusila jsem to ještě 3× s čistým oblečením a stejně bez úspěchu. Problém s ní je od prvního praní

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.22 13:54

@unuděná to bych pochopila u starší pračky, ale tuhle máme od 18.1 :palec: samozřejmě i novou hadici :palec: máme

• Citovat
  • Upravit
53190
4.2.22 14:02
@Anonymní píše:
@unuděná to bych pochopila u starší pračky, ale tuhle máme od 18.1 :palec: samozřejmě i novou hadici :palec: máme

Aha :think: Tak to bych jí asi dala na reklamaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
4.2.22 14:07

Že skáče musíte upravit nožičky a vyvážit. Místo aviváže bych dala ocet.

• Citovat
  • Upravit
74219
4.2.22 14:12

Vždycky nechávám po praní i sušení otevřené dvířka. Aby to větralo. My máme teda jinou značku.
Ale bylo nám u staré pračky opravářem řečeno, aby alespoň jednou měsíčně pračka projela program 90°. To já používám každý týden. Že na 90° peru vždy ručníky a utěrky. Takže máme častěji splněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13951
4.2.22 14:12

Nikdy se mi to nestalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
4.2.22 14:20
@Anonymní píše:
Ahoj, nikdy jsem se s tímto nesetkala tak hledám raduu zde. Minulý rok nám doma odešla stará pračka Beko, tak jsme se rozhodli koupit novou. Koupili jsme LG pračku a ten rok zpět nás vyšla na 20000. Jsme s ní ale spokojení a neměnili bychom. Jenže minulý měsíc jsme se rozhodli koupit novou pračku na chatu, protože i tam stará odešla. Pereme tam opravdu málo, využití pračky na chatě je cca 1 za 2 měsíce. Vzhledem k tomu, že je takto málo používaná jsme se rozhodli koupit levnější. Na základě recenzí jsme koupili pračku Indesit za cca 5000. A máme problém :mrgreen: pračka je daleko hlučnější a poskakuje při ždímání, prádlo je po uschnutí tvrdší než u nás doma, ale s tím vším jsme počítali. Hlavní problém ale je, že i když dám dvojnásobnou dávku aviváže tak prádlo prostě nevoní. Spíše tak trochu zapáchá stuchlinou, i když ho vytáhnu hned po vyprání. Ten zápach opravdu není nijak velký, kdybych k prádlu přímo nečichala, tak si ani nevšimnu, ale přesto mi je to nepříjemné. Prala jsem už 4×, abych to vyzkoušela, měnila jsem i programy a pořád stejný výsledek.
Dotaz je teda spíš mířen na ty, kteří mají porovnání levné a dražší pračky zda i vám se toto děje, nebo je někde problém?

Domnívám se, že za to může špatné odstřeďování během praní a málo vody v bubnu. Ono tohle je úskalí hodně dnešních praček. Nemá aspoň možnost přidat vodu při praní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
4.2.22 14:23

Ta zvýšená hlučnost je u levných praček běžná, slyšela jsem takovou podobnou a při odstřeďování to bylo jak kdyby startovalo letadlo. A to že se hodně hýbe, tak by chtělo naštelovat nožičky či nějak srovnat s podlahou či dát pod pračku gumovou podložku. Některé dražší pračky, když je prádlo špatně vyvážené, tak třeba začnou točit bubnem na druhou stranu či si nějak zkouší prádlo vyvážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný