Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No poskakování pračky je spíš špatným vyvážením - chce to pořádně seřídit nožičky, případně koupit takové tlumící podložky pod nožičky, jestli máte nerovnou nebo příliš hladkou podlahu. A dávat méně prádla.
Jsi si jistá, že dáváš aviváž to správné přihrádky? Ono to zní směšně, ale u některých praček je to označené fakt záhadně a když je někdo zvyklý, na nějakou značku, nechá se splést.
Jinak asi reklamovat ![]()
Souhlas s popisem vyse… jeste dodam, ze pracku je dobre nechavat otevrenou, kdyz tam nejste. Nemusi dobre po prani vyschnout, ty ji na 14 dni zavres nez ji zas pouzijes a hned tam vznika ta zatuchlina ![]()
Pračku bych po delší pauze vždycky pustila na prázdno na nějaký rychlý program se savem, aby se vypláchla voda a bordel, co v ní zůstává a evidentně tam hnije.
A není zatuchlá uvnitř, když pere jednou za 2 měsíce? Necháváte dvířka otevřené?
Umím si představit, že to tam plesniví.
Zkusila bych dát vyvářku s octem
@Anonymní píše:
@safina ano dávám do správné přihrádky@llida pračku otevřenou nechávám, po každém praní i vyčistím to těsnění. Vytahuju i dávkovač na prášek, aby vyschnul a stejně nic.
Ale ta voda zůstává i v hadicích ![]()
@unuděná to bych pochopila u starší pračky, ale tuhle máme od 18.1
samozřejmě i novou hadici
máme
@Anonymní píše:
@unuděná to bych pochopila u starší pračky, ale tuhle máme od 18.1samozřejmě i novou hadici
máme
Aha
Tak to bych jí asi dala na reklamaci..
Že skáče musíte upravit nožičky a vyvážit. Místo aviváže bych dala ocet.
Vždycky nechávám po praní i sušení otevřené dvířka. Aby to větralo. My máme teda jinou značku.
Ale bylo nám u staré pračky opravářem řečeno, aby alespoň jednou měsíčně pračka projela program 90°. To já používám každý týden. Že na 90° peru vždy ručníky a utěrky. Takže máme častěji splněno.
@Anonymní píše:
Ahoj, nikdy jsem se s tímto nesetkala tak hledám raduu zde. Minulý rok nám doma odešla stará pračka Beko, tak jsme se rozhodli koupit novou. Koupili jsme LG pračku a ten rok zpět nás vyšla na 20000. Jsme s ní ale spokojení a neměnili bychom. Jenže minulý měsíc jsme se rozhodli koupit novou pračku na chatu, protože i tam stará odešla. Pereme tam opravdu málo, využití pračky na chatě je cca 1 za 2 měsíce. Vzhledem k tomu, že je takto málo používaná jsme se rozhodli koupit levnější. Na základě recenzí jsme koupili pračku Indesit za cca 5000. A máme problémpračka je daleko hlučnější a poskakuje při ždímání, prádlo je po uschnutí tvrdší než u nás doma, ale s tím vším jsme počítali. Hlavní problém ale je, že i když dám dvojnásobnou dávku aviváže tak prádlo prostě nevoní. Spíše tak trochu zapáchá stuchlinou, i když ho vytáhnu hned po vyprání. Ten zápach opravdu není nijak velký, kdybych k prádlu přímo nečichala, tak si ani nevšimnu, ale přesto mi je to nepříjemné. Prala jsem už 4×, abych to vyzkoušela, měnila jsem i programy a pořád stejný výsledek.
Dotaz je teda spíš mířen na ty, kteří mají porovnání levné a dražší pračky zda i vám se toto děje, nebo je někde problém?
Domnívám se, že za to může špatné odstřeďování během praní a málo vody v bubnu. Ono tohle je úskalí hodně dnešních praček. Nemá aspoň možnost přidat vodu při praní?
Ta zvýšená hlučnost je u levných praček běžná, slyšela jsem takovou podobnou a při odstřeďování to bylo jak kdyby startovalo letadlo. A to že se hodně hýbe, tak by chtělo naštelovat nožičky či nějak srovnat s podlahou či dát pod pračku gumovou podložku. Některé dražší pračky, když je prádlo špatně vyvážené, tak třeba začnou točit bubnem na druhou stranu či si nějak zkouší prádlo vyvážit.
Ahoj, nikdy jsem se s tímto nesetkala tak hledám raduu zde. Minulý rok nám doma odešla stará pračka Beko, tak jsme se rozhodli koupit novou. Koupili jsme LG pračku a ten rok zpět nás vyšla na 20000. Jsme s ní ale spokojení a neměnili bychom. Jenže minulý měsíc jsme se rozhodli koupit novou pračku na chatu, protože i tam stará odešla. Pereme tam opravdu málo, využití pračky na chatě je cca 1 za 2 měsíce. Vzhledem k tomu, že je takto málo používaná jsme se rozhodli koupit levnější. Na základě recenzí jsme koupili pračku Indesit za cca 5000. A máme problém
pračka je daleko hlučnější a poskakuje při ždímání, prádlo je po uschnutí tvrdší než u nás doma, ale s tím vším jsme počítali. Hlavní problém ale je, že i když dám dvojnásobnou dávku aviváže tak prádlo prostě nevoní. Spíše tak trochu zapáchá stuchlinou, i když ho vytáhnu hned po vyprání. Ten zápach opravdu není nijak velký, kdybych k prádlu přímo nečichala, tak si ani nevšimnu, ale přesto mi je to nepříjemné. Prala jsem už 4×, abych to vyzkoušela, měnila jsem i programy a pořád stejný výsledek.
Dotaz je teda spíš mířen na ty, kteří mají porovnání levné a dražší pračky zda i vám se toto děje, nebo je někde problém?