Linoleum a PVC - údržba

3165
28.9.06 10:50

Linoleum a PVC - údržba

Ahoj holky mám dotazm, máte nějakou radu čím odstranit zbytky starého leštidla z linolea?

Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3165
28.9.06 10:51
:idea:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
28.9.06 18:57

Dacanko používám Intentivní čistič od HG. Prodává např. Hornbach, ale i v některých drogeriích se koupí. Případně ta firma, od které máš leštidlo, většinou dělají i něco na jeho odstranění. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
29.1.16 16:23

Linoleum - Breno

Ahojte, přemýšlela jsem kam zařadit tento dotaz. Asi před měsícem jsme v Brenu koupili linoleum. Jenže už při prvním kontaktu s vodou se z linolea začala stírat barva. Je to v pořádku? Vím, že budeme muset linoleum napastovat, ale to není důvod, aby barva tak málo vydržela :think: :think: :think: Přece jen bylo pěkně drahé. U babičky je na zemi linoleum 40 let a nikdy jsem si nevšimla, že by z toho šla barva dolů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
29.1.16 16:32

@chipsa Ahoj, asi ti moc nepomůžu, ale když jsem si přečetla tvůj příspěvek, nedá mi nereagovat. Linolea vyráběná v dnešní době mají jiné složení než ta před 40 lety. Před 40 lety byly v linech nebezpečné chemikálie, které se odpařují do vzduchu, nejčastěji ftaláty, které způsobují rakovinu. Já jen že určitě nelze porovnávat tyto dvě lina a za druhé, toho lina u babičky bych se zbavila pokud můžu radit… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
29.1.16 16:35
@Hermio píše:
@chipsa Ahoj, asi ti moc nepomůžu, ale když jsem si přečetla tvůj příspěvek, nedá mi nereagovat. Linolea vyráběná v dnešní době mají jiné složení než ta před 40 lety. Před 40 lety byly v linech nebezpečné chemikálie, které se odpařují do vzduchu, nejčastěji ftaláty, které způsobují rakovinu. Já jen že určitě nelze porovnávat tyto dvě lina a za druhé, toho lina u babičky bych se zbavila pokud můžu radit… :oops:

Ahoj, zatím jsme vyměnili linoleum jenom v kuchyńi a z finančních důvodů musíme postupně. Je to drahé jek čert. Já spíš ale řeším povrch linolea, který se jaksi stírá a bledne a já nevím co s tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
12.3.16 14:56

:mavam: Prosím jakou používáte pastu, aby se nestíral povrch barvy linolea?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
20.3.16 15:53

Tak jsem napastovala linoleum. Jaký prosím používáte prostředek na linoleum a jak často linoleum pastujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.3.16 15:56
@chipsa píše:
Tak jsem napastovala linoleum. Jaký prosím používáte prostředek na linoleum a jak často linoleum pastujete?

Nikdy nijak. 8o Normálně meju i savem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
20.3.16 15:59
@berry4 píše:
Nikdy nijak. 8o Normálně meju i savem.

Máme nové linoleum a bohužel se stírá povrch. Jedinou radu, co jsme dostali je ho napastovat. A nikde jsem se nedočetla, zda stírání povrchu linolea je normální, nebo ne. Linoleum kupované asi v prosinci a hned při prvním mytí vodou už se stíral povrch. Kupované v Brenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.3.16 16:11

@chipsa tak asi poučka pro mne-nekupovat v Brenu :D Je to sranda, dceři jsme kupovali to úplně nejlevnější(šlo to zase na lino) v září a v kuchyni jí to drží skvěle, nestírá se, nic. Vypadá pořád dost dobře. Používá na to běžná čistidla.
Já bych to teda asi spíš reklamovala. To není normální, když ti jde barva dolů.
Já mám v kuchyni lino cca 9 rok a drhnu ho i rejžákem. V pokoji (Novilon),na něm jde vidět, že je to měkké pvc, tam ho hodlám měnit, ale barva drží jak přibitá.
Jsem ti neporadila co… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
20.3.16 16:18

@chipsa Já kupovala lino v brenu předloni a podle prodavače to je výborné pevné lino s vysokou zátěží… Hodinu po pokládce jsme si ho roztrhli stěhováním ledničky. Snažili jsme se to opravit, ale bez úspěchu… Tak jsme si pozvali podlaháře a i on měl problém tu díru zalepit. To nebylo lino, ale žvýkačka… Takže lino od odborníků z brena už nikdy! Koupili jsme si lino od firmy Gerflor a jsme spokojeni. Lino je pevné a dobře udržovatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
20.3.16 16:18

No jde o to, že rula linolea byla hodně těžká, dostat ji do auta byl problém. Dále již na linoleu stojí nová kuchyń a rozdělávat ji celou jenom proto, že někde ošidili výrobu? 8o :roll: Napsala jsem přímo do Brena, co s tím, když se hned stírá povrch. Jsem tedy zvědavá co odepíší. Zajímavé je, že nikomu kolem mě se povrch linolea nestírá, takže mě nikdo neporadil. Každý má linoleum doma roky a nikdy nic takového neřešil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
20.3.16 16:20
@Potkyš píše:
@chipsa Já kupovala lino v brenu předloni a podle prodavače to je výborné pevné lino s vysokou zátěží… Hodinu po pokládce jsme si ho roztrhli stěhováním ledničky. Snažili jsme se to opravit, ale bez úspěchu… Tak jsme si pozvali podlaháře a i on měl problém tu díru zalepit. To nebylo lino, ale žvýkačka… Takže lino od odborníků z brena už nikdy! Koupili jsme si lino od firmy Gerflor a jsme spokojeni. Lino je pevné a dobře udržovatelné.

No chtěla jsem ještě od Brena koberec a časem chci kupovat do baráku další linoleum, ale z Brena to už asi nebude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
20.3.16 16:26

@chipsa Tak třeba koberec jsem kupovala v brenu u makra a tam byl prodavač ochotný a koberec je v pořádku. Pár měsíců na to jsem kupovala další koberec v brenu u lerku a tam katastrofa…Prodavač neochotný, ale koberec taky v pohodě. Možná to bylo tím, že ty koberce byly zbytkáče a docela pevný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný