Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den. Byl někdo z vás na jednodenním výletě do studia?
Mám to tak naplánované pro manžela a trápí mě případné zpoždění letu, když je to vše na čas… Studio máme na 12:00 a letadlo by mělo přiletět na letiště Luton v 10:30 ( cca 25min autem od studia ) může se stát, že nás tam nepustí, když přijdeme třeba o hodinu dýl?
Já se teda modlím, že letadlo poletí na čas. ![]()
A jaký převoz z letiště do studia se vyplatí?
Moc děkuji
Ahoj, zvaž to ještě. Pokud bude naplněna kapacita na dalsi hodiny a vy nedorazilte včas, tak vás skutečně nemusí pustit. Osobně bych letěla obden dříve, udělala si příjemnou prohlidku města, hezky večer a pak v klidu užila studia
co když bude let zpožděn více? Nebo zůstanete někde viset v dopravě?
Ahoj, a nejenom letadlo, ale dalnice jsou porad ucpany. To bych nedelala, letet rano a mit 2 hodky na presun nekam. Ja nemam rada stresy, takze ja vse planuju s dostatecnou rezervou.
Ale zase ty ranni lety byvaji vetsinou na cas.
A to jedete rano prilet a vecer odlet?
@Lenka0505
Ano, odlet v 19:30 ![]()
Psala jsem přímo na studio, že se obávám toho přesunu z letiště tam.. tak uvidíme, co mě napíšou.
@Londýn píše:
@Lenka0505
Ano, odlet v 19:30
Psala jsem přímo na studio, že se obávám toho přesunu z letiště tam.. tak uvidíme, co mě napíšou.
Ale chapej, ze to letadlo taky muze mít zpoždění tři hodiny. A ze studia budete mít prd, navíc ten let zpět je hrozne brzy i s tím vstupem ve 12
@Tichošlápek
Toho se právě nejvíce bojím… Letenky už mám koupené přes Pelikána.. koukala jsem na noc kousek od studia že je volný pokoj přes Airbnb. Myslíte, že Pelikán mi zdarma přesune let o den déle? Do kolika hodin se můžeme procházet ve studiu? Díky
Tyjo, to bych se bála. My letos v květnu letěli na London Heathrow a nejenže ztratili zavazadla (měli jsme příruční, ale prostě nám ho odbavili kvůli plnému letu
), ale taky jsme přiletěli o cca 20 minut dýl. Takže dost komplikace. Na den příletu bych si nic neplánovala, jako myslím na čas. Tj. my když jedeme, tak první den je prostě cestovní, jen se odpoledne jdeme projít nebo tak a druhý den až máme případné vstupy zakoupené.
Upřímně si myslím, že to nestihnete.
@Londýn studio bylo otevřené do osmi večer, Pelikán absolutne netuším ![]()
@Londýn píše:
@Tichošlápek
Toho se právě nejvíce bojím… Letenky už mám koupené přes Pelikána.. koukala jsem na noc kousek od studia že je volný pokoj přes Airbnb. Myslíte, že Pelikán mi zdarma přesune let o den déle? Do kolika hodin se můžeme procházet ve studiu? Díky
Já myslím, že to nijak omezený není. Teda samozřejmě zavíračkou ![]()
A Pelikán taky netuším, ale Easyjet (tj. přímo dopravce) přesunuje let za poplatek.
No ale ano, taky mi to přijde hrozně narychlo jak to píšeš. Dejme tomu, že to teda na tu 12 stihnete, tak pak ale musíte být na letišti nejpozději kolem 18:30 (spíš dřív), teď cesta - to taky můžete mít zpoždění, vlaky mívají zpoždění. Teď na jaře bylo zpoždění snad hodinu a půl a to to nebylo na letiště ale na jihu pod Londýnem. Takže bych zkusila přesunout letenky, nejlépe tam - na o den, případně dva dříve let tam, najít si ubytko a užít si jeden den i v Londýně.
A kdy letite? Treba ted tu mame stavky vlaku 2 dny v tydnu a pak jeste dalsi omezeni dalsi dny…nahlasi vzdy 3 tydny pred.
Jestli letis nizkonakladovkou tak let jde zmenit, ale za poplatek…
S tim odletem to je sibenicni…musis tam byt 2 hodky pred, jeste cesta
nechci kazit naladu, ale to bude fakt super zazitek. Ale treba vam to vyjde.
@Lenka0505 letíme v Únoru. Budeme mít jen batoh
a jestli to dopadne, tak nás z letiště do studia a zpět odveze kamarád co tam žije.
Jen se bojím, zpoždění letu do UK. Zpátky nám to už bude jedno.
Nevim, jak moc kontroluji ty casy, my jsme tam byli o hodinu drive, pipli nas a ok. Ovsem takto postaveny vylet, to je teda za me uplna silenost.
@Londýn píše:
@Lenka0505 letíme v Únoru. Budeme mít jen batoha jestli to dopadne, tak nás z letiště do studia a zpět odveze kamarád co tam žije.
Jen se bojím, zpoždění letu do UK. Zpátky nám to už bude jedno.
I kdyby to vyšlo, tak to budou dostihy a ne pohodovy výlet. Priplatila bych si změnu letu a ubytko. Zvlášť, když to mas pro někoho
@Londýn tak ted budete muset jen cekat, jestli bude vse ok. Musis pak napsat, jak to dopadlo 😀