Low-cost aktivity s dětmi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Low-cost aktivity s dětmi
Ahoj, pojďme si nasdílet nápady, co dělat s dětmi (nejen o víkendu) za minimum peněz.
Včera mě vytáhla známá na jednu městskou akci a já si uvědomila, jak rozdílně trávíme čas. My v podstatě trávíme čas jen v hernách/zábavních parcích, kde necháváme tisíce, ona je s dětmi „v trapu“ neustále a nestojí jí to skoro nic (ok, možná cestuna zmrzku).
Co podnikáte vy?
Co napadlo mě a určitě zkusíme:
Sledovat akce města
Veřejné bruslení
Sáňkování/bobování
Procházky v parku
A tím končím
prosím o nápady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Hodně jezdíme vlakem na procházky do přírody. Procházky městem, akce města, různé dny otevřených dveří - ministerstva, úřad vlády, muzea, Pražský hrad,…
- Citovat
- Upravit
Volně otevřené parky a hřiště pro děti.
Stezky v lese ( většinou naučné s různými aktivitami pro děti)
Volně přístupné části areálů ( třeba u nás Landek park, Dolní oblast Vítkovic, které jsou zajímavé samy o sobě)
Zajímavá místa v přírodě ( hraní u řeky, cyklostezka, piknikove místo, altánek)
Jet vlakem do jiného města a omrknout tam náměstí, kostel ( mým dětem se to líbilo) a hřiště pro děti.
Když bylo starším 3-8 let, byla jsem s nimi sama a buď bez práce nebo jsem musela hodně počítat. Ale doma jsme rozhodně neseděli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Detske dny, vitani leta, rozlouceni s letem, lampionove pruvody, stezky odvahy, rozsveceni stromecku, velikonocni a vanocni jarmark, den zeme-vse u nas i v okolnich mestskych castech
.
Minigolfy zdarma-nekde si musis prinest vlastni micky a hole a nekde ti je i za zalohu pujci-Chodovska Tvrz, OC Srerboholy
Rozhledny zdarma-treba Spulka a nebo nedaleko Kyji
Naucne stezky
OC Sterboholy-divadelka kazdou nedeli zdarma a obcas i nejake vystavy
Jinak verejne brusleni se u nas plati, nekde je i zdarma
Krasna hriste: Gutovka, nedaleko Kolbenove, Bechovice, Pod Kaplickou, Prosek.
Jezdeni zdarma MHD pro dite i doprovod ditete do 3 let v Praze-lanovka, vlaky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše děti běhají zdarma po zahradě, pracují na zahradě, lese s tatínkem
pak pár vesnických akcí - neplatí se vstup, ale většinou si dají limonádu, něco dobrého. Začíná se Masopustem, pak karneval, pálení čarodějnic, vítání prázdnin, zakončení prázdnin, Helloweensky karneval, rozsvícení stromečku. Pak děláme v létě sami hledání pokladu, střelnici.
Výlety zase úplně často jako takové neděláme, takže většinou nejsou zadarmo.
Teď jsme byli nedávno také na jedné akci pro děti, ale vše je placené.
Když je čas tak jedeme s dětmi na cyklostezku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já naopak ty hromadbé a drahé akce, herny atp. nesnáším. Člověk tam nechá spoustu peněz, na všechno stojí fronty, motá se tam milion dětí, je tam kravál… tam mě nikdo nedostane. My obrážíme hřiště, chodíme na procházky, jezdíme na kolech, koloběžkach, jezdíme plavat, blbneme na zahradě, stezky v přírodě, hledáme kešky, děláme si vlastní trasy s úkoly, město často dělá venkovní hry v zámecké zahradě… je toho spousta. A děti suverénně nejvíc baví vyrazit před barák a lozit po stromech, hledat bunkry v kerich nebo válet sudy z kopce. Když jim nevymyslim žádnou zábavu, je z toho vždy nakonec zábava největší. Třeba včera po lampionovem původu se snad celý město sešlo na kopci nad náměstím (kde pokračoval program pruvodu), všechny děti se sebehly a dělaly blbiny…honička, válení sudu, šišková bitva, divadlo s lampiony… nikdo nechtěl domu, všichni se bavili, bylo to lepší než celej ten průvod i s programem předtím. A tak je to vždy. Organizované zábavy mají deti dost ze školy a školky. Mimo to je jim nejlíp s jejich fantazií a s kamarády.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Akce domů dětí a mládeže bývají pro veřejnost zdarma, nebo za symbolickou částku (čarodějnice, hurá na prázdniny, aj aj.).
Leccos pro děti podnikají i knihovny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsme na tom stejně. Každý víkend lítaj tisíce za komerční zábavu, protože to neumím jinak.
Děti už to ani nebaví. Třeba jsem chtěla na winterwonderland, ale oba jen otráveně řekli, že tam budou lidi. No budou no. ![]()
Takže se sem přidám. Bruslení je super, jakmile napadne sníh, tak nějakej kopec a boby.
My ještě celkem rádi korzujeme po Vinohradech, Žižkovu a dáváme hřiště a parky. Dnes třeba pojedeme vlakem z nádraží Modřany na nádraží Vršovice. Tam jsou trampolíny, pak se dá jít na horu parkem do Grébovky, tam jsou hřiště. Pak zase nahoru směrem Jana Masaryka. Nové hřiště ve Slovenské, pak se dá dojít na hřiště u Vodárny a zakončit to u Draka. Zabere to dost času a je to zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Což o to, když je hezky, tak je to sranda. Horší je, když pak jsou ty podzimní plískanice, prší a je zima. To pak je docela umění vymyslet něco, co by děti bavilo a moc to nestálo. Popravdě řečeno, párkrát jsme takhle byli na akci městské části a nestalo to za nic. Spousta dětí, mačkanice, chaos, nikdo z toho pořádně ani nic neměl. Teď se hodně rozmýšlíme, jestli půjdem na Mikulášskou, ale spíš ne. My chodíme spíš sami někam do přírody, no když je ošklivo, tak holt nějaká ta dětská hernička, muzeum, divadélko, teď budou betlémy, tak se také půjdem podívat. Jestli bude mrznout a sněžit, tak boby, brusle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Praze bývá akce Ledová Praha, kdy si po registraci vyzvednete „průkazku“ a je pak spousta akcí zdarma. Různé sportování, vstupy do muzeí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já hromadné akce vůbec nevyhledávám.
Hrozně mi vadí ta kupa lidí, kde je hlava na hlavě a odmítám za tyhle šílenosti utrácet peníze…
Takže, příroda, sport venku, muzea ( spousta má některé vstupy zdarma), parky, veřejné hřiště.
Občas najdeš dny otevřených dveří, někdy je to masovka, ale já to beru jako možnost se podívat na místa, která nejsou běžně přístupná. Teď jsme byli ve výcvikovém centru policie a hasičů. Ráda taky chodím na výstavy.
Máme blízko středisko lesní pedagogiky, kde jednou za měsíc mají hezký program pro děti. Něco se děti dozví, člověk je venku, spojíme to s výletem v lese.
Na bazén chodivame tam, kde nejsou žádné atrakce, protože ta hrůza lidí a vroucích děti mě děsí. Většinou jsme tam sami. Kino taky mám ráda malé kina, ne multiplexy. Občas jdeme do divadla, když je hezké představení.
Včera se třeba vezl vánoční strom do centa, tak jsme doprovodili koňský povoz až do centra…
Ve Vida jsme byli jednou, v aquaparku jednou ( šli jsme tam až v době, kdy uměl plavat a měl potřebnou výšku pro atrakce).
V létě vezmeme kola, následně na vlak a jednu trasu vlakem, druhou zpátky na kolech.
Celkově turistika a pobyt v přírodě, batoh na záda, svačina a ne moc exponovaná místa, je to, kde čerpáme energii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Akce zadarmo jsem nikdy nevyhledávala. Všude narváno a většina lidí poloretardi nebo socky s uřvanými dětmi. Buď jsme vyrazili na výlet s manželem nebo s kámoškou, který jsme si naplánovali na pohodu nebo jsme jeli na vesnici k babičce (čerti, masopust, Velikonoce,…).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hromadné akce pořádané obcemi jsou zdarma, ale bývají tam davy.
Jelikož my s mužem vždy nejraději jezdili na výlety do přírody, za skalami, potoky, roklemi, rozhlednami, zříceninami, tak v tom s dětmi pokračujeme. Platíme jenom cestu, jídlo často nosíme s sebou, protože v těchto místech zpravidla moc restaurací nebývá. A děti bývají většinou spokojené. Občas se cestou naskytne dětské hřiště, větší zábava je lézt po kamenech, skákat přes potok, lézt po kládě.
Hernicky a zábavní areály ani jeden moc nemusíme, takže děti to mají párkrát za rok a ano, líbí se jim tam. Ale sama vidím, že když se to sejde víckrát po sobě, tak už je to tolik nebaví.
Jinak různá muzea mívají občas vstupy zdarma, zážitkem u nás je i obyčejná jizda jiným dopravním prostředkem než jste zvyklí, teď v zimě jsou občas kluziště zdarma. Fajn může být i jen se domluvit se známými a udělat si tématické odpoledne/den(halloweenska bojovka, karneval, princeznička škola, sběr dinosaurů, pomoc tlapkam). To u nás teda teď lehce padá, protože často má někdo aspoň jedno dítě nemocné, tak už to rovnou chystám, aby to fungovalo i jen pro mé děti.
Naopak ve městě se dají zajímavá místa pro dospělé často spojit s návštěvou hřiště.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Geocaching, kesky jsou vsude a casto zavedou na misto, kam by se clovek jinak nevydal. A deti lip slapou, kdyz na konci ceka poklad
Delame taky vlastni bojovky, to uz chce trochu invence a pripravy, ale taky je to prakticky zadarmo. Na dovolene obcas vyuzijem placene hledani pokladu, moc to nestoji a clovek prijde k hotovemu. Na vyletech se vyplati taky zajit do mistniho infocentra, mivaji pripravene stezky a pracovni listy pro deti.
Naucne stezky, sportovni stezky, v zime brusleni - vloni nam zamrzla obrovska louze na poli, tak jsme chodili tam, v lete paddleboard na rybniku a tak. Akce, co poradaji hasici, okolni obce, je toho plno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste pridam, ze je fajn prihlasit deti do nejakeho nekomercniho sportovniho oddilu, kde clenstvi neni drahe a zavody jsou bud zadarmo, ze to plati oddil nebo treba za startovne 50-100. A je to zabava na pul den a moc to nestoji. Ale to musis najit v okoli takovy sportovni oddil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.