Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, včera mi dr napsala Lunafem, máte s ní zkušenosti? Já před otěhotněním brala Chloe, ale to je prý drastické pro tělo, krev a tak, že je dobré ji brá tak max. dva roky. Tak mi teď napsala tuto. Tak jak jste na tom? Ale je mi jasné, že každé sedí jiná.
Neporadím, ale počkám si na odpovědi
Včera jsem zobla první tabletku.. Dr. tvrdil, že je to zlatá střední cesta a že je dobrá
(Taky jsem předtím brala Dianu a Chloe.)
S lunafemem jsem měla problémy. nepravidelné krvácení, začala jsem menstruovat třeba týden před dobráním platíčka…
ted už dva roky beru pramino a maximální spokojenost
Mě po ní děsně bolela prsa. Stupňovalo se to jak jsem se blížila ke konci platíčka, pak v pauze jsem splaskla a úúúleva a pak znova dokola ![]()
Pak jsem měla Jeanine a dobrý.
Jo takhle mi to dr říkala taky, taková klasika, po které prý 98% žen nepřibere, tak jsem zvědavá.
No mi dr říkala, že každá antikoncepce chce tak 3 měsíce na vyzkoušní, každá ženská je holt jiná. Tak uvidíme.
Brala jsem Lunafem, každé dva týdny jsem krvácela. Vydržela jsem ho brát 3 měsíce, čekala jsem, že se to srovná, ale nesrovnalo…Pak jsem přešla na Femoden a to bylo to samé. Nakonec jsem přešla na EVRU a s tou jsem byla max. spokojená. Nyní mám azalii. Vetšina žen na ni nadává, ale mě také naprosto vyhovuje a pro mě jako pro kojící mamkou moc možností na ochranu není.
No to moc pěkné vyhlídky tedy nemám, ale tak to vyzkouším a budu vědět. No dvakrát v měsíci fakt menstruovat nemusím, to fakt ne.
Ono je to hodně individuální, každému vyhovuje něco jiného. Třeba právě ty s Lunafenem budeš spokojená.
Přesně tak, to rozhodně ty problémy nebývají značkou…Každá má malinko jiné složení a každá žena má jinou hormonální situaci… Já brala něco po porodu a krvácela hrozně nepravidelně, silně s bolestma a tak… Pak mi dr. napsala Lunafem a vše je ok. Ono to opravdu chce vyzkoušet ty tři měsíce a až poté pokud nesedne tak měnit…
Já ho mám a OK, je to jako Lindynette.
Příspěvek upraven 16.08.14 v 10:13
Lunafem sem brala a přestala sem. Bylo mi po ní špatně, špinila sem, zhoršila se mi pleť a hlavně mě hooodně bolela hlava. Ale já sem háklivá na ledacos
Pak sem začla brát Belaru, ta celkem asi v pohodě ale brala sem jenom 3 měsíce, takže těžko říct zda byla vyhovující..
Já Lunafem beru 3.měsíc, teda začínám 3.platíčko a zatím žádné negativní reakce nepocituji:-)
Ahoj potřebovala bych poradit jsem v půlce platíčka a chtěla bych si dát 7 dnů pauzu ted mohu potom normálně platíčko dobrat nevbo mám začít brát nové platíčka? děkuju ![]()