Maďarsko/Budapešť

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3819
23.8.17 15:34

@Nyuszi V Madarsku neziju, ale mozna na to dojde… vzala jsem si Madara, zatim zijeme v Nemecku ale tahne nas to cimdal vic zpatky do stredni Evropy… a potrebovala bych se madarsky naucit nutne. Mas nejakou obstojnou ucebnici? Nebo znas nejaky stranky? Ci FB Skupiny? Jinak peknej nick zajdo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.8.17 22:40

Ahoj Agrion! Já teda vdaná nejsem, ale žiju s Maďarem :) My jsme se potkali v UK a 2 roky jsme tam spolu ještě žili, taky nás to táhlo víc a víc zpátky. Rozhodovali jsme se mezi ČR a Maďarskem a mě to táhlo do Budapešti, tak jsme tady :) Koupila jsem si učebnici, jmenuje se Complete Hungarian - Teach Yourself od Zsuzsi Pontifex - je to teda anglicko-maďarská verze - myslím, že se to dá stáhnout i z internetu a nedávno jsem si stáhla do mobilu aplikaci Duolingo, kde si můžeš vybrat jakýkoliv jazyk - je to super, já si to jedu každý den, určitě doporučuju - a je to free :D Jinak na internetu jsem toho moc nenašla - sem tam něco, ale mě to nebaví čučet pořád do PC, to stačí v práci :D Jak se žije v Německu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
24.8.17 11:42

@Nyuszi My jsme v De uz 7 let a mame tu zavazky… hypoteku na byt a vicemene zahajeny proces koupeni praxe ( jsme oba obvodaci)… navic mame 3 deti, nejstarsi ted nastupuje do skoly… ale jako doma se tu proste neciteme a nemecka povaha nas dere cim dal vic :lol: Ted jsme zrovna na dovce v Pecsi a strasne si to uzivame. Rodinu mame ve Villany, Pecsi a Szentendre… vsechno krasny mesta. Uz si malujeme, jak si tuna duchod poridime domek :lol: Ja ted ale musim pohnout s madarstinou, protoze ta praxe co budeme kupovat je taky po Madarovi a je tam spousty madarskejch pacientu :nevim: A jak se ti Budapest libi k zivotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.8.17 22:39

Jůůů, 3 děti, jakpak zvládají tu jazykovou smršť – čeština, maďarština, němčina???
Já jsem se s pár němci setkala během pobytu v UK, ale abych pravdu řekla, tak jich tam mnoho nežije, vlastně mě to ani nepřekvapuje. Moje současná nadřízená je němka a moje bývalá nadřízená taky :D Řekla bych, že němci jsou velice dominantní, ambiciózní a organizovaní. V každým případě, rozumim, že vás to táhne zpátky, doma je doma 
V Pécsi jsem ještě nebyla, ale plánujeme procestovat Maďarsko.
Přeju hodně štěstí s učením maďarštiny, pro mě je to neskutečně složitej jazyk. To je fajn, že jste oba obvoďáci, to manžel zvládne maďarský pacienty a ty se postaráš o zbytek :D
Jinak mně se v Budapeši líbí moc, je to nádherný město, samozřejmě z některých koutů tady pořád dýchá komunismus, ale to známe z ČR taky  Je tady spoustu nádhernejch míst, spoustu nových mezinárodních firem, probíhá modernizace mnoha částí Budapešti, na každém rohu něco rozestavenýho.
Myslím, že tady máme mnohem kvalitnější život, než v UK, ale jsem tady přece jenom 3 měsíce, uvidíme za 2 roky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
25.8.17 14:33

Starsi decka (5 a 6 let) jsou bezproblemove trilingvni… bez prizvuku v zadnem z jazyku :lol: Jenom „r“ maji mekke nemecke :lol: Nejstarsi ted nastupuje do skoly, tak pak jeste musime najit doucovani, aby se naucily ve vsech recech i psat a cist. Nejmladsi je mimino, ale doufam, ze jazyky zvladne stejne dobre ;) To je fajn, ze se ti v Budapesti libi :palec: ono kazde mesto ma hezke a mene hezke ctvrti… a je fakt, ze Budapest se dost dynamicky rozviji a nabizi spoustu moznosti. Kdybys narazila na nejake vyukove stranky, ci podobne, tak dej vedet ;) Madarstine zdar! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí