Magisterské studium pedagogiky

30.10.24 17:04

Magisterské studium pedagogiky

Ahoj holky,

dala jsem se na studium speciální pedagogiky, jsem v bakalářském studiu. Zajímalo by mě, zda máte některá zkušenost s doděláním si pak magistra ve speciálizovaném studiu, jako třeba dějepis, nebo občanka, apod. Vlastně jsem se po tom ještě ani nepídila, mám ráda tu práci prásvě speciální pedagogiky, ale pro širší záběr…

Díky moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
30.10.24 17:38

Nevim, jestli to tak jde. Co mam zpravy od soucasnych nebo nedavnych studentu, na bc. se ucili odbornou stranku, mgr. studium pak bylo zamereno na pedagogiku, didaktiku, psychologii. Bezne je, ze si mgr. na celozivotnim vzdelavani za dva roky doplni jinou aprobaci, vzdelani pro jiny stupen skoly apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.24 18:29

Ahoj, nejsem přímo z oboru, ale myslím, že mohu zkusit odpovědět na tento dotaz, jelikož studuji na FF, kde je tento obor nabízen..
Na navazující magisterské studium učitelství tě (alespoň na MU) nevezmou se speciální pedagogikou - to je přece jen jiný obor. Bakaláři, co studují například češtinu, musí absolvovat různé odborné předměty (morfologii, historický vývoj, literaturu, fonetiku, fonologii..). Znalosti, které získají, by ti na magistru hodně chyběly. Jediný učitelský obor, kam by tě vzali, je učitelství základů společenských věd - tam je podmínka, že musíš na bakaláři nasbírat určitý počet kreditů z předmětů jako je sociologie, psychologie, pedagogika atd., což by odpovídalo tvému současnému oboru.
Na celoživotku jde sice dostudovat libovolnou aprobaci, ale pouze za předpokladu, že máš magistra z nějakého jiného učitelského oboru (např. učitelství anglického jazyka). Pak je možnost dostudovat si za 2-3 roky ještě jednu aprobaci, například učitelství dějepisu.. :)

• Citovat
  • Upravit
417
30.10.24 21:49

A chces ucit? Nelakala by te logopedie? Logopedu je porad malo, je to pekna prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16971
6.11.24 15:14
@Teeny píše: Více

Ahoj,

to prosím se speckou jde? Nemusí být obor logopedie a pak stáže někde v nemocnici aby bylo splněno „klinický logoped“? Vím, že jsou i soukromí, ale netušila jsem, že to jde ze specky, i když i tam je zkouška ze surdopedie :mrgreen: U nás je žalostně málo logopedů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
6.11.24 15:23
@chs.jasmin píše: Více

Na Muni si na speciální pedagogice vybíráš specializaci, když si vybereš specializaci Logo surdo a poté si uděláš atestaci, můžeš být klinický logoped :)
Alespoň nám to takhle tvrdili minulý rok, od té doby jsou nějaké změny ohledně školních logopedů, nevím, jestli to ovlivnilo i klinické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16971
6.11.24 15:26
@JenedaLinda píše: Více

Aha, děkuji za vysvětlení, dobré vědět. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...