Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
chtěla bych se zeptat zkušenějších na názor:)
Konečně zařizujeme dětský pokoj pro dceru, nábytek máme už objednaný a teď řešíme barvu zdí.
Přemýšlíme, že bychom jednu volnou stěnu nechali pomalovat - strom a nějaká zvířátka.
Chci se zeptat těch, které mají taky nějakou takovou malbu - co na to děti? A neničí to? Jak dlouho je ten motiv asi baví? Chtěla bych tam jen strom a nějaká lesní zvířátka, žádná „komerční“-to dcera ještě nic (naštěstí) oblíbeného nemá. Má to tedy cenu pro dvouletou?
Nálepky se mi tam dávat nechce, aby je neolupovala, navíc zas než bych si to vybrala…
Pořád váhám, jestli do toho jít, neni to zas tak úplně levné (malovat si to sami opravdu nebudeme), tak jsem chtěla jen vědět, jak to chodí jinde ![]()
Díky, M.
Nám to nakreslil na zeď manžel, měly tam děti mořský svět, a moc se jim to líbilo, neničily to. Tak bych se toho nebála
@martr já dětem malovala (taky strom se zviřatky) kolem roka, ted je jim 1,5 a stále ho obdivují
mě to přijde super, dětský pokoj to nádherně oživí. A nemyslim si, že by je to mělo nějak omrzet.
P. S. Kdybys nahodou byla ze stř. Čech, tak já ted začínám s malováním na zakázku. Chci si nejprve vytvořit nějaké portfolio prací, takže mám ceny velmi příznivé ![]()
@martr na webu jsou nějaké šablony a když to potom promítneš na zeď, stačí to jen obkreslit. To byste teoreticky mohli zvládnout i sami.
Jinak bych za to neplatila, podle mě jí to stejně nebude extra zajímat. Udělala bych tam třeba velkou nástěnku, kam budete dávat všechny její kreativní výtvory. Aspoň to bude osobnější. Anebo bych tam dala fotky.
Poslední dobou je to docela móda, ale řekla bych, že ani ne tak pro děti, jako pro to, aby se rodiče pochlubili. Vždyť obrázků má dost v knížkách anebo až bude větší, tak si řekne, co chce. Mám stejně starého syna, má rád Krtka, Mašinku Tomáše, auta - a až půjde do školy, už to bude dávno out nebo na to bude velký.
Asi záleží dítě od dítěte. Kamarádky děti malbu v pokojíčku devastují (škrábou, olizujou, maminka jim může spílat od rána do večera, prd platné).
Náš malej mi čerstvě vymalovanej pokojík (jen v barvě žádné malůvky) cca po týdnu na několika místech poškrábal (mokrou rukou smyl horní vrstvu žluté a objevil modrou a mooooc se mu to líbilo) a nakonec v nestřežené chvíli potiskal tiskátkem.
Takže můj původní plán o malování obrázku na zeď se přesouvá na neurčito ![]()
Dcera dostala pokojik nekdy v 15 m, ma tam teda samolepky, kvalitni, neodlupuje, strom se zviratky a od zacatku ho miluje, i ted, ve trech letech, ho stale ocenuje a komentuje. Sve dite znas nejlip, zkus odhadnout ![]()
Tak pokud dáte nějaké neutrální zvířátka, tak na tom nevidím nic špatného. Ale pokud dáš třeba Minnie, nebo Hello Kitty, tak se jí to mlže líbit rok a potom tam bude chtít princeznu Sofii, protože Minnie už prostě obdivovat nebude. Takže za mě ano, ale neutrální malbu, nic z pohádek… ![]()
Má to cenu, maluju pokaždé, už jako miminku jsem jim namalovala velikého Krtka, hodně brzo na něj začali koukat, jak je kontrastní, teď ve dvou letech malá dostala svůj pokojík, tak jsem to zas uzpůsobila věku, a nemůžu se dočkat, až malej povyroste, zas je sestěhujem a přemalujem ![]()
@martr my máme velkou fototapetu mají užasný výbery za pár kaček..a jeste jsme to přelakovali takovým speciálním lakem že je to omyvatelné za me super…
U nás si malby vytváří dcera sama(2r)…do jejího umění nezasahujeme
Malá dostala pokojík v 7 měsících, přes celou stěnu má les se zvířátky. Od počátku na ně strašně ráda kouká, všechna brzo rozeznala. Teď má 20 m a vždy zvířátkům zamává, než jde spát, pokecá s nimi
Rozhodně nelituju, dá se na tom naučit spousta věcí. Nejlevnější to nebylo, ale stálo to za to. Do poloviny stěny to máme přestříkané bezbarvým lakem, absolutně to nejde poznat a malá na to může sahat, jak se jí zlíbí. Přežilo to i pastelkový nálet. Je to omyvatelné, bezpečné. Do pokojíčku pak není třeba dávat obrázky či jiné dekorace. My máme nábytek v bílé a zelený koberec. Jsem nadšená dodnes ![]()
My mame mega strom a krtka a jeho kamarady. Dcera to ma od narozeni v pokojicku, takze ji to az tak nebere. Ale malym navstevam se to libi. No uz to stihla pomalovat stejne jako kuchyn a loznici. Takze v lete se asi pustime do vymalby. Chci vymyslet zas neco novyho. Hlavne to tentokrat udelame mensi. Mame dalsi ditko a tudiz uz nebude volna cela zed. Akorat je to nase vlastni tvorba. Takze ja i pocitam treba s premalovanim za rok. Takhle bych bud dala nalepovaci obrazek nebo jen vymalovala nejak barevne.
@martr moje mamka nám nechala kus stěny kde jsme mohli malovat my. To bylo podle mě mnohem lepší než pracně namalováné obrázky, které se nesměly zničit ![]()
Já malovala synovi kolem 2 let, má tam teda postavičky z večerníčků, ale líbí se mu to doteď 4,5r, nikdy neměl snaho to ničit, max si sáhnul a to ničemu nevadí. Už si na to ukazuje i mladší 1,5 roční syn.