Maličcí, úzcí a tmaví broučci v bytě

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
24.12.22 11:49

Maličcí, úzcí a tmaví broučci v bytě

Ahoj, v bytě už delší dobu pozoruji sem tam tyhle tmavé, úzké broučky. Jsou opravdu malincí, ale dost mě to otravuje. Lezou nám převážně po plovoučce v obýváku a také po zdech. Není jich moc, ale i tak tu s námi nemusí sdílet domácnost.
Ví někdo, co je to za brouky a jak na ně?
Díky za každou radu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
433
24.12.22 12:37

Myslim, ze je to Lesak skladistni. Vyklidit a vymyt spajzku pomaha, vyskytuje se nejvic v mouce. Veskery mouky, strouhanky je potreba skladovat v dobre uzavrenych dozach, jak je neco jen v pytlikach z prodejny, rozleze se v byte i hmyz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
24.12.22 13:11

Fuj, tyhle jsem si jednou přinesla v mouce a než jsem to zjistila byli všude. A pak byl problém se jich zbavit. Doporučuji projít spajz a všechny potraviny. Zkontrolovat jestli nemůžou žít z něčeho co je treba zapadlé za kuchyňskou linkou ( nám dítě házelo krupky za linku a brouci se tam sestěhovali).
Jinak ja uz vsechno - mouky, rýže apod prohlizim po zakoupení, používám dózy nebo uzavery sáčku ale ty potvory se dokážou dostat skoro všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.12.22 13:16

@green tea Tyjo, tak to je možný. Já jsem si nedávno taky koupila mouku už s broukama, protože jsem je našla i v uzavřené dóze. Je teda možný, že se mi už stihli rozlézt. :( Děkuji za radu, zkusím všechno prohledat a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
24.12.22 14:17

Fujtajksl, něco podobného jsme měli doma. Lezlo to z pytlíku krmení pro andulky. Po likvidaci a odstranění zrní se ještě nějaký čas objevovali, protože byli pod plovoučkou. Postupně bez jídla vymřeli. Nebylo to teda v kuchyni, takže neměli možnost osídlit jiné potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný