Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A jak jste pily to lnene seminko? Ja hi vcera sparila horkou vodou ale zadnej rosol mi to neudelalo. Jen trochu kolem tech seminek. Tak myslite, ze ho muzu chvili louhovat ve trosce studene vody a pak zase vyjist/rozkousat?
A jeste k maliniku. 2 salky denne jsou ok?
@Lnm ja si koupila primo lneny olej, nechtelo se mi nic louhovat ani kousat. Stacila cajova lzicka denne a byl klid😁 jinak malinik doporucuji max 0.5 l denne ze zacatku, ke konci muzes i vice
Tak brzo bych nezačínala. Já začla v 36tt.. jestli pomohl to nevím asi ne..Porod 39+2 po Hamiltonu 12,5 hodiny od první kontrakce hned po 4 minutách pravidelně
@smurfka vidis, lneny olej me vubec nenapadl
dekuju. A davala sis lzicku ju? Ja koncim 38tt a teprve dnes chci zacit dva salky - takze 0,5 celkem. Ale necitim zatim nic
@Lnm jj mensi polevkovou, vetsi cajovou no..ty klidne kdyz to das muzes uz dve lzicky, jednu rano a vecer. I toho maliniku uz muzes vice. ![]()
@smurfka mne ten malinik docela i chutna. Neni to zadna hruza. I to seminko jsem cekala horsi. Tak hlavne, aby to k necemu bylo ![]()
@Lnm prave, tam jde o to, tomu i verit, ja verim, ze mi to pomohlo. Oba porody super. A verila jsem, ze i diky tomu, i psychice s kterou jsem sla rodit, a tak. Ono kdyz jede clovek naprdeny a hned se mu vsechno nelibi treba, tak psychika a cele telo jde do…kopru. pak nepomuze ani 10l maliniku
@smurfka No tak u mě to asi nefungovalo a to jsem se na porod těšila.. jela jsme do porodnice naprosto v klidu po 5 hodinách kontrakcí a prostě psychyka nepomohla
![]()
@Kajka9 jak jsem psala na zacatku, neni to samospasny, nefunguje to na vsechny no, to je jasne..ale clovek tim nic nezkazi, nestoji to majlant, tak proc ne..
@Lnm kde kupujete to lnene semínko prosím? Nikde jsem ho zatím neviděla
@smurfka tak to je mi jasny, ze to neni zazrak. Ale jak rikas, nic se tim nezkazi a minimalne ver a vira tva te uzdravi ![]()
@Anonymní píše:
@Lnm kde kupujete to lnene semínko prosím? Nikde jsem ho zatím neviděla
Ja ho kupovala ve farmarskem obchudku, kde prodavaji zdravou vyzivu.
Já lněné semínko zalila horkou vodou a nechala louhovat do vychladnutí, pak se vytvořil takový rosol (hlen) vypadalo to nevábně ale vypila jsem to
A pro zasmání : Moje babička mi na to řekla, že to dávala kdysi její maminka kravám, aby telátka šla lépe ven
Tak proč by to nemohlo fungovat na nás ![]()
@emka.s
tak snad to moje telatko uz taky pujde ven
neni to cokoladova zmrzlina, ale da se to.