Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja zacala u prvniho tehu v 36tt u druheho 34tt. Jinak tehu trva 40tt tskzr 6t pred porodem je 34.. nejdriv urcite az ve 34tt driv ne
Piju od ukončeného 34tt. První těhotenství takž tak, porod byl vyvolávaná v 40+5, ale nějak se neprotahoval, na to, že jsem byla na špičku prstu bez děložní aktivity. Musíš brát, že jsou to stále „jen“ bylinky, nic nezkazí, ale neznamenají taky zázrak. ![]()
@kve-tinka prave proto si říkám, ze začít pit o týden třeba dřív přece není nic převratneho.. to by ten čaj pil pak kazdej kdyby byl až takový zázrak a působil by 100% a hned
@Anonymní píše:
@smurfka a pomohl??
Tak všemocný asi neni. Ale ja brala lněný olej a maliník a mela jsem uplne rychle a téměř bezbolestne porody. Od prvnich kontrakcí cca 2.5 hodiny. Faze tlaceni na sale cca 10 minut. Ale znam holky kterym třeba vubec nepomohl a dokonce porod skoncil cisarem. Je to individualni, ale uskodit to nemuze tak proc to nezkusit.
@Anonymní píše:
@kve-tinka prave proto si říkám, ze začít pit o týden třeba dřív přece není nic převratneho.. to by ten čaj pil pak kazdej kdyby byl až takový zázrak a působil by 100% a hned
Tak on podporuje stahování dělohy, v extrémních případech muzes zacit pred asne rodit, proto je lepsi kdyz uz je dite celkem dopecene s tim pitim zacit
@Anonymní píše:
Ale taky zvládneš ještě počkat, ne? ![]()
@Vavanda proto se pije, aby zkrátil dobu porodni, aby se deloha dobre a spravne stahovala a pracovala. Lnene seminko je pak na druhou dobu porodni, kdyz uz se vytlacuje, obe deti ze me vypadli jak po másle ![]()
Já začla u obou těhotenstvích pít ve 36tt. Nevím jestli je to tím, ale první porod 3 dny po termínu, ale rychlý a snadný. Druhý porod ve 38tt a ještě rychlejší a pohodovejsi, úplně bez poranění.
Já začínala taky v 34 týdnu s maliníkem, pak jsem postupně přidávala a pila až tři hrníčky denně. Nevím jestli to mělo vliv, ale porod byl v 38 tt a byl rychlý oproti prvnímu v 39 tt bez maliníku. Ted čekám třetí miminko a plánuji maliník i lněné semínko pít znovu. Jsou to bylinky, neuškodí tak proč to nezkusit
Čaj z maliníku je jeden z mála co mi i chutná tak mi to nevadí ![]()
Já jsem po něm strašně zahleněná, takže jsem ho pít přestala po týdnu.
Začíná se pít až 34. týden, ale myslím si, že to stejně nepomůže ![]()
Od 34.tydne staci. Pila jsem behem jednoho potratu a dvakrat pred porodem. Ve vsech trech pripadech mi moc pomohl. I kdyz jsem dvakrat rodila ve 40+4 po Hamiltonu, minimalne jsem mela vse dole hezky pripravene a porody byly jak po masle…nevim jestli to bylo tema bylinkama, ale muzu za sebe i rict, ze porody i ten jeden spontanni potrat v 11tt byly relativne bezbolestny
Zacni v tom 34tt a postupne pridavej salky cim budes bliz TP. A nelekni se, jak tu nekdo pise, opravdu te to zahleni ![]()
Ahoj holky, od kdy jste zacali pit a jak pomohl? Všude píšou ze se muže začít pit 6tydnu před porodem, nevím jestli muzu začít už teď..(akorát do 38tt) všude se píše něco jiného