Málo mluví, brzy mu budou tři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1005
8.1.11 21:03

Martasaja: napsala jsem to jen proto že jsem se s tím setkala a vím že to není dobré pro to dítko, nebylo to myšleno zle ale nejhorší na tom je že se s tím setkávám i v dnešní době, amlého cvrčka taky okřiknuj za jiné věci ale ne za mluvu to je hloupost. na takové maminky bych vzala bič…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
8.1.11 21:39

Věřím, že v budoucnu ho okřiknu i za mluvu, když bude mluvit sprostě :roll: :mrgreen:
Ale zatím fakt ne. Jako ani nechápu, proč bych měla. Vždyť to komolení a přehazování písmenek k tomu patří, já to taky jako malá dělala. Ty děcka to musí strašně demotivovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
9.1.11 12:04
Martasaja píše:
Věřím, že v budoucnu ho okřiknu i za mluvu, když bude mluvit sprostě :roll: :mrgreen:
Ale zatím fakt ne. Jako ani nechápu, proč bych měla. Vždyť to komolení a přehazování písmenek k tomu patří, já to taky jako malá dělala. Ty děcka to musí strašně demotivovat…

To máš naprostou pravdu mě už se stalo jak malej dorazil ze školky že řekl jedno slovíčko sporstě tak jsem ho okřikla ale jinak ne je to spíše pobavení jak se vlastně učíme mluvit nikdo z nás nebyl dokonalý a naučit se to prostě musíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
7.4.15 21:25

@Kamča.dalmatinka ahoj, zaujala me diskuze.. Moje dcera 3roky a 4mesice nechce mluvit, vsemu rozumi, ale opakovat nechce.. Umi max 10slov, ktere snad ani nepouziva.. Porad na vse ukazuje a rika to svoje eee :zed: Byli jste na nejakem vysetreni?? Nas ted ceka podrobnejsi neurologicke vysetreni - eeg, magneticka atd. Usni ok, podle psycholozky se ji proste nechce, je extremne nedonosena 26.tyden. Tvuj maly se potom z niceho nic rozmluvil??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.15 13:49
@Mamina87 píše:
tak jste mě trochu utěšili :-)
ono je to takové „divné“ když se třeba chystáme ve školce k odchodu a ostatní děti šišlají „nahledanou“ a můj jen kouká :-? nebo jen zamává..ale tak tomu dám ještě čas :palec:

Můj syn to samé jen koukal, ještě ve 3 a půl letech jen mával, pak jsem ho horko těžko naučili ahoj a nyní už ve 3 a třičtvrti říká už i na shledanou, dobrý den.Ale ve školce tak ne, zdraví cizí lidi na ulici:-).A když přijdeme do školky tak se jen usmívá:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.23 21:56

Konec mluvení

Holky setkali jste se s tím že dvouleté dítě přestalo ze dne na den mluvit? Kamarádka má dvouletou holčičku, která krásně mluvila a začínala skládat věty a najednou nemluví ani nežvatlá, jenom ukazuje.
Radila jsem kamarádce ať s dcerou navštíví logopedii nebo psychiatra, ale tvrdí že není důvod, že se malá zase naučí mluvit sama. Myslím že to má spíše z psychického problému. Kamarádka se netají tím že holčičku bije a bohužel její manžel (otec holčičky) si malé nevšímá, i když pláče a raději hraje hry na mobilu :poblion:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.23 21:58
@Anonymní píše:
Holky setkali jste se s tím že dvouleté dítě přestalo ze dne na den mluvit? Kamarádka má dvouletou holčičku, která krásně mluvila a začínala skládat věty a najednou nemluví ani nežvatlá, jenom ukazuje.
Radila jsem kamarádce ať s dcerou navštíví logopedii nebo psychiatra, ale tvrdí že není důvod, že se malá zase naučí mluvit sama. Myslím že to má spíše z psychického problému. Kamarádka se netají tím že holčičku bije a bohužel její manžel (otec holčičky) si malé nevšímá, i když pláče a raději hraje hry na mobilu :poblion:.

Pokud ji bije, tak to bude mít s největší pravděpodobností souvislost. Kamarádku ale nikam jít nepřinutíš, to musí ona sama. Navíc jestli tuší, že to souvisí s tím bitím, tím spíš to nikam řešit nepůjde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.23 22:04
@Anonymní píše:
Pokud ji bije, tak to bude mít s největší pravděpodobností souvislost. Kamarádku ale nikam jít nepřinutíš, to musí ona sama. Navíc jestli tuší, že to souvisí s tím bitím, tím spíš to nikam řešit nepůjde.

Byly jsme dobré kamarádky. Ale rozcházíme se čím dál více v názorech na výchovu. Ji přijde normální že malá občas dostane. Přitom když jsme spolu, vidím že kamarádka zbytečně šílí a řeší prkotiny a malá je hodná, i oproti jiným stejně starým dětem a nezaslouží si dostávat na pr…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.23 22:08
@Anonymní píše:
Byly jsme dobré kamarádky. Ale rozcházíme se čím dál více v názorech na výchovu. Ji přijde normální že malá občas dostane. Přitom když jsme spolu, vidím že kamarádka zbytečně šílí a řeší prkotiny a malá je hodná, i oproti jiným stejně starým dětem a nezaslouží si dostávat na pr…

Smutné :-(

• Citovat
  • Upravit
5098
13.12.23 22:13
@Anonymní píše:
Radila jsem kamarádce ať s dcerou navštíví logopedii nebo psychiatra, ale tvrdí že není důvod, že se malá zase naučí mluvit sama. Myslím že to má spíše z psychického problému. Kamarádka se netají tím že holčičku bije a bohužel její manžel (otec holčičky) si malé nevšímá, i když pláče a raději hraje hry na mobilu :poblion:.

Ty se kamaradis s nekym, kdo takhle trapi sve dite? 8o A ze bys ji treba radeji rekla, ze by si ji taky mohla podat socialka, a nabidnout kontakty na rodinnou terapii, nebo pri ignoraci vseho i nahlasila? Holcicky by mi bylo lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
13.12.23 22:26
@Anonymní píše:

Tak psychiatra by měla spíš navštívit matka než dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.23 14:04
@Zmatka píše:
Ty se kamaradis s nekym, kdo takhle trapi sve dite? 8o A ze bys ji treba radeji rekla, ze by si ji taky mohla podat socialka, a nabidnout kontakty na rodinnou terapii, nebo pri ignoraci vseho i nahlasila? Holcicky by mi bylo lito.

Opakovaně jsem jí to říkala, stejně jako to že její manžel není otcovský typ. Což se teď potvrzuje. Kamarádka nám ostatním vyčítá že když někde jsme nevěnujeme se její dceři (přitom všichni ostatní máme své děti) ale že otec její dcery sedí na mobilu nebo pije pivo a i když malá hlasitě pláče, tak ji ignoruje to nevadí.
X krát jsem ji radila že není normální aby malá ze dne na den přestala mluvit (ona mi tvrdí že se doma nic zvláštního nestalo) a ať navštíví logopedii nebo psychiatra. Nechce to slyšet :,(.

• Citovat
  • Upravit
5098
14.12.23 14:24
@Anonymní píše:
Opakovaně jsem jí to říkala, stejně jako to že její manžel není otcovský typ. Což se teď potvrzuje. Kamarádka nám ostatním vyčítá že když někde jsme nevěnujeme se její dceři (přitom všichni ostatní máme své děti) ale že otec její dcery sedí na mobilu nebo pije pivo a i když malá hlasitě pláče, tak ji ignoruje to nevadí.
X krát jsem ji radila že není normální aby malá ze dne na den přestala mluvit (ona mi tvrdí že se doma nic zvláštního nestalo) a ať navštíví logopedii nebo psychiatra. Nechce to slyšet :,(.

No tak tahat hned dítě k psychiatrovi, že přestalo mluvit - nevím, jak to je dlouho - je přehnané. Co by jim tam asi tak řekli? Spíš bych jim pohrozila, že jim taky můžou dítě odebrat nebo je bude sociálka sledovat. Nic jiného, než strach, je asi nedonutí chovat se k ní lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí