Malý je chvílemi mimo a nevnímá

72
23.5.25 14:58

Malý je chvílemi mimo a nevnímá

Zdravím holky setkal se s ní prosím někdo? Dnes jsem šla pro malého do školky a učitelka mi řekla že se to stává čím dál častěji že úplně zamrzne, mluví do něj a malý nereaguje prostě že je úplně mimo. Mě se to doma tedy nestalo ani jednou :think: :roll:. Nemá někdo podobnou zkušenost, radši s ním zajdu k lékaři to je jasný, ale kdyby měl někdo zkušenost proč by tomu tak mohlo být? :nevim: :nevim: :nevim: Děkuji za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andrasteia
23.5.25 14:58

Jsou to deti…🤷🏻‍♀️

Oroste ji neposloucha, nechce poslocuhat

• Citovat
  • Upravit
66504
23.5.25 15:02

Záleží na tom, jak to vypadá. Dítko známé mělo taková krátkodobá zahledění a byl to druh epilepsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27873
23.5.25 15:08

Epilepsie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
23.5.25 15:11
@vokishka píše: Více

Ty jo tak toto mě tedy nenapadlo vůbec :roll:…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11220
23.5.25 15:12
@Saries píše: Více

Mně taky napadla. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
23.5.25 15:15

Asi bych doporučila neurologické vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
72
23.5.25 15:29
@Velryba černá píše: Více

Určitě hned v pondělí pujdeme k doktorovi jen mě zaráží že nikdy jsem si toho doma nevšimla, jak pátram v paměti jestli jsem ho někdy takhle nepostihla tak nikdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15198
23.5.25 15:35

Taky mě hned napadla epilepsie. Dcera mívala to samé. Je dobré to natočit na video, aby mohl neurolog posoudit. A taky ve chvíli zahledění dítěti tlesknout před obličejem. Pokud se lekne, je to dobré. Pokud se ani nehne, nemrkne, je podezření na epilepsii namístě.

Popros učitelku, jestli by to mohla natočit a vyzkoušet tlesknutí před obličejem, když se to doma nestává. Nebo si třeba všimneš, že to dělá i doma. Já to tehdy u dcery začala řešit a ostatní si to uvědomili až potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
23.5.25 15:50
@Janča6 píše: Více

supr děkuji za radu, hned jim to ve školce řeknu a pokud to udělá doma vyzkouším, ale jak už jsem psala zatím jsem to nikdy neviděla :roll:, kdy Vám to prosím začala dcera dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15198
23.5.25 16:43
@Saries píše: Více

Ve školce v 6,5 letech. U dcery to bylo podezření na poúrazovou epilepsii, která se nakonec nepotvrdila. Nejspíš to má způsobené PTSD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
23.5.25 17:17
@Janča6 píše: Více

No jo, jenže tvoje dcera má PTSD, což mám také a běžně prožívám stavy disociace. U malého dítěte těžko říct :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
15198
23.5.25 17:43
@krecik.dzungarsky píše: Více

Ano. Jenže neurolog, než vyloučil epilepsii, mi to takto vysvětloval. Prý to platí i pro třeba 2leté děti. A zakladatelka nepíše, kolik malému je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11990
23.5.25 17:55

Asi by to chtělo podrobnější popis jak to vypadá..protože třeba pokud je dítě zabrané do činnosti tak je normální že nemusí úplně vnímat okolí. Jako Třebani dospělý který se začte do knížky nebo zakouká do filmu..taky neslyší když na něj někdo mluvi…Pro epilepsii je typické že přestane i provádět tu činnost kterou zrovna dělá..takže třeba staví z Lega a najednou na chvíli přestane..zamrzne uprostřed pohybu…opravdu by bylo dobré to přesněji popsat nebo natocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15198
23.5.25 18:04
@Vladusxx píše: Více

Je to tak. Neurolog těm epileptickým stavům říkal „absence“. Prostě to dítě se na chvíli „vypne“. Neurolog říkal, že kdyby mu v tu chvíli stříleli u hlavy, tak se ani nehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí