Malý křikloun

1166
8.2.13 15:40

Malý křikloun

Ahoj,
je mi jasný, že tu určo pár podobných diskuzí již proběhlo, ale i tak mě zajímají vaše rady a zkušenosti. Malýmu jsou 2měs. a pořád se vzteká. Po kojení vydrží v klidu a spokojený jen pár minut, ale potom vyžaduje nošení a zabavování ( je zvědavec a chce všechno vidět ) Neříkám, že bych mu tu pozornost nedala ráda, ale někdy se potřebuju i já postarat sama o sebe (vykoupat se, umýt hlavu, najíst se… ) Všichni mi říkali, že se to po 6-ti nedělí spraví, ale ono pořád nic… Přes den spí jen minimálně a to pár minut. Dokáže zabrat na dvě hoďky, ale zase jen v náručí nebo kočárku. Měly jste to podobně? Nechci ho nechat vyřvat, když je ještě takový malinký, ale přítel mi říká, že ho příšerně rozmazlím, když ho nenechám chvilku plakat… Začala jsem ho zase zavinovat a potom je klidnější, ale i tak když nespí nevydrží v postýlce sám ani 2min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Silky123
8.2.13 15:48

Nechci děsit, malá byla křikloun šílený asi do 8 měsíců, manžel volal cca každé dvě hodiny, jestli žiju, slyšel řev, tak mě politoval…

Pořád byla „naštvaná“ asi do 16. měsíce, pak se to začalo upravovat a teď je to zlatíčko milený.

Takže klid, nenechat vyplakat, opravdu to je mrně - zkusit šátek, jak radí maminky, u nás nezabral, nebo ergo nosítko, tedy o něco později. Kdybychom měli druhé, tak jsem uvažovala o tzv. první postýlce, dá se půjčit přes net, je to takový ten umělohmotný průhledný vozíček, se kterým se jezdí v porodnici, mimčo vše a všude vidí…

• Citovat
  • Upravit
1429
8.2.13 15:49

Ahoj,
tak my máme 2 a půl měsíce a Natálka je teda zaplať pánbůh docela hodná. Teda taky vyžaduje pozornost když je vzhůru, ale nošení ju už omrzelo, tak teď zas jenom hrkám hračkama :mrgreen: Řekla bych, že když je vzhůru, tak většinou plače. Někdy má teda povídavou ale moc ne. Na bříšku taky vydrží pár minut, hned potřebuje měnit polohy..Ale bylo to daleko horší, ale hodně se to zpravilo, když jsme ji koupili polohovací lehátko. Někdy tam čučí, ale moc dlouho taky ne. Ale líbí se jí tam, možná že tam má lepší rozhled a hlavně si ji můžu vzít do kuchyně nebo koupelny :palec: Jen my teda máme výhodu že zatím docela spinká přes den. V noci krásně, ale asi je to tím že spí se mnou :oops: To pak bude odnaučování..Ale aspoň se vyspíme všichni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
8.2.13 15:51

Doporučuju šátek :palec: na spaní i na uklidnění během dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
8.2.13 16:02

Jojo, to znám. Já takhle nosila nepřetržitě 3 měsíce. Ve 4. měsíci se to hodně zlepšilo, malá si začala sama hrát na dece, ale stejně byla chovací. Byla jsem ty 3 měsíce fakt na prášky, ale plakat jsem ji nikdy nenechala. Je to ještě hodně malé miminko, potřebuje mámu a rozmazlit ho opravdu, ale opravdu nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malá Mia
8.2.13 16:12

Chovat, mazlit, ňuňat. Měla jsem ukňouranou opičku pověšenou na břichu první tři měsíce, spávala i s náma v posteli, abychom se aspoň trochu vyspali, a nerozmazlili jsme ji. Teď už usíná sama v posteli, spí v noci 12 hodin bez probuzení a celkově je to pohoda. Ten začátek je náročný, přežít! :palec:

• Citovat
  • Upravit
1478
8.2.13 16:13

Ahojky tak já měla stejný problém. TEď jsou malému 3měsíce a je to v pohodě TAk ještě vydrž. Jó jinak zjistila jsem že to bylo kvůli tomu že ho bolelo bříško

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
8.2.13 16:18

Ahoj,

my máme měsíc a pomalu nám začíná asi podobný problém. Poslední týden se nám některé dny začalo stávat, že malý je v podstatě celý den vzhůru a nechce zabrat. Pořád jen řve a vyžaduje pozornost. V noci zatím dobré, to je v postýlce a přes den máme obří pojízdný košík, abych s ním mohla po bytě. Jakmile je v košíku, tak ale hrozně řve. Chce se nosit a zabavit se a podobně. Usne jen venku na procházce. Nejsem na to zvyklá, protože jako novorozenec pořád spinkal. Ale ted už vnímá hračky, co má nad sebou a tak, takže se chce asi opravdu zabavit. Dnešek je ten den, kdy opět od rána řve aje vzteklý a já jsem nervozní a nevím, co se děje. Zkoušela jsem vše…jestli to není plenkama, jestli nemá hlad, teplotu…no prostě vše, ale z největší pravděpodobností chce jen pozornost. Mám objednaná nostíka od Chicca, tak doufám, že to snad pomůže :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
8.2.13 16:20

@iva-svist Přes den nosítko nebo šátek a na noc pevně zavinout a pustit bílý šum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
8.2.13 16:29

@aiko24 Bílý šum…něco už jsem četla, ale jsem z toho nějaká zmatená. Opravdu mu pomůže zvuk fénu nebo vysavače :D Pardon, že se na to tak ptám, ale je to tak zvláštní. Manžel dokonce stáhl některé tyto zvuky jako aplikaci, tak vyzkoušíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
8.2.13 16:39
@iva-svist píše:
@aiko24 Bílý šum…něco už jsem četla, ale jsem z toho nějaká zmatená. Opravdu mu pomůže zvuk fénu nebo vysavače :D Pardon, že se na to tak ptám, ale je to tak zvláštní. Manžel dokonce stáhl některé tyto zvuky jako aplikaci, tak vyzkoušíme ;)

u nás to teda nefunguje bílý šum tak max. 10min. a pak stejně pláče :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.2.13 16:46
@iva-svist píše:
@aiko24 Bílý šum…něco už jsem četla, ale jsem z toho nějaká zmatená. Opravdu mu pomůže zvuk fénu nebo vysavače :D Pardon, že se na to tak ptám, ale je to tak zvláštní. Manžel dokonce stáhl některé tyto zvuky jako aplikaci, tak vyzkoušíme ;)

druhorozený fakt na bílý šum reagoval skvěle, usínal do minuty. Třetí bohužel ne, takže úspěch není zaručen. Některým dětem pomáhá vysavač, některé reagují jen na digestoř atd, je to třeba vyzkoušet. Zvuk musí být dominantním zvukem v místnosti, nejde na slaboučko pustit šum a očekávat, že to zabere, většinou je potřeba něco kolem 60decibelů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
8.2.13 16:46

:andel: ahojky nam rval Lukasek jak pres den kolik hodin vubec nespal a vecer po koupani zacal a rval nonstop do tri, byla jsem zoufala a fakt vyrizena..nezabiralo nic, vysavac, fen, noseni, chovani, zavinovani atd..Nakonec jsme skoncili u pediatra a ten prisel na to ze ma alergii na mlicko.. Mame Nutrilon Allergy care a fakt se to zlepsilo, skoro nebreci a v noci hezky spi, ale nechci to zakriknout :-D takze kdyz nic nezabere, jit za pediatrem..malymu bude sedm tydnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.2.13 16:53

@portia je ještě maličký, zvyká si na svět, potřebuje pocit bezpečí. To neznamená že se nemůže stát, že si občas békne, na záchod člověk musí, pozřít nějakou potravu taky, v mém případě mám na povel dvě další děti, které nemůžu odsunout na vedlejší kolej.
Nicméně mytí hlavy atd se dá dělat, když je přítel doma, ať hezky chová a ty si mezitím dej rychlý průlet krz koupelnu.
Jinak u takhle malého dítěte je jasné, že svou pozornost neudrží nějak dlouho, ta chvilinka, minutka či dvě je zkrátka začátek a je potřeba to rozvíjet. Když vidíš, že je v klidu, tak se můžeš odplížit ze zorného pole. Postupně se ta doba, kdy bude schopn= být samo se sebou, hrát si atd bude prodlužovat, hlavně až je dítě jisté na bříšku a vidí svět kolem sebe, hmatá po věcech, tak se snadněji zaujme něčím a ty budeš mít trochu klidu.
Ale u takto malého miminka ještě vydrž, ty změny přicházejí fakt ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
8.2.13 16:57

Já první dceru nosila skoro nonstop než si sedla. Holt jsem jedla, uklízela, vařila s dítětem na ruce nebo v šátku, myla kolečka u kočárku a jezdila i doma. Pak jsem houpala v houpačce, aby si záda odpičinula.
Druhá dcera je takly chovná, ale vydrží třeba hoďku v postýlce (pokud uní zrovna neřve ta starší :mrgreen: )takže chovu zas. Vlastní údržbu vykonávám až je manžel doma :mrgreen:.

Upřímně ze zkušeností ze starší dcerou, která už chovná není skoro vůbec tak jsem rada, že jsem si jí tak moc užila a teď to neřeším a chovám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí