Mám nárok na PPM při práci na DPČ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jestli ti z toho zamestavatel neodvádí nemocnske tak nemáš narok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U dpc nárok na nemocenskou a OCR tzaa určitých podminek je to samé i u mateřské ale v momentě kdy otehktnite vám nemusí dávat směny a tím pádem pak na mateřskou nebudete mít 100% narok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lpetra píše:
@novakova.t tak pokud to je dpc tak odvádět musí
Já zadala o ocr a byla mi zamitnuta tudíž nevyplacena..ze na dpc neni nárok… Nevim no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@novakova.t ono je problém že musíte mít v tom daném měsíci vydělat nad 2500 pokud ne tak nárok není to samé s nemocenskou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na nemocenskou není, když nejdu do práce, nemám peníze.
Zakladatelka
- Citovat
- Upravit
Sociální pojištění se platí z DPČ od 2500,– hrubého měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při takovém výdělku je odváděno nemocenské a pokud se jedná o DPČ, která je sjednaná jako zaměstnání malého rozsahu, tak nárok na nemocenskou máš, pokud na PN nastoupíš v měsíci, kdy dosáhneš mzdy alespoň 2500 Kč, nebo v měsíci, kdy to nedosáhneš, ale zaměstnání trvá a byla jsi z něj nemocensky pojištěná alespoň v předchozích 3 měsících. A u PPM je kromě toho ještě podmínkou, že musíš splňovat 270 dnů nemocenského pojištění za poslední 2 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U DPČ je to složitější. Záleží jak je dohoda sepsaná, jestli je nebo není zaměstnáním malého rozsahu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li budu mít nárok na PPM při případném těhotenství. Od září začnu pracovat třetí rok na DPČ (práce ve školství září-červen, čistého okolo 12.000). Slyšela jsem, že to souvisí s nemocenským pojištěním a to že u DPČ není (nárok na OČR či neschopenku skutečně nemám), a tak bych ani neměla nárok na PPM. Je to pravda? Děkuji