Mám pohovor a nevím zda tam jít

Anonymní
16.2.22 08:01

Mám pohovor a nevím zda tam jít

:nevim: protože umím o teorii prakticky houno.

Pohovor jsem už jednou odsunula, protože jsem byla přes týden v posteli s Kovidem.
Absolutně nejsem z oboru ( hledají Optometristu i bez vzdělání, praxe ). Po zaslání mého životopisu mě pozvali :nevim: No, nechápala jsem.

Nevím nic o tom místě. A nevím co tam budu povídat 8o Je to snad první pohovor, na který nejsme připravena… Uvažuju tam prostě nejít, protože budu akorát za blb.ce pokud půjdu.

Prosím anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9918
16.2.22 08:06

Sla bych a brala bych t jako ziskavani zkusenosti a jako cviceni pro prekonavani uzkosti.

Co se muze stat horsiho, nez ze ti reknou, ze nemaji zajem?

Dala bych duraz na to, ze jsem velice ucenliva a nejak inteligentne bych popovidala o tom, proc mam o misto zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
16.2.22 08:07

A proč to nechceš aspoň zkusit? Pokud by tě vzali tak třeba počítají s tím že tě nějakým způsobem dovzdělají naučí tě to. Podle mě v dnešní době kde celkově je to s pracovní nabídkou docela špatný je blbost si říct já tam prostě nejdu. :nevim: ale samozřejmě záleží na tobě. Neznám tě. Nevím všechny podrobnosti, Například jak na tom jseš finančně, Jak daleko bys to měla na dojíždění, kolik dalších v životopisů a kam jsi zaslala jestli máš ještě nějaké další pohovory v budoucnu. Každopádně pokud se tam rozhodneš nejít tak se dopředu omluv protože jednání kdy máš něco domluvené a pak bez omluvy nedorazíš je fakt neslušné 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3687
16.2.22 08:09

Co blbneš? Jdi tam, ukaž, že se chceš učit novým věcem, jsi šikovná, spolehlivá a rychle chápeš. Pokud chtějí někoho bez příslušného vzdělání i praxe, pak je to pro tebe skvělá možnost. Jen je potřeba tam jít pozitivně naladěná a vstřícná k novým výzvám. Jdi do toho! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
16.2.22 08:10

A kam se to hlasis, ja abyvh vedela, ktere optice se obloukem vyhnout. To tedy neni nic proti tobe, ale hledat optometristu bez vzdělání mi projde dost šílený.
A na pohovor bych sla, v nejhorším to bude trocha zabiteho casu, v lepším zkušenost, v nejlepším prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
16.2.22 08:14

Jinak ještě takový dodatek. Já si myslím že kdyby se člověk měl pořád stydět a bát se že se nějakým způsobem ztrapní tak to by potom nemohl jít na žádný pohovor a vlastně tak nějak nikdy nikam když to tak vezmu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
16.2.22 08:40
@j.a.n.i1 píše:
A kam se to hlasis, ja abyvh vedela, ktere optice se obloukem vyhnout. To tedy neni nic proti tobe, ale hledat optometristu bez vzdělání mi projde dost šílený.
A na pohovor bych sla, v nejhorším to bude trocha zabiteho casu, v lepším zkušenost, v nejlepším prace.

Taky mi to přijde šílený.
Manžel má komplikovanou oční vadu a i lékař mu vždycky doporučuje brýle dolaďovat s šikovným optometristou. Moc si neumím představit, jak něco takového může dělat člověk „z ulice“ :think:

Příspěvek upraven 16.02.22 v 08:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.22 08:40

Prostě to na mě nějak spadlo. Byla jsem před tím než jsem lehla rozhodnutá tam jít a natesena, ale rozlezelo se mi to v hlavě :nevim: asi obzvlášť, protože jsem hledala nějakou teorii, abych tam nepřišla jako úplná nouma a nevím zkrátka nic.

A pro @j.a.n.i1 asi to pro tebe bude překvapení, ale na tohle místo stačí kurz, který si pak nový pracovnik dodělá. Nechápu, že některé… mají potřebu hned negativně a priblble komentovat. :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
15430
16.2.22 08:44
@Anonymní píše:
Prostě to na mě nějak spadlo. Byla jsem před tím než jsem lehla rozhodnutá tam jít a natesena, ale rozlezelo se mi to v hlavě :nevim: asi obzvlášť, protože jsem hledala nějakou teorii, abych tam nepřišla jako úplná nouma a nevím zkrátka nic.A pro @j.a.n.i1 asi to pro tebe bude překvapení, ale na tohle místo stačí kurz, který si pak nový pracovnik dodělá. Nechápu, že některé… mají potřebu hned negativně a priblble komentovat. :nevim: :think:

no já našla tohle:

Optometrista je zdravotnický pracovník specializující se na vyšetření zraku, doporučení vhodné korekční zrakové pomůcky nebo vám může pomoci s aplikací kontaktních čoček. Optometrista je bakalářsky nebo magistersky vysokoškolsky vzdělaný odborník, který získává titul studiem v oboru Optika a optometrie na přírodovědecké nebo lékařské fakultě. Ještě před pár lety byl jako optometrista označován optik, který si dodělal nadstavbový doškolovací kurz.

Příspěvek upraven 16.02.22 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
16.2.22 08:44

Já bych šla a zkusila to. Vždyť Vám hlavu neutrhnou. Předpokládám, že pokud mají v nabídce zaměstnání uvedeno, že případného pracovníka doškolí, tak nepočítají s tím, že by se jim hlásili jenom odborníci :-). Možná se po nemoci cítíte ještě „trochu mimo“ a nejistá. Držím palce, ať vše vyjde podle Vašich představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
16.2.22 08:48

Tak ale oni že životopisu vidí, že nejsi z oboru - a nevadí jim to, proto tě pozvali - i jsi tady někde říkala, že vůbec požadavek na praxi neměli (fakt si nikdo nezve lidí, aby se jim posmíval). :) Takže bych šla, zopakovala, že o tom moc nevím, ale ráda se naučím.

Přinejmenším to můžeš brát jako trénink na další pohovory - a jako kafe zdarma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.22 08:49

@ivašot. V inzerátu bylo něco jiného + majitelka optiky to potvrdila.

• Citovat
  • Upravit
15430
16.2.22 08:51
@Anonymní píše:
@ivašot. V inzerátu bylo něco jiného + majitelka optiky to potvrdila.

Já ti to věřím, jen mě to opravdu zarazilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
16.2.22 08:51

Tak z nejakeho duvodu te to zaujalo, oni tvuj zivotopis videli a vedi, cos kde delala, pokud si v nem nevymyslis… pokud o tu praci uz takovy zajem nemas, tak tam nechod a zrus to.., ale kvuli strachu bych to nerusila…jinak ja to tak zkusmo hodila do googlu a k teto praci jsem nasla dost informaci, vcetne cele diplomove prace na tema jaka je prace optometristy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.22 08:54

Každopádně JÍT! A v žádném případně nemachrovat. Po pravdě říct, že zatím jsi tímto oborem nepolíbená, ale jsi flexibilní a ráda se učíš nové věci. Vsadím se, že Tě nakonec vyberou. Osobně já vyhrála všechny konkurzy, na nichž jsem působila skromně a dokonce i na místa, na která jsem vůbec vzděláním nedosahovala. Naposledy mě vybrali do oboru, kde jsem opravdu neuměla nic, popravdě to řekla a oni mě vybrali a vše naučili. A jsou se mnou moc spokojení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat