Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
nevím jak se mám holit tam dole. Několikrát jsem se oholila žiletkou, zprvu dobré, ale jak chloupky začaly dorůstat a já je cca po 5 dnech začala holit tak mi naskočily pupínky a byl to masakr, nemohla jsem chodit. Nateklo mi přirození a rostoucí chloupky mi agresivně dráždily přirození.
Po půl roku jsem to zkusila znovu a hned jsem byla podrážděná… Říkala jsem si, že to zkusím epilátorem, ale bojím se. Co si o tom myslíte a jak se holíte vy?
Žiletkou si myslím, že je to na nic, jeden den krásně oholené a ty další už chloupky rostou.
Děkuji.
Hlavně to musíš holit po směru růstu. A doporučuji IPL světlo nebo brazilku, žiletka je opravdu na nic
Mám to podobně
. Žiletkou vydrží hladké tak pět hodin, pak už jsem pomalu zas ježek. Ježčí stádium přitom vydrží tak tři dny, straně svědí, sem tam pupínek, pak už je to lepší. Je to peklo, i když si vezmu úplně novou žiletku, výsledek stejný jak už použitou. Zkoušela jsem hned desinfikovat vodou po holení nebo normální desinfekcí, taktéž bez efektu. Zkoušela jsem mazat krémy nebo balzámy, možná trochu pomohlo od svědění, ale taky nic moc. Dalších určitě tak pět dnů holit nesmím, jinak mi vyskáčou ty pupínky ve velkém, poctivě musím počkat, až to znovu doroste. Kdysi jsem používala elektrický strojek, není to dohladka, ale nesvědí to pak, akorát se mi rozbil
. Epilátorem beru bikinovou oblast, doroste tak za tři dny
. Katastrofa tohle holení klínu.
Bohužel po směru je to ještě horší, jak mi tam zůstane kousek chloupku, tak to svědí a svědí a píchá. A když se neholím, chodím tzv. na bobra, připadám si, jak nějaká špindíra.
@Joli1212 píše:
Bohužel po směru je to ještě horší, jak mi tam zůstane kousek chloupku, tak to svědí a svědí a píchá. A když se neholím, chodím tzv. na bobra, připadám si, jak nějaká špindíra.
Tak zkus buď depilační krém nebo tu brazilku, já s ní byla spoko maximálně
Po holení používáme doma detsky zasyp Aviril, vůbec nejlepší a nejlevnější věc
I do podpážďa a manžel i na hlavu, jen se musí holit večer, ten pudr je bilej ![]()
Mám to stejně, jednou jsem skončila u doktorky se zánětem, folikulitudou, dokonce s hnisem, zvětšené lymfatické uzliny, ani chodit jsem nemohla, naštěstí mám přítele co nevyžaduje do hladká a dohola, zadtriju jak nejvíce to jde, ale po poslední zkušenosti Holín jen oblast do kalhotek, katastrofa..
Volím jen třísla, zbytek zastřihuju. Není u mě spolehlivější cesta k zánětu než se oholit. Ono to ochlupení má nějakou roli ![]()
Věkem jsem dospěla k tomu, že neholím, ale jen zastřihuju. Žiletku používám jen na třísla v léte.
Je to pro mě takhle pohodlnější (dorůstání chloupků mě vždycky strašně svědilo), hygieničtější (od té doby, co se neholím jsem přestala trpět na mykozy) a jako bonus nevypadám jako pětiletá holčička ![]()
Existují zastřihovací mašinky, původně tedy na fousy. Mají nastavitelné hlavice, kde se dá nastavit délka zbylého strniště.
A co zbytek? Použít depilační krém, ale jen tak asi s poloviční dobou (nutné vyzkoušet). Zbylé strniště to ohlodá tak, že ztratí ostrost. Není to tedy úplně na hladko, ale celkem slušně. ![]()
Taky s tim mam problem, vyzkousela jsem snad vsechny metody (krome laseru atd. co delaji na klinikach), zkousela jsem vsechno mozne na peci po holeni a porad je to spatny a taky jsem z toho mela i zanety… ted uz se holim o dost min, hlavne zastrihuju a je to mnohem lepsi.. obavam se, ze nekdo mame zkratka prilis citlivou kuzi ![]()
Tak zkus cokoliv jiného než žiletku.
Jsou různé druhy depilátorů a epilátorů od vytrhávacích až po ty s IPL technologiemi, vytrhávací náplasti, laserové odstranění, pak to dělají kosmetičky, mají různé metody např. pomocí nějakých cukrových směsí a jiných. Myslím, že se dá najít to, co ti vyhovuje, záleží na tom, jak moc se ti chce zkoušet a věnovat tomu čas a peníze. Já jsem to vychytala až ve 40, ale teď jsem teda konečně spokojená a dá se říct i nadšená, že jsou metody co fungují a i dlouho vydrží.