Mám trauma z mentruace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.12.22 09:25

mám trauma z mentruace

Ahoj holky, prosím potřebuju pomoct. Je mi 22 a jsem bezdětná. Moje každá mentruace je čím dál tim víc horší. Od “mala” mám s mns. problémy, proto jsem dostala před lety ant. na srovnání cyklu, s bolestí to bylo trochu lepší, vysadila jsem jí asi tak 3-4 roky nazpět, ale poslední rok se to nedá vydržet, vždy když vím moje období přichází začínám mít trauma, s bolestí se nedá vydržet doma, natož v práci, mám až takové bolesti že kolikrát ztrácím smysl, začíná to tak 3 dny před bolestí prsou, pak přijde obrovská bolest zad, o břichu a bolesti pánve ani nemluvím, vystřeluje mi to až do nohou, mám bolavé kosti a sotva se kolikrát zvednu z postele, a aby toho nebylo málo kolikrát mě přepadne studený pot a točí se mi hlava, a abych nezapomněla celé 4-5 dní mám průjmy. Kolikrát je mi i z bolesti na zvracení. Prášky a kapky proti bolesti už mi zabírají zřídka kdy, bolest mě budí i v noci a nevím jak si lehnout. Vůbec si nedokážu představit jak bych měla s mojí bolestí normálně fungovat. Na internetu články ohledně menst. končí “poraďte se s gynekologem” ale moje ženská by mi hned zase nacpala ant. a to já nechci, nebor ady ohledně cvičení jako - jezděte na kole, jděte na procházku, já sotva udělám kroky od postele na záchod a nevím jak bych se sama sebe donutila abych si šla třeba zajezdit na kole. :zed:
Hodně jsem četla o čajích bylinek, ale čím víc to čtu tím víc nevím, abych neměla doma zachvilku speciální komodu jen na čaje, to je kontryhel, heřmánek, šalvěj… už fakt nevím 8o pak jsem zjistila o kapkách na “premenstruační syndrom” máte někdo zkušenosti? Jak s bylinkama tak s kapkama, na co jsou, jak používat a zabralo vám? Děkuju, už jsem fakt hodně zoufalá, nedavno jsem dokonce z bolesti prohlásila že bych si nejradši nechala “vybrat spodek” abych už mns nikdy neměla :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
191
9.12.22 09:31

No, moc dobrá rada to není, ale gynekolga změnit nejde? Tohle je šílený… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
9.12.22 09:33

Tohle jsem měla přesně než jsem změnila gynekolozku, našla si kapacitu a během 2 měsíců mě poslal nebo udělal všechny možný vyšetření. Nakonec laparka a tam se potvrdila endometrioza 4.stupne.
Ihned bych změnila lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3166
9.12.22 09:34

To zní až strašidelně a vůbec nezávidím.. :hug:
Mě dělalo dobře teplo, takže třeba teplá sprcha nebo termofor. Co zkusit kapky Gynex na ustálení hormonální hladiny v těle? zkus si o nich něco přečíst.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.12.22 09:36

@lachtanice86 Ježiš… tak teď se hrozím ještě víc, co je to endimetrioza? Už jsem jednou měnila, na rady že takhle je dobrá, ale přijde mi že mě tak trochu vždy odbyla. Už jsem se jednou pátrala a v okolí kde je velmi dobrý gynekolog má plno, dokonce jsem chtěla i přetrpět to, že je to chlap. Neumím si zatím představit že bych měla jít ke chlapovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
9.12.22 09:38

Měla jsem to dost podobně, několikrát jsem i zkolabovala a skoncila v nemocnici kde mi dali injekci a poslali domů. Zkusila jsem spousty čajů, kapek a cvičení, ale nepomohlo nic. Antikoncepce to trochu uklidnila, ale stejně to nebyla žádná sláva, mohla jsem sice ven, ale menstruace byla hodně silná. Teď jsem po druhém porodu a konečně mám normální menstruaci, trvá tři dny a je bez bolesti a jiných komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.12.22 09:43

@Chantal 1 Ano, taky jsem jednou ztratila vědomí, ale byla jsem doma sama a pak jsem se z toho nějak dostala, a přespala to, a jednou mě taky vezl kdysy můj taťka na injekci do nemocnice, myslela jsem že umřu, v tý době to byla ale bolest, kterou teď zažívám každý měsíc takže bych řekla že už jsem taky dost otupěla… ale co jsem tak četla tak to prý uplně normální není aby to tak moc bylelo, coz jsem si do nedávna myslela ze takhle to má každá ženská….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
9.12.22 09:44

@Adinasleh já mám chlapa, gynekologa a bylo to nejlepší rozhodnutí. Je jemný a fakt úplně jiný přístup než u ženský, ale chápu, že někomu to může vadit
Endometrioza je, že sliznice která má odejít při ms usadí jinde a způsobuje srusty a bolesti.
Já už pak nemohla bolesti ani chodit, nebo sedět i mimo ms. Zkus se na to zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
9.12.22 09:45

@Zwetta pokud má endometriozu, gynex ji to šíleně zhorší. Fakt bych byla hodně opatrná na takové rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
9.12.22 09:46

@Adinasleh ale ne, takové stavy nejsou normální a řeš to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.12.22 09:46

@Zwetta Teplo u mě nic moc nemění, mě přijde že mi spíš dělá dobře velký chlad, kord teď v zimě, že si otevřu okno a snažím se tu bolest rozdýchat na čerstvém vzduchu, docela to pomáhá, a nebo když se přemůžu a jdu ven se psem, ale to vše jak kdy, někdy bych bolestí chcípla a někdy to trochu rozhejbu, spíš už nevím na co se každý měsíc vymluvit v práci….. je to hrozný :zed:
Děkuju za radu, o kapkách se informuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
9.12.22 09:47

Nemusíš hned měnit gynekologa, jen ji požádej, ať tě pošle na vyšetření kvůli podezření na endometriózu. Nechápu, že to dávno neudělala. Bohužel, hodně gynekologů tě takto odbyde, protože mají pocit, že to jen dramatizuješ a ve skutečnosti to tak zlé není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 09:48
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím potřebuju pomoct. Je mi 22 a jsem bezdětná. Moje každá mentruace je čím dál tim víc horší. Od “mala” mám s mns. problémy, proto jsem dostala před lety ant. na srovnání cyklu, s bolestí to bylo trochu lepší, vysadila jsem jí asi tak 3-4 roky nazpět, ale poslední rok se to nedá vydržet, vždy když vím moje období přichází začínám mít trauma, s bolestí se nedá vydržet doma, natož v práci, mám až takové bolesti že kolikrát ztrácím smysl, začíná to tak 3 dny před bolestí prsou, pak přijde obrovská bolest zad, o břichu a bolesti pánve ani nemluvím, vystřeluje mi to až do nohou, mám bolavé kosti a sotva se kolikrát zvednu z postele, a aby toho nebylo málo kolikrát mě přepadne studený pot a točí se mi hlava, a abych nezapomněla celé 4-5 dní mám průjmy. Kolikrát je mi i z bolesti na zvracení. Prášky a kapky proti bolesti už mi zabírají zřídka kdy, bolest mě budí i v noci a nevím jak si lehnout. Vůbec si nedokážu představit jak bych měla s mojí bolestí normálně fungovat. Na internetu články ohledně menst. končí “poraďte se s gynekologem” ale moje ženská by mi hned zase nacpala ant. a to já nechci, nebor ady ohledně cvičení jako - jezděte na kole, jděte na procházku, já sotva udělám kroky od postele na záchod a nevím jak bych se sama sebe donutila abych si šla třeba zajezdit na kole. :zed:
Hodně jsem četla o čajích bylinek, ale čím víc to čtu tím víc nevím, abych neměla doma zachvilku speciální komodu jen na čaje, to je kontryhel, heřmánek, šalvěj… už fakt nevím 8o pak jsem zjistila o kapkách na “premenstruační syndrom” máte někdo zkušenosti? Jak s bylinkama tak s kapkama, na co jsou, jak používat a zabralo vám? Děkuju, už jsem fakt hodně zoufalá, nedavno jsem dokonce z bolesti prohlásila že bych si nejradši nechala “vybrat spodek” abych už mns nikdy neměla :,(

Měla jsem to celý život a bylo to strašné. Cpala jsem se lékama, co jsem kde sehnala - Spasmoveralgin, Alnagon, Korylan - nejlépe vše dohromady. Pak mi bylo dobře, jenže jsem byla totálně zfetovaná. Až dlouho v dospělosti jsem se dostala k jedné gynekoložce a ta mi začala předepisovat extra silné léky - říká jim babský recept. Nemusela jsem se cpát aspoň hromadou pokoutně sehnaných léků. Pokud se na ní chceš obrátit, jmenuje se MUDr. Bláhová a sídlí na poliklinice Prosek. Je to už stará lékařka, ale fakt mě zachránila. A jí jsem ty tuny léků přiznala, nikdy mě za to nesoudila. Držím palce, ať to zvládneš.

• Citovat
  • Upravit
52
9.12.22 09:48

@lachtanice86 Také jsem to slyšela že je fakt jemnější než ženská, ale určitě bych to kvůli vyřešení problému překonala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3166
9.12.22 09:50
@Adinasleh píše:
@Zwetta Teplo u mě nic moc nemění, mě přijde že mi spíš dělá dobře velký chlad, kord teď v zimě, že si otevřu okno a snažím se tu bolest rozdýchat na čerstvém vzduchu, docela to pomáhá, a nebo když se přemůžu a jdu ven se psem, ale to vše jak kdy, někdy bych bolestí chcípla a někdy to trochu rozhejbu, spíš už nevím na co se každý měsíc vymluvit v práci….. je to hrozný :zed:
Děkuju za radu, o kapkách se informuji ;)

tak jak tu radí, nejspíš znovu zajít za tvou lékařkou a otevřeně to s ní probrat, protože takové stavy fakt normální nejsou :roll: :kytka:
Trvat na nějakém detailním vyšetření, nemůžeš se jen donekonečna cpát lékama na bolest, to není řešení, jen si odděláš játra.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí