Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Prosím jak je to teď s mamatestem děla falesnaky? Uz par měsíců nemam menstruaci a doktorka řekla, ze už to bude přechod, tak uz jsme si přestali dávat pozor a protože me je několik dnů divně zkusila sem testnout první fotka včera a druha dnes, ale je to Mamatest a tak nevím zda je to jen ryska nebo duch
Dekuju předem
Mamatesty tyhle duchy dělají běžně. Brala bych to jako negativní. Kolik ti je let?
@Petka39 duch tam je, ale je to mamatest ![]()
Zkus zitra, nebo pozitri znovu a uvidis no.
@karkarka Právě, že už víc než dost 47 takže by to ani nebylo dobré v tomhle věku. Když mě to tak řekla doktorka brala sem to, ze tak to je už.
@Petka39 píše: Více
No četla jsem ze i po ukončení menstruce lze kráce po začínajícím přechodu otěhotnět. Za plnohodnotné klimakterium se to považuje až rok od poslední ms kdy to v tom čase vůbec nedostaneš, do té doby otěhotnět prý lze. Bohužel. Je potřeba se pry v té době chránit. Koukni na net. Já to četla v letaku o přechodu na gyndě ![]()
Promiň
Asi jsem tě nepotěšila. Testovala bych rozhodně i dál a pak zavolala na gyndu
@Petka39 píše: Více
A teda divím se že ti doktorka neudělala hormonální profil. Že „už asi přechod“ rozhodně není nic určujícího. Kamarádka neměla v 46 letech ms 4 mesice a pak to dostala. Ono to hodně v týhle době vynechává
@Jazmine
Neudělala, dle utz na konci listopadu 25 jen, ze sliznice je nízká cca 5 mm a tím to haslo. Zkusím ještě test za pár dnů a pak se objednám na gyndu. Zatím sem v klidu vzhledem k tomu, ze se tu hodně ty mamatesty řeší.
A kdyžtak dej vědět. Já žila v tom, že bez hormonálniho profilu nelze určit klesající funkčnost vaječníků. Zajímavý přístup doktorky
No, tyhle testy rady duchy delaji.. Zkus zitra rano, to bude o neco jistejsi.. pak dej vedet ![]()
No tedy já u mamatestu nikdy falešného ducha neměla. Za mě tutově těhotná.
@Helena1886 píše: Více
Myslim si to také. Ty jakože falešní duchové na mamatestech vypadají jinak. Jsou spíše jakoby propité, linie nepravidelné. Tady vidím naprosto pravidelnou ohraničenou čárku bez fleků okolo ![]()
Kdyz jsem mela takové falešné mamatesty, byla čárka podobna, nemusí to značit těhotenství.