Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminky,
potřebovala bych poradit jak postupovat dál, jelikož už si nevím rady!!
jsem ve 24tt vím, že mám ještě dost času, ale vzhledem k tomu, že jsem na neschopence a přítel má sezonní práci a tudíž bude přes zimu na podpoře, ráda bych měla ty dražší věci na malou už koupené, přítel a jeho maminka si však myslí, že jsem blázen a že musím mít vše hned a nejraději by byli kdybych měla vše z bazaru! já se dlouho podřizovala a oblečení na malou opravdu kupovala jen v sekáči, ale poté co mi přítel dovezl postýlku od známého, kde postýlka sama o sobě docela ujde, ale hooolky kdybyste viděly tu matraci!!! se mnou to málem seklo!! zřejmě ji používali na všechny 4 děti a je to jeden flekanec vedle druhého, tchýně ale tvrdí, že to neva a že se na to prostě něco ušije…víte kdybychom třeli bídu s nouzí, tak držím pusu a krok, ale když vím, že peněz máme dost je mi ouvej a nejraději bych to vše zařídila sama, na to jsem ale příliš srábek…řešily jste někdy něco podobného??? nevím jestli to mám zkousnout a prostě jim to odkývat, abych měla klid a vztahy byly v pohodě, nebo je obejít a zařídit výbavičku sama…fakt nevím ![]()
Ahoj. Co dělat s příbuznými neporadím, ale matraci určitě novou. I kdyby byla po jednom dítěti a bez fleků. To by nebylo dobré pro zdraví dítěte, tak to bych si prosadila za každou cenu. Jinak bych asi radši ustoupila, ale jak jd eo zdraví, tak to ani náhodou. Hodně sil.
Nekejvej… budeš kejvat celý život ![]()
Máme spoustu věcí z bazárku nebo po známých… třeba postýlku, ale matraci jsem koupila kvalitní novou atd.
Jsem pro to, abys nakupovala s rozumem a nenechala se vmanipulovat kam nechceš.
Já ještě dělám to, že něco koupím a pak navykládám, že to bylo v akci a ještě levnější než z bazárku atd. manžel si to neověřuje, je rád, jak jsem spořivá a já že mám nové věci.
Teda s tchýní bych výbavičku vůbec neprobírala. A matraci vyhodila
![]()
@lenka4692 - určitě bych koupila novou matraci
A netvrdím, že miminko musí mít vše nové, ale asi bych se zkusila domluvit na kompromisu
,ale určitě do toho nenech kecat tchyni..Jinak třeba se manžel bojí právě toho, že je přes zimu na podpoře a chce mít co nejvíc „nasysleno“, aby se pak neměl pocit, že nezabezpečil rodinu. Hlavně klid a nenervuj se ![]()
Jinak my se s manželem domluvili, co bude stačit „z druhé ruky“ (např. kočárek), co se koupí nové (postýlky) a co se půjčí (budou se půjčovat senzory dechu z nemocnice - pokud to bude možné).
Jsi srábek v tomhle, co budeš dělat, až ti tchýně nakáže dávat dítěti na 2m omáčku, na 6ti měsících ti oznámí, že si prcka bere na víkend domů??? Tak snad jsi budoucí máma a měla by sis svoje uhájit, tchýně ti do toho nemá co kecat, máš se dohodnout s partnerem.
Jinak zcela rozhodně bych matraci koupila novou - není nic horšího než x krát pročůranou matraci, prolezlou roztočema, prachem… x let uleželou kdesi. Hlavně když tchýně řekne, že by se na ní něco ušilo - no jo, navrh huj, uvnitř fuj
Matraci novou! Najdu třeba nějaký článek o roztočích a všelijakých hnusech ![]()
Jako postýlku třeba máme ještě tu, co jsem v ní spala já
, ale matraci novou.
Asi bych se moc neptala a objednala ji odněkud a je klid…
Jinak taky máme plno věcí z bazarů, já odmítám dávat tolik peněz jen proto, že jsou to „dětské“ věci. S přítelem bych promluvila, tchýni pouštět jedním uchem tam, druhým ven.
Já proti nakupování v bazarech nic nemám, když je to v dobrém stavu, tak mi přijde i zbytečné kupovat nové, i když bych na to třeba měla. Asi jsem dost spořivá
.
Ale kdyby mi někdo naznačil, že mám používat flekatou matraci, tak mě fakt asi terfí šlak. Musím říct, že bych v tomto případě klidně udělala přednášku o špindírech vztahy nevztahy.
Tchýně může vyslovit názor, nikoli diktovat
…že se sereš, zajeď si do dětského obchoďáku a nazdar.Nebo mrkni na netu…
@Lilibeth souhlasím!!!kyveš teď, budeš muset kývat i pak…toto není kompromis!!!Už to že sis nakoupila oblečky a ostatní věci z bazárku by tě měli pochválit, nikoli to brát jako samozdřejmost
…
A především pokud penízky jsou.No držím palce, toto vede do průseru ve vztahu. A pokud ani postýlka nic moc a ty jsi teď doma tak si ji přelakuj, kup barvičky a můžeš si udělat krádnej kousek pro mimi
…já mít čas tak přelakuji i novou ![]()
Matraci kazdopadne novou, ja jsem teda vymekla a nova se nekupovala, ale byla ve velmi dobrem stavu a ne po tolika detech.
Snaz se jim vysvetlit, ze tu vybavicku budes pouzivat hlavne ty a ze by sis o ni rada rozhodovala sama.
Jinak z vlastni zkusenosti vim, ze ty vetsi veci je fakt lepsi kupovat dyl a s rozmyslem, a treba na ne davat penize stranou. Ja jsem takhle brzo nakoupila spoustu veci, co jsem pak ani nepouzila.
ja se drzela zasady, ze veci co ma miminko primo na sobe je lepsi mit nove -treba body a tak, oni se taky ty miminci veci snadno operou a ta cena neni takovej rozdil.
Do toho se nema tchyne ci sr***!!!ty cekas dite, kdyz chces novy, tak kup..nebudes se ji ptat…ja ve 24tt mela na malou skoro vse…DUPNI SI ![]()
@Králičice píše:
@lenka4692 - určitě bych koupila novou matraciA netvrdím, že miminko musí mít vše nové, ale asi bych se zkusila domluvit na kompromisu
,ale určitě do toho nenech kecat tchyni..Jinak třeba se manžel bojí právě toho, že je přes zimu na podpoře a chce mít co nejvíc „nasysleno“, aby se pak neměl pocit, že nezabezpečil rodinu. Hlavně klid a nenervuj se
Jinak my se s manželem domluvili, co bude stačit „z druhé ruky“ (např. kočárek), co se koupí nové (postýlky) a co se půjčí (budou se půjčovat senzory dechu z nemocnice - pokud to bude možné).
doporučovala bych opačně, postýlky z bazárku, kočárek novej
…
@Sany80s píše:
Já proti nakupování v bazarech nic nemám, když je to v dobrém stavu, tak mi přijde i zbytečné kupovat nové, i když bych na to třeba měla. Asi jsem dost spořivá.Ale kdyby mi někdo naznačil, že mám používat flekatou matraci, tak mě fakt asi terfí šlak. Musím říct, že bych v tomto případě klidně udělala přednášku o špindírech vztahy nevztahy.
no myslím že spořivá nejsi, ale rozumná
…dělám to taky tak a co se týče mého šetření tak pomlčím
…stačí když napíšu že kasu drží muž ![]()
Kdyz na to prijde tak postylka se da velmi levne sehnat treba v Ikei.