Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojte holky,
nenesla by se tu prosim nejaka obetava duse, ktera ma doma rtutovy i digitalni teplomer? Moc by me zajimalo jestli ty teplomery meri stejne nebo, jak se rika, nameri digitalni teplomer nizsi teplotu nez rtutovy. Ja mela do nedavna rtutovy, ale ten mi rozbila kocka a ted mam novy digitalni. Jsem z neho celkem nestastna, protoze nevim presne jak se s nim meri. Ukazuje pokazde jinou teplotu, podle toho jak dlouho ho necham merit! Nevim tedy ktere teplote verit.
Merim v ustech! Nevim zda se neco pricita nebo odecita!
Nemate nekdo doma prosim oba teplomery a nezkusila byste se zmerit obema ( v ustech ), abych vedela, ktera teplota je spravna a nebo jaky je rozdil v mereni s tim a tim teplomerem?
Byla bych moc vdecna…
Pokousela jsem se koupit rtutovy teplomer, ale nemuzu ho nikde sehnat.
Predem te dobre dusi moooc dekuju :0)
@kar-maa rtuťový teploměr se sehnat nedá, už se neprodávají. Jinak já mám digitální teploměr a jakmile naměří teplotu, začne pípat a dál už neměří, tak co sehnat něco takového? Popř. nějaký ten ultrazvukový třeba…
Rtuťový se dá určitě ještě sehnat třeba na MMB…
Na malou mám digitální, měřím v zadečku, odečítám půl stupně..
Ahoj. Rtuťový neseženeš, už se nesmí prodávat (bohužel). My máme rtuťových několik, i několik digitálních a ty digitální měří každý jinak (obecně míň). Pak ale máme Thermofocus a zezačátku jsem měření na něm porovnávala s rtuťovou rychloběžkou. Maximální odchylka 0,1°C.
Takže se obávám, že i když se dobrá duše najde, tak ti to bude k ničemu
. Digitálními teploměry se má měřit 3× a brát průměr (tj sečíst a výsledek dělit 3). Pokud chceš porovnávat, jak měří váš teploměr, musela bys rtuťový porovnat s tím vaším.
Mám už jen rtuťové.
Digitální měřily dobře rektální teplotu, ale u teploty v podpaží jsem musela přičítat cca 0,3-0,5st. Takže pokud se ke mně dostane digitál, měřím ještě 5 minut po pípnutí - a většinou se ta teplota zvedne ještě o těch cca 0,5st.
Před rokem(?) jsem viděla v nabídce lekáren teploměty s asi lihovou(?) náplní.
Da se sehnat teplomer lihovy…pokud nutne potrebujes teplomer takoveho typu
jinak pul stupne sem..pul stupne tam..dyt je to jedno ne?
Digitál je na nic, jakž takž měří slušně, kdzž ho nejdřív dáš do podpaží, chvíli počkáš a až potom zapneš.
Jinak rtuťáky se dají běžně koupit na aukru. Naštěstí.
Tak zrovna dnes jsem to zkousela, v zadku digitalnim, v podpazi lihovym. Namereno uplne stejne, az mr to prekvapilo
My mame skleneny bezrtutovy (nejaka spesl slitina, neni lihovy a je to od ceskeho vyrobce) teplomer a je rozhodne lepsi nez digi. Ten za minutu zapipa a meri kraviny, kdyz ho necham dyl, tak se vypne. Skleneny drzim 10 minut a tomu vysledku verim! Digi jsme odepsali!
@BellinkaX píše:
Digitál je na nic, jakž takž měří slušně, kdzž ho nejdřív dáš do podpaží, chvíli počkáš a až potom zapneš.
To je dany tim, ze v digi teplomeru je blby prevod tepla a dlouho trva nez se ustali hodnota a proto jsou ty vysledky tak zkresleny. Toto je urcite dobry reseni ![]()
Ja mam nejake stare rtutaky, jeden nejaky nertutovy z lekarny, vyrobce z Zelezneho brodu, jestli tam je lih nebo neco jineho, netusim a digitalni. Spis merim digitalnim, kdyz potrebuju fakt presne, jeste premerim.
rtutak uz asi budes hure shanet, ale zkusim ti to premerit.
@suik píše:
Ja mam nejake stare rtutaky, jeden nejaky nertutovy z lekarny, vyrobce z Zelezneho brodu, jestli tam je lih nebo neco jineho, netusim a digitalni. Spis merim digitalnim, kdyz potrebuju fakt presne, jeste premerim.rtutak uz asi budes hure shanet, ale zkusim ti to premerit.
jeee to by jsi byla moc hodna..dekuju ti :0))
Takze: rtutak 35,8 digital (braun), nejdriv 35,7, ale merila jsem z druhe strany pusy, pak ze stejneho mista 35,8
tak aspon vim, ze na digital je celkem spoleh. Ten prvni digital chicco si meril co chtel
- ted 36,8 ![]()
Máme jen digitální, nikdy jsem s nimi žádný problém neměla. Rtuť mi domů nesmí, takže nemáme ani klasické teploměry, ani úsporky atd. ![]()
@suik píše:
Takze: rtutak 35,8 digital (braun), nejdriv 35,7, ale merila jsem z druhe strany pusy, pak ze stejneho mista 35,8tak aspon vim, ze na digital je celkem spoleh. Ten prvni digital chicco si meril co chtel- ted 36,8
jsi moc hodna. Dekuju ti. Je super, ze jsi mi vlasne otestovala ten muj digital. Mam taky braun. Jeste jednou dekuju :0)