Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, holky prosím o radu. Zdárně jsem překonala 1. trimestr a narození našeho miminka očekáváme v polovině března 2013. Pomalu se začínám rozkoukávat, co vše nakoupit, protože bych to hlavně kvůli penezům chtěla začít shánět postupně. Akorát jsem trochu ztracená, co všechno takové miminko bude potřebovat a v jakém množství. Mohl byste mi prosím někdo poradit nebo odkázat na nějaký seznam na netu? Naše mimi by se mělo narodit v březnu, tak i řeším, jak bude potřebovat teplé obleční. Budu vděčná za kažnou radu a předem děkuji ![]()
Ahojky
gratuluju k těhotenství, já doufám, že 1. trimestr též zdárně překonáme ve čtvrtek nás čeká 1. trimestrální screening
, tak snad vše bude OK, tahle diskuze je jako vyšitá..takže budu chodit okukovat, co vše pořídit ![]()
@Evca151 Já už mám ten první screening za sebou a zatím s pozitivníma výsledkama. Do té doby jsem raději nic kupovat nechtěla, ale teď jsem si s manželem už říkali, že bychom postupně mohli začít. Tak snad se najde nějaká hodná maminka, která nám poradí. Držím palce při testech ![]()
Ahoj, my se narodili 6.3. Využila jsem jak fusak, nejvíc body s dlouhým rukávem, dupačky, polodupačky jsem si úplně zamilovala, overalky (těch tedy rozhodně víc než 3), v podstatě malý byl jen v overalech a zavinovačce, takže na nošení ven toho opravdu moc potřeba není… Já hlavně měla blinkací miminko a protože mi malý ze všeho plaval, využila jsem i vel. 50, ale to jen na cca 2 týdny. Jinak super záležitost, když budeš kupovat něco s nohavicema, hlídej aby to bylo rozepínací podél nožiček. No a jinak nám stačily 2 mikiny, jedna hodně teplá, jedna méně a čepičku jsem kupovala snad každý měsíc jinou. A rukavičky kvůli nehtíkům…
http://www.mamyseznam.cz/…inko-seznam/
http://www.nunynek.cz/…pro-miminko/?…
stačí napsat na seznam.cz seznam vybavičky pro miminko
Mě hodně pomohl tady z emimina https://www.emimino.cz/…iminko-5325/ ![]()
Ahoj,
mně se dcerka měla narodit taky v Březnu, nakonec byla nedočkavá a narodila se na konci února.
Já jsem třeba fusak ani něměla, používala jsem zavinovačku, měla jsem klasickou na zavazování ta byla fajn do kočárku a ještě jsem jí přikryla dekou, korbička byla taky vypolstrovaná a teploučko jí bylo a jednu zavinovačku na suchý zip, ta když se rozbalí je z ní peřinka, tu jsme měli v postýlce, nejvíc jsme využili bodýčka s dlouhým rukávem 6-8ks, dupačky, polodupačky tak po 3ks ( bavlna nebo flees podle počasí), fleesová mikinka, 2 bavlněné kabátky,
3 svetříky, 2 rukavičky,4 čepičky měla jsem 1 teplou fleesovou a pak
3 pletené, mám štěstí teta moc hezky plete a tak mi upletla 3 svetříky s čepičkami a to asi minimálně pro šestinedělí stačí. Miminko potřebuje postýlku, místo přebalovacího pultu stačí přebalovací podložka, přebalovat se dá na stole, pračce, posteli, ani vanička není potřeba, stačí lehátko, které se položí do vany, měli jsme Nannu a byla jsem za ní ráda, pak záleží jestli budeš kojit nebo ne, nekojení je samozřejmě finančně náročnější umělá strava, flašky, dudlíky, sterilizátor, já kojila i dokrmovala, malá se narodila předčasně, ale to nemůžeš řešit dopředu, to nikdo neví, jak to bude, můžeš chtít kojit, ale třeba to nepůjde…kočárek a měla jsem i babyvak
@dlouhovláska píše:
Ahoj, holky prosím o radu. Zdárně jsem překonala 1. trimestr a narození našeho miminka očekáváme v polovině března 2013. Pomalu se začínám rozkoukávat, co vše nakoupit, protože bych to hlavně kvůli penezům chtěla začít shánět postupně. Akorát jsem trochu ztracená, co všechno takové miminko bude potřebovat a v jakém množství. Mohl byste mi prosím někdo poradit nebo odkázat na nějaký seznam na netu? Naše mimi by se mělo narodit v březnu, tak i řeším, jak bude potřebovat teplé obleční. Budu vděčná za kažnou radu a předem děkuji
Ahojky v prbni rade moooc gratuluji…A drzim pesticky at vse klape jak ma, a mimi je zdrave…Ja mam syna taky v breznu narodil se 30.3.2011 …Ma 17 mesicu …No mela jsem od kazdyho neco, body kratky rukav, body dlouhy rukav, nejake mikynky, kabatky, cepicky, i kombinezku plysovou, telacky, polodupacky, dupacky…Oblikala jsem podle toho jak bylo venku, jelikoz byl skoro koncem brezna syn narozen tak uz nebyla takova zima…
A byval i v perince v kocarku, takze jsem to s oblikanim moc neprehanela, a jeste mel i fusak sem tam, rikam zalezelo jak bylo venku no…
![]()
Holky všem děkuji za rady. Teď jsem si prohlížela zavinovačky a chtěla jsem se zeptat na vaše názory, jestli je lepší klasická krajková zavinovačka nebo rychlozavinovačka? Já na ty volánky moc nejsem a ty rychlozavinočky jsou krásný a je jich velký výběr. A stačí ty zavinovačky 2?
@dlouhovláska píše:
Holky všem děkuji za rady. Teď jsem si prohlížela zavinovačky a chtěla jsem se zeptat na vaše názory, jestli je lepší klasická krajková zavinovačka nebo rychlozavinovačka? Já na ty volánky moc nejsem a ty rychlozavinočky jsou krásný a je jich velký výběr. A stačí ty zavinovačky 2?
Ja mela zavinovacky 3,kdyz mi malej ublikl, tak jsem ji vyprala. A dala druhou, a kdyz se zase stala nehoda, a nemela jsem suchou jeste tu prvni pouzila jsem tu treti …Pod nej jsem davala jasn plinku ale obcas se nehoda stala ze to schytala i zavinovacka, ja mela rychlozavinovacky a super nemohla jsem na ne dopustit. Spokojena jsem s nemabyla, a mela jsem jednu ktera mela polstrovana zadicka a taky byla fajn.
@dlouhovláska píše:
já musím říct, že jsem byla ráda i za tu klasickou, které se používají v porodnici, protože se skvěle utáhne, zaváže a nerozváže, ty se suchým zipem, to jsou peřinky, vypadají pěkně, ale nejdůležitější je, aby plnila svou úlohu, ne?
@ferinka píše:
já musím říct, že jsem byla ráda i za tu klasickou, které se používají v porodnici, protože se skvěle utáhne, zaváže a nerozváže, ty se suchým zipem, to jsou peřinky, vypadají pěkně, ale nejdůležitější je, aby plnila svou úlohu, ne?
Tak s tím souhlasím, já měla děti dlouhé, rychlozavinovačky sloužily tak max 14 dnů, pak z nich byly jen peřinky
ale obešla jsem se i bez té klasické.
A také gratuluji, mám také jedno březňátko 2011. ![]()
@Gina108 píše:
Tak s tím souhlasím, já měla děti dlouhé, rychlozavinovačky sloužily tak max 14 dnů, pak z nich byly jen peřinkyale obešla jsem se i bez té klasické.
A také gratuluji, mám také jedno březňátko 2011.
no, jak už jsem psala moje malá se narodila dřív, takže byla malá a ještě se vlastně „dopékala“ takže vážně ocenila tu klasickou a to, že měla okraj olemovaný krajkou mi nevadilo.
Holky to důležité už napsaly. Jen doplním z mé zkušenosti. Hodně jsem využívala dupačky z froté a kabátek z froté po koupání. Krásně hřály. Rychlozavinovačka mě moc nenadchla, pořád jsem měla strach, aby mi malej spodem nepropadl, nedržela tak dobře jako klasická vázací. Ze začátku jsem hodně využívala novorozenecké kabátky, když bylo tak nějak mezi a nebylo to na jeden rukáv, ale na mikču už bylo teplo. Zimní fusak jsem pořídila a využila sotva pětkrát do kočárku. Na tu dobu bych raději koupila jarní fusak.
Taky čekám miminko v březnu (teda už druhé), to první je zářijové.
Já měla teda raději rychlozavinovačky, v porodnici jsem s těma klasickýma celkem zápasila, nikdy jsem prcka nezabalila tak pěkně jak sestry. A i ty rychlozavinky pěkně držely. Nám vydržely celkem dlouho, ale prcek je celkem drobek. Je taky víc rozměrů těch rychlozavinovaček.
Co se oblečení týká, tak moje nejoblíbenější kombinace byla body a polodupačky. Overálky si každý vychvaluje, já je používala jen na noc (na delší spací úseky). Na to sama příjdeš, co ti bude vyhovovat nejvíc. Rozhodně bych to s množstvím nepřeháněla, pokud to nebude stačit, kdykoliv se dá něco dokoupit.
Pro prvního prcka jsme měli přebalovací pult s vaničkou(plastový), pro druhorozeně chci komodu s odnímatelným přebalovacím nástavcem.
Též čekám první miminko v březnu
já mám jednu zimní rychlozavinovačku (dá se využít i jako přikrývka), zimní kombinézku, zimní overálek, pak určitě rukavičky a čepičky, ponožky,.. já asi budu využívat ven kombinaci body a dupaček+čepička+rukavičky, svetřík a do kombinézky. Na doma spíše overálky nebo body s dl. rukávem. Do kočárku zimní fusak, budu kupovat ten co se dá použít i do autosedačky, pak určitě budeš potřebovat nějakou deku, pár ručníků, klasické látkové plínky, na koupání vaničku a nějakou žíňku, nemusí být ale mám přebalovací pult, postýlku s matrací, mantinel, přikrývku a polštář, prostěradla, povlečení, nějakou komodu na oblečky,.. pak něco z drogerie, věci po koupání, přebalování atp. Nezáleží kolik věcí pro miminko budeš mít, hlavně když bude v teple, bude mít co jíst, kde spát a bude o něj hezky postaráno
bez tak rychle rostou a budeš muset kupovat pak znova na jaro ![]()