Maminky na rodičovské dovolené - brigáda
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Maminky na RD,brigada..
Dobry den,
Jsem nyni na RD (dcera 10 m)a v zamestani mam smlouvu na dobu neurcitou, takze mi tam jakoby misto drzi. Jsk to prosim vas je, kdybych chtela chodit nekam na vypomoc (dpc, dpp)?muzu si vydelat kolik chci? nebo by manzel prisel o ulevu na danich na dite? a jak by to bylo kdybych otehotnela jeste na RD? to pak zas bezi materska a po ni RD? A posledni dotaz
.kdybych si treba zkratila RD na dva roky, pote sla na rok na castecny uvazek zpet do zamestnani, kde jsem evidovana a pak otehotnela, Tak by se mi MD pocitala z prijmu toho castecneho uvazku?
Bohuzel vydaje jsou velke a prijmy male, proto premyslim o nejake brigade (dcera by musela jit do detske skupinky).
Nikdy jsem zadne davky krome PPM a rodic. prispevku nepobirala, tak se v tom neorientuji.
Dekuji ☺️krasny den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak na částečný úvazek můžeš jít i do svého zaměstnání, pokud je ta možnost. Já to tak mám, vrátila jsem se na půl úvazku, většina na homeoffice, jen mi upravili smlouvu. Uleva na dítě nemá s tvým výdělkem nic společného, to má co dělat jen s úlevou na dani na manželku, která nepřekročí 68.000,– příjem. A kdyby si otěhotněla znovu při zkráceném úvazku, počítá se to stále stejně, 70% z DVZ z posledního zaměstnání.
- Citovat
- Upravit
Na brigádu při RD můžeš a můžeš si vydělat neomezeně (nemůžeš jen pracovat pro stejného zaměstnavatele na stejné prac. pozici, na jiné pozici už ano). Dítě může navštěvovat jesle/školku max. 92 hod. měsíčně (nevztahuje se na soukromé děts. skupiny). O úlevu na dani na dítě manžel nepřijde, to s tím vůbec nesouvisí, tu budete mít i až budete pracovat oba na plný úvazek.
Když otěhotníš na RD, budeš mít normálně znovu mateřskou a pak rodičovskou. Pokud porodíš druhé dítě ještě dřív než bys stávající rodičovskou dobrala, můžeš si požádat o jednorázové vyplacení toho zbytku.
U posledního dotazu si nejsem jistá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kattynka000 asi by byla moznost se tam vratit na maly uvazek a zkratit rodicak, ale jelikoz za 2-3 roky bychom chteli dalsi mimco (pokud budou finance),tak by to bylo naprd ohledne vypoctu materske. kdybych si vydelala treba 15tis a oni by mi pak vypocitali tech 70%. Ted jsem mela materskou slusnou, pres 32 tis. takze vyjodnejsi by bylo rodicak ponechat na 3 roky a pritom chodit na brigadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vedma007 dekuji,uvidime jestli se druhe dite povede.ted se o druhe nepokousime, to je moc brzo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nastoupis do 4 let 1.ditete na dalsi materskou, vypocita se DVZ ze stavajciho platu a porovna s 1. DVZ. Dostavas tu vyssi castku. Takze i kdyz nastoupis na zkraceny uvazek, pokud otehotnis do 3 a kousek 1. ditete, mela bys materskou dostat minimalne stejnou jako s 1.ditetem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem na RD, chodím na DPP do práce a mám ještě jednu DPP jinde. Směny řeším podle směn manžela a kdy je na brigádu prostor
Výdělek nikoho nezajímá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra0009 pokud nastupuje s na mateřskou do 4let prvního dítěte, máš původní mateřskou, měla jsem to tak…druhé se nám nedařilo, nastoupila jsem na úvazek 7,5h a bez služeb, mateřskou jsem měla stejně jako tu první 25tis ![]()
- Citovat
- Upravit