Manželky podlahářů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nevím, kolik je na tom pravdy, ale třeba ti to dá aspon hrubou představu: http://www.platy.cz/…ahar-dlazdic. I když jestli je v práci od rána do večera + víkendy, tak je to málo nebo tráví čas s někým jiným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hezký den. Dotaz je jasný. Kolik vaši mnželé vydělávají měsíčně jako podlaháři? Manžel dělá toto řemeslo. Je od rána do večera pryč, někdy i víkend nebo dělá do noci. Neustále se doma přeme, co dělá špatně, že měsíčně nevycházíme z penězy. Každý měsíc přijde s nějakou jobovkou typu, že má někde dlu a to desetitisícový nebo, že kvůli mě a dětem neplatí sklady, protože musíme jíst doma a mu ty zálohy na práci co dostane pak skrz rodinu nestačí na poplatky hyp a spol a sklady. Práci mu zadává jedna firma, materiál si taky platí sama, manžel defakto jen pokládá podlahy. Nevím jsem už z toho nešťastná, on se cítí ukřivěnej, že přece maká, ale kde teda dělá chybu, že není měsíc, aby jsme neměli finanční problémy. Já také pracuji, ale kvúli malým dětem na kratší úvazek. Nejvíc mě štve, že použíá kartu na překlenutí doby, než dostane za práci zaplaceno.To je furt a kdž se zeptámkolik teda bere měsíčně, tak neví a ještě se utrhuje, že máme moc placení, ale skutečný výdělek se stejně nedozvím a jsem za nejhorší já. Máte nějkou radu?
Nejsem manzelka podlahare, ale prijde me to na hlavu.Jako nevedet kolik vydelava? Tak at dela neco jineho kdyz timto nevydela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje rada?
natvrdo si s ním promluvit. Sepsat si všechny příjmy, všechny výdaje a zjistit, proč nevycházíte s penězma.
Možná, že mu plno lidí dluží. Možná, že je to dobrák, co maká jen za pár korun. Možná, že prostě nemá na to, aby podnikal.
první krok je ovšem, aby přiznal, kolik má zakázek a kolik placení. případně dával kratší dobu splatnosti.
je to divný, jednou jste rodina, máte o financích rozhodovat společně.
Taky je dost možný, že je zadluženej, ale nechce ti to přiznat a doufá, že se z toho vyhrabe sám.
- Citovat
- Upravit
Takže on dělá jako osvč? firma mu dodává zakázky a materiál? to je klasický švarc systém, takže ještě může dostat pokutu.
Pokud dělá jako zaměstnanec, tak prostě se podívat na pásku.
Jako co chceš za radu když ani nevíš s kolika penězy hospodaříš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj strýc dělá to samé a bere v průměru 24 tisíc. Takže nechápu, kde manžel ty peníze dává, přece není možné, aby byl furt bez peněz. Kdo ví, jestli něco i netají.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemám tedy doma podlaháře
, ale řemeslníka také…A to má řemeslo jen jako vedlejší činnost…na přilepšenou…k platu. ![]()
Měsíčně má cca 20-30tis…podle počtu zakázek, plat + můj plat.
Za rok se snažíme, vše co oba vyděláme mimo plat ( vedlejší činností dělám účetnictví) dát „bokem“ pak z toho čerpáme na dovolené apod.
Manžel by si měl vzít všechny náklady co má spojené s pokládkou podlahové krytiny…cestovné, soc., zdrav. poj., daně, pořízení nářadí apod. a příjmy, které obdržel od firmy mu zadávající práci a rozdíl je čistý výdělek… ![]()
Kolegyně manžel pokládá také podlahy a ta mi říká, že má po odečtení všech nákladů měsíčně cca 40-50tis… ![]()
Upřímně, jednou jste rodina a oba dva přispíváte do společného rozpočtu, tudíž by měl „vyložit karty na stůl“…a jestli chápu dobře, tak využívá kreditní kartu…
…to je pak začarovaný kruh…nejlépe se jí zbavit…
No
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak můj chlap je taky osvč, nevím kolik přesně vydělává (ani on sám to neví), ale přibližnou částku jsem si schopná dát dohromady.
Celkově mi přijde divný systém placení. U nás jsou první firemní náklady, pak až domácnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je osvč platí benzín a soc a zdr. pojištění. Sklady podlahovin, prý sem tam něco bere mimo co mu dodá ta firma.Je to dobrák podnikat neumí a já jsem ta špatná. Na účet nemůžu, sumu mi řekne jen něco, celou pravdu neřekne. Taky už jsem začala přemýšlet, jestli je někde jinde než v práci nebo je tak hloupej, že to takhle praktikuje. Promluva i ostrá je k ničemu, on dělá co umí a já jsem za nánu. Taky mi připadne, že fakt něco tají, protože když už na něj vyjedu, jak je tak řekne kolik je na účtu, což mě totálně položí. možný, že zase nemá peníze,
- Citovat
- Upravit
Pises o skladech a tak, takze predpokladam, ze jede na sebe. Tak ono je jedno, kolik vydelava, ale jestli mu neplati zakaznici, tak proste je snadne se zadluzit. V rodine mam podlahare, vydelaval uzasne, zil si nadstadartne, a pak mu par zakazniku nezaplatilo a uz to bylo. Nastesti je to hodne sikovnej a pracovitej chlap, takze nezkrachoval, alespon o tom zatim nevim, ale ma se co otacet, aby stihal vse splacet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ted to ctu poradne a je zamestnanec. Tak to bohuzel neporadim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak první náklady a z čeho bych doma asi vařila a pod? Na to jídlo dom právě bere kartu, t je jasný, že co vydělá mínus pojištění benzín apod. je čistý výdělek. To jsem mu říkala taky, ale prej tomu nerozumím. Takže pán bere z karty na jídlo benzín a pod, a pak se diví, kde peníze jsou, protože kartu musí doplatit a je to furt dokola. Já mám výdělek pramalej, šla bych i na větší úvazek, ale to zase nejde, manžel jezdí večer a děcka sami nechat nemůžu, hlídání nemáme.
- Citovat
- Upravit
Je osvč. Jo že mu nezaplatí se stalo už několikrát. Já vím, že se snaží, ale jak to, že každej měsíc je v kelu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak první náklady a z čeho bych doma asi vařila a pod? Na to jídlo dom právě bere kartu, t je jasný, že co vydělá mínus pojištění benzín apod. je čistý výdělek. To jsem mu říkala taky, ale prej tomu nerozumím. Takže pán bere z karty na jídlo benzín a pod, a pak se diví, kde peníze jsou, protože kartu musí doplatit a je to furt dokola. Já mám výdělek pramalej, šla bych i na větší úvazek, ale to zase nejde, manžel jezdí večer a děcka sami nechat nemůžu, hlídání nemáme.
Tak jestli je jeho podnikání váš jediný příjem (což podle tohohle tak chápu), tak by jste měli víc spolupracovat.
Podle toho co píšeš jste manželé, takže i dluhy z jeho podnikání jsou vaše společné. To pro mě znamená, že jeho účet je i tvůj účet, to, že ti nedovolí se na něj podívat bych viděla jako špatný znamení. Něco tam tají.
Jinak já když jsem podnikala, tak jsem výdělek dělila na dvě části. Na začátku měsíce - větší díl podnikání, domácnost jen to nejnutnější. A až když jsem měla na stranu peníze na všechny nutné výdaje z podnikání, tak jsem poměr otočila. Ale vždycky jsem dávala kus na obě hromádky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký den. Dotaz je jasný. Kolik vaši mnželé vydělávají měsíčně jako podlaháři? Manžel dělá toto řemeslo. Je od rána do večera pryč, někdy i víkend nebo dělá do noci. Neustále se doma přeme, co dělá špatně, že měsíčně nevycházíme z penězy. Každý měsíc přijde s nějakou jobovkou typu, že má někde dlu a to desetitisícový nebo, že kvůli mě a dětem neplatí sklady, protože musíme jíst doma a mu ty zálohy na práci co dostane pak skrz rodinu nestačí na poplatky hyp a spol a sklady. Práci mu zadává jedna firma, materiál si taky platí sama, manžel defakto jen pokládá podlahy. Nevím jsem už z toho nešťastná, on se cítí ukřivěnej, že přece maká, ale kde teda dělá chybu, že není měsíc, aby jsme neměli finanční problémy. Já také pracuji, ale kvúli malým dětem na kratší úvazek. Nejvíc mě štve, že použíá kartu na překlenutí doby, než dostane za práci zaplaceno.To je furt a kdž se zeptámkolik teda bere měsíčně, tak neví a ještě se utrhuje, že máme moc placení, ale skutečný výdělek se stejně nedozvím a jsem za nejhorší já. Máte nějkou radu?