Máte čističku vzduchu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Máte čističku vzduchu
- Citovat
- Upravit
Reakce:
Mám, dostali jsme ji zdarma k vysavači, a opravdu to zlepšuje kvalitu vzduchu, je to cítit, jak ten vzduch nesmrdí. Pouštím ji hlavně na noc, když spíme v ložnici všichni, a je to uplně nesrovnatelné. Už bych bez ní nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše: Více
Hele to jsem si taky říkala.. ale máme chytrou domácnost, která měří kvalitu vzduchu v místnosti (VOC, PM atd.) a je znát když je čistička zapnutá.
Nicméně jak všude reklamují jako pomáhá na VOC, tak to je trochu kec. S tím si moc neporadí. Ale CO2 a hlavně PM zvlada skvěle.
Máme profi, tak si dovolím tvrdit že dokážu posoudit.
Jako je čistička a čistička. Přes chytrou zásuvku si mohu změřit spotřebu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odvlhčovač žere docela dost, ale čistička vzduchu je v podstatě jen větráček, co honí vzduch přes filtr, to moc nežere.
Máš s nimi vůbec nějakou osobní zkušenost??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme, nějak se nevědělo, co s prachama, tak si partner usmyslel. Obešla bych se bez, mně stačí otevřít okno 😻. Subjektivně ten vzduch v místnosti je po vyčištění příjemnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáme takovou, jak ty myslíš. Ale máme v každém pokoji v podkroví klimatizaci. Tam se dá zapnut i čištění vzduchu. Na tohle nevyužíváme. Zatím nebylo potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co máte za čističku/filtr?
Naše když naměří VOC (třeba z lepidel použitých při rekonstrukci, jak schnuly), tak ho po nějaké době i vyčistí ![]()
Máme myslím tento filtr:
https://www.provysavace.cz/…0-u98-x16724?…
Má to uhlíkový filtr, který se používá i v maskách, které se používají při práci s chemikáliemi, ředidly a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď v zimě po otevření okna cítím, jak mi jde dovnitř kouř z toho, jak lidi topí v kamnech, auta a tak. Prostě město. A čistička na to reaguje tím, že na display upozorňuje na znečištění vzduchu.
Samozřejmě zase čistička nedodává kyslík. Takže to dělám tak, že vyvětrám a pak vzduch proženu čističkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme, a když vidím, kolik prachu to ze vzduchu pochytá, tak to za tu trochu energie stojí (spotřeba nám nijak závratně nestoupla). Mám doma dva alergiky a astmatiky, a co mají děti v pokoji čističku, mnohem méně v noci kašlou.
Kdyby neměly děti potíže, asi by mě nenapadlo to pořizovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás bylo vidět poletovat nejvíc prachu doma, jak máme podlahovku, když se topilo, člověk si stoupnul proti oknu/světlu, tak bylo vidět, jak poletuje po prostoru prach. Hnusný pohled. Koupili jsme sušičku prádla. Už se nevěší doma žádné prádlo a je klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Callista my máme všechny rady od Winix. Od nejlevnější po tu nejdražší.
Všechny mají uhlíkový filtr. Ale prostě to VOC dle chytré domácnosti nevytahnou.
Podle čeho jste měřila, že vám to vytáhne. Podle ukazatele na čističce?
Pac nám to třeba ukazovalo modrou barvu jako ok a beztak to s VOC rapidně nezamavalo. ![]()
Dle toho co jsem četla na netu, takhle super čistička od Kerchru. Asi to píši špatně.
Vyhrála i nad Dyesonem. A je levnější. Tu jsem chtěla. Ale mám smůlu. Mám už doma 3. Tedy 4, ale tak 4 je k ničemu. To manžel koupil blbe. ![]()
My když dali domů montážní pěnu, která byla eko věž rozpouštědel atd, tak se chytrá domácnost mohla dle VOc zbláznit. A prostě čistička to nedala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 píše: Více
Jo jo jo to souhlasím. Nejvíc prachu máme doma z oblečení, jak se suší každý den a pak v létě z polí.
S tím už nic neudělám.
A přesně vím jaký prach myslíš. Nedávno jsem na to koukala a natáčela to i na mobil.
A to můžu dom luxovat jak chci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme. A dost nás překvapilo kolik prachu do sebe vtáhne. Kolikrát to byli provázky. Taky prachu celkové je v bytě míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
máte doma čističku vzduchu?
Uvažuju nad koupí, tak zda to k něčemu je a nebo je to zbytečné.
Děkuji