Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat, je mi skoro 16 let a menstruaci mám cca 3/4 roku. Mám ji ale velmi nepravidelně, někdy mám cyklus dlouhy 32 dní teď ale zase pouze 19 dní, menstruaci jsem naposledy měla velmi silnou, ale tedkon je slabá a hnědá. Chtěla bych se zeptat, zda je to normální popřípadě co bych s tím měla dělat ( HA neberu )
Je to normální, nicméně bych si pro svůj klid zašla na kontrolu na gynekologii.
Mně trvalo něco přes dva roky, než se to ustálilo. Zkus kontryhelový čaj, třeba ti pomůže k ustálení 🙂
Me to trvalo asi 2 roky nez se to ustálilo. Ale zkus si koupit Drmek, aby ti pomohl vyrovnat hormony a cyklus
zdravim
@Anezka501 píše: Více
Jsem v podstatně vyšším věku a mám to podobné, někdy 40 dní, někdy 23… Nic nemůžu naplánovat, ale antikoncepci odmítám, takže jsem si prostě zvykla ![]()
Zatím nic, max konzultace na gyndě, jestli tam není nějaký problém, ale ono to po první menstruaci někdy trochu trvá.
Kdyby se to nelepšilo a nešlo o problém (jako např. polycystické vaječníky apod.), doporučuju zkusit i fyzioterapii, resp. hormonální jógu s certifikovaným lektorem.
Určitě nezaplácávat hned problém HA, i kdyby gynekolog navrhoval - po vysazení bys to pravděpodobně řešila zas. Vím, že je to nepříjemné, ale 3/4 roku je opravdu ještě celkem krátká doba. Drž se.
Je to složité měla jsem ve tvém věku to samé. Přišla panika těhotenské testy, protože hormonální antikoncepce mi nedělala dobře a ochranu jsme používaly ale jak se říká nikdy nevíš.
Neustále mi říkali že jsem mladá a že se mi to srovná. A najednou mi bylo 25 stále se to neměnilo menstruace mi i vynechávala a byla z toho PCOS.
Ale nevím kdy jsou schopni to vždy identifikovat. V 16 se cystu vytváří…
Každopádně se určitě ničeho neboj jediné co ti můžu doporučit je brát MACU jedná se o peruánský ženšen a měl by ti pomoct s pravidelností ![]()