Máte velkého psa v bytě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1189
31.12.15 14:07

@Markéta80 no vyplynulo to ze situace. nejmenší zlo pro všechny bude, když si zvykne v bytě a zůstane se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
31.12.15 14:12

My máme doma ve 2+kk zlatého retrívra. Od malička zvyklého v bytě, je to gaučák (ale na gauč nesmí) :mrgreen: vysávám obden, a hodně používáme ten lepicí váleček, kupujeme v Ikee, bez nich ani ránu.

Koupeme tak 4× za rok, ale ani by to nebylo potřeba, jen když se venku zaprasí, hlavu šamponem nemyju, jen vodou.

Neprdí, takže s tím neporadím, ale asi je to stravou :nevim: my jedeme v granulích Brit a nikdy jsem nic necítila.

Dítě bych s ním pustila stejně jako ostatní až tak kolem 15 let, malé dítě si v situaci, když potká agresivního psa, neporadí a bude malér :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
31.12.15 14:17

U mamky v paneláku máme/ teď už mají oni/ fenu výmarského ohaře. Doma je hodná, moc ani nechlupatí. Prdí ale šíleně teda. Smrdí jen trochu jako pes, nic výrazného, v chodbě mají osvěžovač. Koupou v zimě/bláte po procházce nohy, celou ji koupou tak jednou za čvrt roku. Musí hodně chodit ven, minimálně hoďku dvě denně vyběhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
31.12.15 14:20

A spí vaši psi na holé zemi nebo v pelechu? naše fena zatím zásadně na holé zemi. k dispozici má deku, pořídila bych pelech, ale jestli to není zbytečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
31.12.15 14:21

Jo a dceři je 11, asi bych potřebovala aby vzala fenu vyčurat před barák, když přijde ze školy dřív než já z práce. u nás kolem domu žádní psi nejsou, tak snad to bude ok. a vůbec jsme tu jediní exoti, kdo venčí psa… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
31.12.15 14:24

@lenk na to stekani- vim, ze spousta lidi to nemusi- ale nase fena belgicak-neco :mrgreen: ma protistekaci obojek…ted uz vyslovene preventivne, vi, ze kdyz ho dostane na krk, nema stekat, takze to ani nezkousi…ona je totiz takovy ten typ psa, co ji staci sebemensi podnet a spusti sileny kraval a neumi prestat :roll: a v ramci zachovani dusevniho zdravi a dobrych sousedskych vztahu to resime takto, no…
( jen poznamka- ona pochopila okamzite, kdyz jsme totez zkouseli aplikovat na yorkshira, zjistili jsme, ze by se ustekal k smrti :roll: ale ten stekne a je potichu, ta velka proste steka a steka a steka…a clovek by podle stekotu cekal, ze mame doma 80kg tele a ne 18kg :D )

co se tyce venceni, 9lety syn muze velkou vencit, ale jen tesne u baraku- s tim, ze ja jistim z okna :mrgreen: (bydlime v 1.patre, takze v pripade potreby zvladnu vylitnout )- neni to proto, ze by musel, ale ze sam chce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
31.12.15 15:08

Mám taky velkou z utulku, už je jí 6,
Kvalitní granule který jí sednou, už prdět nebude.. naše žere Brit care a v pohodě.
Chlupy a bordel neřešíme, prostě luxuju každý den, někdy i 2×..Koupu když je špinavá, používat psí šampon.
Pelech určitě(složená deka, starej polštář.. uplně stačí), musí vědět kde má místo, dá jí to pocit bezpečí.
Dítě bych s ní asi nepustila, tak v 16ti možná:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
31.12.15 16:13
@lenk píše:
A spí vaši psi na holé zemi nebo v pelechu? naše fena zatím zásadně na holé zemi. k dispozici má deku, pořídila bych pelech, ale jestli to není zbytečnost.

Ze začátku spala na staré peřině, ale potom jsme pořídili pelech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
31.12.15 18:01

Máme 30kg drátosrstýho maďara, teď zrovna prdí šíleně, protože měním granule :lol: Chlupy téměř nemáme, pelech má totiž v „předpředsíni“, je to chodbička před bytem oficiálně přistavěná k bytu. Je mu 12,5 let, ven chodíme hodně, taže doma skoro pořád spí a spát může ve svém, když je vzhůru, má vyhrazenou v obýváku kusovku. Jinak po bytě moc nechodí, na plovoučce je jak pavouk. Než budou děti dostatečně velké na samostatné venčení, bude dávno po smrti, ale čistě teoreticky, až budou vážit totéž nebo se budou velmi těsně blížit k těm 30kg. Luxuju denně, vytírám cca 2× týdně. Zvykl si v bytě dobře, byť žil předtím hodně let na zahradě. Měli jsme ještě druhého sedmiletého, ten si bohužel nezvyk, celých 7let žil na zahradě a v bytě se stresoval, neustále průjem, i do pelechu, museli jsme ho dát pryč, bylo to pro něj nejlepší. V tuhle chvíli žije na polosamotě, průjem je pryč, celý den běhá kolem ovcí, hus a v noci spí vevnitř na ovčí kožešině. Konečně je zas pes. Pelech bych určitě pořídila, ať jí nebolí klouby, však brzo zjistí, že je pelech fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
31.12.15 18:26

Díky za reakce. Dneska už mi připadá klidnější, leží se mnou u televize. Uvidíme jaká bude noc…i když zrovna dneska asi nebude běžná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
31.12.15 18:29

Měli jsme dva briardy- postupně. teď mám střední a menší plemeno.
Pokud pes bude vyběhanej každej den, není problém. Zvykne si, pokud se bude mít lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
31.12.15 18:33

Já teda pouštím s dcerou- je jí 12- psy. Kavalírka je ok, kokr má 18 kg, zvládá ho, ale je to jen ba vyčůrání a domů. Třeba na procházku bych ji nepustila s kokrem.

Já briarda zvládala od 12ti- cvičák a procházky. Teda perfektně mě neposlouchal, byl to prní pes, spíš druhej, tam to bylo jiný, ale zvládala jsem to.

Já bych ale svoje děti nepustila s velkým psem ani náhodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
25.1.16 23:45

Mám flat coated retrievera, už druhého, cca 35 kg.
Fena si nejspíše zvykne. Pes potřebuje svoji smečku. Možná jí bude chybět druhý pes, to uvidíte.
Můj první pes se bál rachejtlí. Nic nepomohlo, odjet v čase ohňostrojů z města.
Hlavu psovi nemyji.
Chlupy všude - co je to za rasu? Při přestěhování „z venku“ do bytu se dá očekávat přelínání…
Naši psi jsou na mase, hrozně prdí, když mají granule - asi budete muset chvíli opatrně experimentovat s krmením :-))
Jak velké dítě může venčit psa? Záleží na vyspělosti dítěte, na vlastním psovi i na psech (a jejích páníčcích) v okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
25.1.16 23:59

Máme 30kg v 2+1 a úplně v poho, nebojte se toho:-)a k tomu 3,5 letý dítě a druhý přibude za 15tejdnů a věřím, že se vejdem. život bez psa si neumim představit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
30.1.16 07:40

Ahoj, tak pro zájemce hlásím, že si čubinka zvykla, a od té doby, co si spí na gauči, spí celou noc.
Po 14 dnech vyčesávání už nemusím denně luxovat, chlupy nacházím jen vyjimečně.
Prdy se taky výrazně zlepšily, asi že u nás má granule, které obsahují i maso.
Dcera ji venčí odpoledne, když přijde ze školy, a bez problémů.
Celkově je to velký přínos, mít doma hafana, i kvůli dceři jsem ráda že není doma odpoledne sama.
Děkuji za příspěvky, pomohlo mi to zvládnout začátek. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný