Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni, děláme dočasnou péči o pejsky. Teď tu máme zhruba dvouměsíční štěně, taková chlupatá kulička a hrozně jsme si ho zamilovali a on nás. To se nám ještě nestalo
jenže matka byla nějaký kříženec vlčáka a otec neznámý. Máme 3+1, jednoho menšího psa a dvě děti, takže bychom to už asi nezvládli si ho nechat i když červíček hlodá
jde nějak poznat jak bude cca velký v dospělosti podle čehokoli? Packy, ocas, váha (i když ta bude orientační, protože byl v šíleném stavu)
@PHV jak poznat nevím u těch křížencu to jde těžko
ale všechno se dá když se chce, já zila se ségrou a rodiči ve 3+1v klasickém paneláku na sídlišti a měli sme doma dogu
muselo se teda chodit hodně na procházky ale jinak byla spokojená.
@PHV píše:
Ahoj všichni, děláme dočasnou péči o pejsky. Teď tu máme zhruba dvouměsíční štěně, taková chlupatá kulička a hrozně jsme si ho zamilovali a on nás. To se nám ještě nestalojenže matka byla nějaký kříženec vlčáka a otec neznámý. Máme 3+1, jednoho menšího psa a dvě děti, takže bychom to už asi nezvládli si ho nechat i když červíček hlodá
jde nějak poznat jak bude cca velký v dospělosti podle čehokoli? Packy, ocas, váha (i když ta bude orientační, protože byl v šíleném stavu)
Měli jsme velké psy v bytě a už jsem se zařekla, do bytu nikdy více.
Jestli můžete, tak vložte fotku, bez fota se to určit nedá.
@PHV kolik váží? Je to štěně a pokud to bude větší je to náročné. Bude na něj tolik času. Aby jste si neukousli moc velké sousto
Ale raději počítat něco jako NO ![]()
@PHV Kdysi jsme meli v byte krizence vlcaka a dobrmana, to byl blazen hyperaktivni, ale my jezdili a chodili hodne ven, takže se vyblbnul a deti jsme nemeli. Ze zacatku jsem ho i hlidala, kdyz jsme se s chlapem seznamili a on musel na par dni pryc, to jsem ho mela i v garsonce, ale po praci sup litat do polí, parku, na louku… Kdyz umrel, tak za pár mesicu jsme se přes 1 kolegyni dostali ke stenatum rasy tzv. vestaj - vesnicke tajemstvi
, mama staford s cimsi a okolo sel pry vlcak mixly s nějakým ratlikem - no nedalo se vubec odhadnout, co z tohohle bude, stenatka teda nadherny, packy silný, ta mama byla pomerne mohutná, takova ta, jak uz stafordi byvaji, „tvarnice“, no nevim jak teda dopadli jeho bracha a segra (uplne černý), ale my si vzali to 3.palene dohneda, pejska, s tim, ze byvaji spis vetsi nez fenky, a zadny obrik z nej neni, mensi nez ta mama a spis atletickej hubenour, nez nejaka vazba. Ma kolem 16,17 kg, a kdyz ho vykrmuje tchan behem dovolene, kdy nam ho hlidaji, tak i 18:) Ale to ma jenom vetsi zadek a za par dni to vzdycky vybehal:-) Takze i kdyz vypadal, ze ho bude kus, byla z toho nakonec, jak ja rikam, idealni panelakova velikost
Ale k malym detem bych si psa umyslne neporizovala, my ho meli uz pred detma, takze jsou zvykly odmala, jen byl obcas problem s vencenim, kdyz byly nemocné, byla zima a muz mimo - pokud si ho nemohli vzit jeho rodice, museli přijet hlidat nasi dite nebo jsem vencila holt jen 3× denně, v dobe kdy dite spalo. Kdyz prislo 2., pohlidal holt chvilku ten starsi mimino, nejlip kdyz spinkalo. Tak zalezi, jak mate velké deti, jestli uz muzou treba i jit samy vyvencit / zustat chvili doma nez pustis psa aspoň vycurat pred barak. Mela jsem teda i nositko, abych mohla jen vybehnout ráno na rychle vyvenceni a nemusela tahat kocar. Ted uz se mnou nebo manželem chodi mala rada, prakticky od roka co začala chodit sama, si to aspoň pekne trenovala. Pes není zadnej cvok, co by zdrhal, poslechne lip nez ty deti:) Takze jsem se nikdy nemusela bat, že budu nahanet kazdeho na opačnou stranu. A povahove taky ok, nikdy po dětech, a to ani cizich, po nikom, nevyjel. Max si nesedli s nejakym psem, ze se snazil provokovat. Coz mu bylo hodne rychle vysvetleno, že tak ne. Nas je v byte ok, ma svuj pelech, jako jasně, deti mu lezou do něj i do misek, čemuž uplne nejde vzdy zabranit, ale snazim se, uz ma sve roky a ma rád svuj klid. I dr. czdycky rika, ze dobrou imunitu mají i diky tomu psovi ![]()
Jsou mu údajně cca dva měsíce, teď jsem se vážila s ním a pak bez něho a ukazuje to 3kg, ale byl hodně začervený a plný škrkavek a tak, takže by měl mít asi o trochu víc. Zkusím nahrát foto
@PHV píše:
Jsou mu údajně cca dva měsíce, teď jsem se vážila s ním a pak bez něho a ukazuje to 3kg, ale byl hodně začervený a plný škrkavek a tak, takže by měl mít asi o trochu víc. Zkusím nahrát foto
Tak to je prcek, ten bude mít max 20kg.
To bude mrnous
my mame dvoumesicni stene novofundla a ten ma 11kg ![]()
@PHV Ahoj asi to bude obr protože vypadá úplně stejně jako náš krasavec bernardýn, úplná nostalgie
.
Má jenom stejnou masku nechci tě strašit, myslím že tak do patnácti kg.
30 kg pes na ve dvou měsících cca 6 kg… tak bych počítala baj voko 15 kg…a je krásný ![]()
Mame v bytě velkého psa. Nesmrdi ani trochu, a ani být. Přes léto hodně plave, v zimě koupu, když je třeba.
Kluky mame 9 a 11 a venčí většinou ráno. Ale ona je fakt klidná a vycvičené. Na agresivní psi nereaguje.
Váží sotva polovinu co náš 32kg jako osmitydenni, navíc má maličký packy. To bude maximálně střední vzrůst, jak píšou ostatní cca 15 kg. Víc podle mě na 90% ne.
V 1+1 2 ovčáky. Teď bydlíme v dome, ale stejně chrápou doma. Nějak to nepoznám dokud jich není deset
Řekla by jsem, že lepší velký pes v bytě, než malá turbomyš co všude cvaká drapama svou rychlochuzi ![]()
Co se týká velikosti, můžeš jen odhadnout dle velikosti pacek, kloubů a váhy. Ale u křížence to není nikdy jisté. Můžeš sledovat klouby (bude je mít takové vypouklejsi) postupně se zatahují na nohou no a výměnu mléčných zubů.