Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chci se zeptat, pokud možno pouze těch, co velkého psa v bytě mají nebo měli.
Včera jsem si dovezla fenu do bytu. Byla zvyklá na zahradě s druhým psem. Je jí 5 let. Vykoupali jsme ji. Zrovna hárá. Je hodná a poslušná.
Zvykne si v bytě? Nevim jestli je nervozni z bytu nebo ze vzdálených rachejtlí.
Lze se opakovaným koupáním zbavit toho psího „smradu“? Vykoupáním se to dost zlepšilo ale neodstranilo - koupete psům šamponem i hlavu?
Lze se častým úklidem zbavit tzv. „chlupů všude“?
Lze nějak řešit smrad ze psích…plynů? Která strava to omezí?
Jak staré dítě lze pustit ven s velkým psem? Fena je ok, na vodítku netahá, psy nenapadá, ale co když potkají jiné, agresivní psy?
Měli jsme v malém bytě psa obříka. Bylo to ale plemeno co naprosto nesmrdí (co se kožichu týče). Každý pes prdí, jako člověk. Samozřejmě se dají vychytat granule, které mu sedí a pak prdí méně často. Psa jsme nikdy nekoupali, nebylo to koupací plemeno. A měli jsme ho od malička. Pětiletého psa, co byl celý život na zahradě asi žít v bytě naučíte, ale rozhodně to není otázkou pár dnů nebo týdnů. Bude to trvat jak s malým štěnětem. Chlupů se nikdy nezbavíte, ty jsou prostě všudypřítomné a můžete uklízet jak chcete. A dítě bych samotné ven s velkým psem nepouštěla. I když bude zlatíčko, tak právě ve chvíli, kdy fenu napadne jiný agresivní pes, tak si dítě neporadí.
Vahoj. Mám doma 30 kg psa v bytě v garsonce. Co se týče psího smradu koupu ji jednou měsíčně připadně, že se někde vyválí tak ihned po procházce, protože jí pouštím i do postele, tak chci mít čistou fenku. Po příchodu z procházky mám připravenej hadr na otírání tlap. Co se týče chlupů je to těžký i když luxuju každý den i někdy dvakrát a jednou ob dva dny vytírám pořádek se udržet nedá. Chlupy se dostanou všude, ale s tím když se pořizuje pes se musí počítat. ![]()
Jak velkýho máš psa? Myslím, že si v bytě zvykne, ale chce to delší procházky a naučit jí na plenu pokud jsi přes den pryč.
Máme doma 2 psy, oba jsou velcí, co se týče zvykání, pokud jste si ji přivezli teprve včera tak je jasné že bude trochu nervózní, je v novém prostředí kde tonezná, zvykne si, ale pokud byla zvyklá venku, tak o to více byste s ní měli trávit čas venku na procházkách abyste ji to vynahradili…co se týče chlupů všude, tak těch se nezbavíte…já uklízím často, doma vysávám a vytírám denně, ale stejně je to všude, už to mám dokonce i v pračce, takže kolikrát vyndám vyprané prádlo a je celé chlupaté…s tím se nedá nic dělat…doporučuji pořídit takový ten váleček lepivý, při žehlení to z toho vždycky dostanu…psi prdí a ano i smrdí, nemyslím si že to nějakou „lepší“ stravou lepšíte…a s velkým psem bych dítě nepustila…kolikrát mám problém našeho psa udržet i já, takže dítě nemá šanci
Ahoj měli jsme v bytě ovčáka-byl také zvyklí být na zahradě. Nám teda nějak extra nesmrděl. Teď v zimě smrdí víc protože je přes zimu zasádlený. Časem přestane tak cítit. A psy jsme koupali tak 2-3× do roka. Ať byly doma nebo venku. Smrad ze psích plynů-větráním a úpravou stravy. Já jsem psům vařila hodně vývary s rýží, těstoviny s kořenovou zeleninu kuřecí prsa.atd To měli večer ráno granule. A dítě jako matka bych nikdy nepustila se žádným velkým psem nejdříve tak ve čtrnácti patnácti. Dostatečně poučené. Právě jak píšeš všude je tolik necvičených agresivních psů, že si neumím představit jak dítě ty psy od sebe trhá.
@lenk mame v byte ridgebacka. Travime s ni denne 3-4 hod denne, o vikendech vice. Doma jen odpociva, nesmi moc delat randal - v ramci dobrych sousedskych vztahu. Stejne tak i kdyz nam chodby uklizi sluzba, kdyz naslapeme, tak chodbu a vytah vytru. Pro svuj pocit.
Hlavu jen otiram vlhkym rucnikem. Ale ona ma samocistici srst a nesnasi vodu, takze otirame a umyvame jen nohy a bricho.
Uklizet se to da (at zije roboticky vysavac
). V peti letech bude uz asi vybourena, nase oharka se do bytu stehovala v 6 a vse OK.
Velkeho psa bych s ditetem pustila nejdriv v 15
zalezi i na konstituci ditete a psa.
Ja si fenu kdyz vidime psa privolavam a az po komunikaci s majitelem ze je keho pes OK, tak pustim. A tim eliminuji nechtena setkani s agresivci.
@jujingova má kolem 50kg, srst asi jako golden retriever. zatím chodíme ven často, i v noci, výhledově 3-4× denně.
@lenk
proč jste si brali fenu co je zvyklá žít venku domů?? Koupat extra často by se neměla ne? my teda koupeme naší často ale to je nelínající rasa a nesmrdí ani když nekoupu ![]()
@KatkaKlcova porid si susicku pradla, na psi chlupy zabrala az ona ![]()
@lenk add smrad, no zdravy pes by nemel mit nijak extra zapachajici plyny. Znamena to nejakou stravovaci chybu. Vetsinou to prejde kdyz je pes na BARFu
Měli jsme doma 1,5 roku setřici. Pak jsme šli do baráčku, kde je s náma sice pořád doma, ale může si kdykoliv vyběhnout na zahradu. Naše psem cítit není, takže to neřešíme. Koupeme jí jen, když se někde vyválí. Jinak po procházce jen packy a břicho, když je třeba. Naše neprdí, takže s tím taky nepomůžu. Chlupů se hodně zbavíš pomocí sušičky, ale jak už tu bylo jsou všudypřítomné. Je dobře přizpůsobit oblečení barvě psa.
Ven bych jí s dítětem pustila taky až tak kolem 15 let, aby byly schopné řešit možné problémy.
Tak my měli v byte bolderku. Ale byla zvykla od štěněte. Chodilo se sní 3 x denně. Ráno a večer jen na vycenceni. Odpoledne na vybehani.
Koupeme ji jen když je spinava…
Teď má smradlavy prdy a je to tím, že má něco jako hemeroidy… A prdela taky z nervů, když jsme se s ni přestěhovali na barák. Než si zvykla.
@lenk
Máme 7 letou fenu.. stěhovali jsme se z baráku do bytu když měla cca 4 roky. Vysávám denně, ale chlupy stejně jsou (je to prostě nekonečnej boj s těma chlupama). Koupeme cca 3-4 x ročně.
Děkuju všem za příspěvky. doufám že si fenka zvykne. zásadní bude, jestli vydrží bez větších problémů(bez štěkotu) sama doma, až půjdu v pondělí do práce. Asi se v pondělí v poledne stavím doma kvůli venčení, ale pravidelně to nepůjde.