Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Paní.Norrisová cetla jsem, ale rada si přečtu i zkušenosti lidi 😊
@N.n.k píše:
@Ernais tak to by mi nevadilo, pokud i tohle je možné. Já o tom nikdy neslyšela a je pravda ze ani snubak jen tak nesundavam a dělám s nim vse.
Jasne, normalne zajdes do zlatnictvi a oni ti ho za par stovek vycisti a nove potahnou. Ja chodim cca 1× za rok az dva s prstynky a naramky. Retizky a nausnice vydrzi dele, jak nejsou tak namahane.
Stříbro rozhodně ne, nic nevydrží a nevypadá vůbec pěkně…podle mě vypadá tak hodně lacině. A kdyz už, tak už 😁 (pokud teda člověk neobrací každou korunu…)
@N.n.k to je jasné, vyber co se vám líbí. I kombinace jiných materiálů umí oslovit. Manžel chtěl nenápadný, já chtěla růžové zlato. Kompromis je zde 😁
Hodím ti do toho ještě vidle
, my máme s manželem snubáky z chirurgické oceli (už 10 let) a jsme s nimi nadmíru spokojeni. Ocel jsme vybrali z důvodu, že manžel v době svatby pracoval manuálně a u bílého zlata by hrozilo poničení, ocel je prakticky nezničitelná. Já ho mám na prstě těch 10 let v podstatě nonstop a je stále jako nový.
My máme z bílého zlata a zatím spokojenost (2 roky na prstu). V porovnání se stříbrem vydrží určo víc ![]()
@kubmaja02 no já v něm mám diamant, takže zas tak laciné nebyly
![]()
@KeckaJ píše:
U mého muže nejel vlak přes žluté zlato… Že jinak to nevypadá jako snubák.![]()
Osobně bych šla do bílého zlata… Takže tak.
Ale obecně je to jedno. Jen tedy bílé zlato, stříbro a ocel vypadají na první pohled stejně…Takže pak rozhoduje cena…
Ano souhlasím mám to také tak. Teď jsme se brali v únoru a koupili jsme žluté zlato. Bílé zlato vypadá jak stříbro. Z tohoto důvodu pokud by jsme trvali na bílém zlatě, koupili by jsme stříbro, které vypadá stejně, ale je o hodně levnější.
@N.n.k píše:
@Jenny93 Já bych radeji aby jsme měli ze stejného materiálu. No já dělám díly do aut a partner jezdí ve skladu a nakládá do kamionu a pak víkendy děla ještě automechanika, ale do te dilny by si jo určitě sundaval, to sundava i hodinky. A nemáte to nejak poskrabane, je mi jasný ze žádný šperk nezůstane věcně bez malé známky opotřebení. Jen jsem četla je některé lidi měli do týdne hodně poškrabané to zlato 🤷🏼♀️
Já pracuji ve školce a je pravda, že z kulatého zlatého prstýnky mám sisku. Přizpůsobil se prstu, ale poškrábání není. Jen jedna ryha.
Mame snubni prsteny z bileho zlata, ja ho sundavam jen na plavani, muz ho sundava po prichodu domu. Pracujeme oba v kancelari. Zasnubni prsten mam taky z bileho zlata, ten nosim na prave ruce (mam kazdy prsten jineho stylu). Muj zasnubni prsten ani nebyl veden v kategorii zasnubni. ![]()
@vedma007 z chirurgické ocele nechceme určitě, ale je mi naprosto jasné ze to vydrzi vic nez dost 😊
My máme z palladia, líbí se mi víc než stříbro, poškrábany není, ale nemám manuální práci, tak těžko říct.
Mame stribrny, krasny.. ale jsou po dvou letech celkem zniceny… Sama ryha atd, je hodne znat, ze stribro je mekkci jak zlato.
Zrovna ted jsem dostala od moji babicky na pamatku snubni prstynky co meli s dedou. Zlato, bile a ruzove…nosili je pres 50let a jsou porad krasny..