Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry den, rada bych si přečetla pár zkušeností co se týče snubních prstenu. Je za vás lepší : bílé zlato a nebo stříbro? Čeká nás svatba a nemuzu se rozhodnout, partnerovi je to jedno 😁. Zasnubni mam stříbrný a nevím jestli je budu nosit na jedné ruce oba nebo pak jen snubak.
Záleží, zda ho bude manžel opravdu nosit a co dělá za práci. Stříbro je měkčí než zlato, tudíž se rychleji deformuje a poskrabe. My máme zlato, oba prstýnky nosíme a nemáme fyzicky náročnou práci. Často vídám řešení, kdy například žena si nechá udělat prstýnek ze zlata a muž ten stejný z nerezové oceli, která je odolná a v případě ztráty prstenu není pořízení nového tolik nákladné.
U mého muže nejel vlak přes žluté zlato… Že jinak to nevypadá jako snubák. ![]()
Osobně bych šla do bílého zlata… Takže tak.
Ale obecně je to jedno. Jen tedy bílé zlato, stříbro a ocel vypadají na první pohled stejně…
Takže pak rozhoduje cena…
My máme prstýnky z titanu. Vypadají i po více než 10 letech krásně, nešednou a nebarví jako stříbro a zároveň se o něj nebojím tak, jako kdyby to bylo zlato. Manžel ho už delší dobu nenosí, já nonstop, i do fyzicky náročné práce, na sport, do vody, žádný problém ![]()
@Jenny93 Já bych radeji aby jsme měli ze stejného materiálu. No já dělám díly do aut a partner jezdí ve skladu a nakládá do kamionu a pak víkendy děla ještě automechanika, ale do te dilny by si jo určitě sundaval, to sundava i hodinky. A nemáte to nejak poskrabane, je mi jasný ze žádný šperk nezůstane věcně bez malé známky opotřebení. Jen jsem četla je některé lidi měli do týdne hodně poškrabané to zlato 🤷🏼♀️
My máme zlaté a určitě vydrží víc než stříbro. Zatím známky opotřebení nemají. Mamka má zlatý prsten 35 let. Nosí denně a na povrchu nic. Porad pěkný.
@KeckaJ no je pravda ze me se taky vic líbí žluté zlato ale na ostatních 😁, ale na sobě se mi vůbec nelibi a ani partner by ho asi nechtel … no co se tyce ceny tak nechceme nejak přehnaně drahé, ale takovou zlatou střední cestu, spíše jde o materiál který více vydrzi
@N.n.k Máme z wolframu, nesundáváme ho ani jeden a jsou krásný i po letech, žádný škrábance a vypadají pořád stejně
Kolem nás mají hodně z bílého zlata a většina ho má nějak poškrábaný, že bych nepoznala zlato od stříbra ![]()
Mame wolfram. Uz dva roky jsem ho nesundala a vypada stale pekne
Volila bych zlato. Stříbro se rychle zdeformuje a po škrábe. Jinak žluté zlato je za mě odolnější, bílé zlato se poskrabe.
@kubmaja02 me ze z wolframu popravdě moc nelíbí, ale to je jen a pouze muj názor, verim ze nemusí byt spatne 😊 a dekuji za odpověď
@thalasan me se žluté líbí u cizích, ale já sama na sobě ho rada nemam, takže to žluté asi bohužel 😄 🙈
@N.n.k ja nosim sperky z bileho zlata a je pravda, ze kdyz si na to nedavas pozor a delas s tim vsechno jako ja (prace na zahrade, lezeni na stene, atd.) tak musis jednou za cas investovat do udrzby a nechat to nove potahnout rhodiem.
@Ernais tak to by mi nevadilo, pokud i tohle je možné. Já o tom nikdy neslyšela a je pravda ze ani snubak jen tak nesundavam a dělám s nim vse.
Mám snubní prsten z bílého zlata. Stříbrný bych nechtěla.
Přečti si výhody a nevýhody daného materiálu a pak se rozhodni.