Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@hekoun píše:
porad premyslim kam s malou jit,aby byla mezi detmi.Pry je to pekne i v galerii dvorak,ale tam je porad plno
Galerie Dvořák mě osobně nevyhovuje, protože tam je docela dost lidí a je to tam dementně řešený tak, že kolem dětskýho koutku (celkem velkej, poměrně dobře vybavenej) je taková dřevěná „zídka“ a prakticky tam není vidět. U větších dětí by mi to bylo fuk, ale u menších je to dost vopruz. Navíc kdykoliv jsem tam byla (asi 6×), hodně mi vadila neochotná obsluha.
Ještě je dobrá kavárna Jiný svět, je to v podstatě naproti bazénu, ale v určitý časy taky dost návaly… www.kavarnajinysvet.cz/
Ahoj maminy, kamarádka chodí do Jablíčka a šíleně si stěžuje. Malý prostor, hodně dětí(místo 10ti i 20) a hlavně maminy s miminkama. Tak se ten prostor tak zmenší, že si pak „skáčou“ i po hlavě a minimální program!
![]()
Ahoj mi jdeme od zari do Barvinka, tak uvidime jaky to tam bude. Melo by tam byt asi 8 deti ve skupine, tak snad to opravdu tak bude
![]()
Ahoj dámy ![]()
přemýšlím nad tím, že během zimy začnu s malým někam chodit, aby byl mezi dětmi, ale jsem z toho divoká. Když hledám na netu, tak nacházím jen taková, kde se po půlhodině hledání dozvím, že je to pro děti od dvou let.
Nevíte tedy o nějakém, kam můžu zajít s 11M kloučkem, aby se vyblbnul, poznal i jiný děti, zatím ani nepotřebuju žádný program.
Jsem z křimic, takže ideálně skvrňany nebo vnitřní město…
poradíte???
díky M.
@Mar__tanka1983 píše:
Ahoj dámy![]()
přemýšlím nad tím, že během zimy začnu s malým někam chodit, aby byl mezi dětmi, ale jsem z toho divoká. Když hledám na netu, tak nacházím jen taková, kde se po půlhodině hledání dozvím, že je to pro děti od dvou let.
Nevíte tedy o nějakém, kam můžu zajít s 11M kloučkem, aby se vyblbnul, poznal i jiný děti, zatím ani nepotřebuju žádný program.
Jsem z křimic, takže ideálně skvrňany nebo vnitřní město…
poradíte???
díky M.
Zkus se kouknout na „Plzeňské panenky“, mají i webovky a slyšela jsem samou chválu ![]()
@EvičkaNov jo, děkuju, po několikahodinovém hledání po netu jsem se taky rozhodla pro panenky a uvidíme, jak to tam bude vypadat ![]()
Ráda bych se zeptala na aktuální zkušenosti s mateřskými centry v Plzni. Rozhoduji se mezi CEDRem a Jablíčkem, případně Motýlem. Máte někdo zkušenost? Chtěla bych chodit na cvičení se skoro čtyřměsíčním prckem. Zajímala by mě i vybavenost center pro malá miminka - možnost přebalit, nakojit, zaparkovat kočárek. Nemám vůbec představu, jak to v centrech vypadá. Chystáme se jít je omrknout, ale kdyby měl někdo zkušenosti, tak budu ráda. Díky
Ahoj Zuzko, nemám úplně aktuální info, ale chodila jsem alespoň s jedním dítětem do všech třech:
CEDR: cvičení v tělocvičně na koberci a karimatkách, je tam místnost Kafárna, kde jde pobýt před/po lekci, ohřát jídlo, nakojit, přebalit, koberec, hračky; kočár se parkuje v šatně, ale vedou tam schody - půlpatro školní budovy, není výtah, lyžiny apod., takže nést nebo zhopsat.
Jablíčko: myslím, že se nedávno stěhovalo, takže nevím, ale mívali extra místnost s posezením, hernou, možností pobýt
Motýl: parkovalo se ve spojovací chodbě pomocí zámku na kolo (ale už jsem dlouho nebyla), taky extra místnost s posezením, ale ne vysloveně na to zůstat déle a hrát si
Zajdi, omrkni, uvidíš…
Ahoj, neznáte mateřské centrum na Vinicích nebo na Lochotíně, bohužel nemohu žádné najít. Mám půlročního chlapečka a chci s ním začít chodit mezi děti. Díky
@Smrčík píše:
Ahoj, neznáte mateřské centrum na Vinicích nebo na Lochotíně, bohužel nemohu žádné najít. Mám půlročního chlapečka a chci s ním začít chodit mezi děti. Díky
na Vinicích je nad ZOO Dům pohádek
Na Lochotíně je mateřské centrum na Bolevecké návsi, webovky jsou www.mc-slovicko.cz
Je tam mateřské centrum (program pro maminky s dětmi) a školička (bez maminek, pro děti od 2 let).
V MC tě rádi přivítají mezi maminkami i s miminkem, i když se chlapeček ještě zúčastňovat nebude
Ale časem dojde i na to „Kolo kolo mlýnský“ ![]()
Kdyžtak se ptej na bližší info.
Také doporučuje MC slovíčko…a vůbec se neboj že to je pod záštitou církve, nikdo ti tam nic o bohu nutit nebude, přístup paní Danušky, která to vede je supr, je strašně milá.
Pak máš ještě nějaké aktivity v CEDRU - to je na 1. ZŠ, http://www.cedrplzen.cz/
pak je Motýl- Vlnka http://www.rcvlnka-plzen.cz/
Ahoj, nemáte teď někdo aktuální zkušenost s mateřskými centry v Plzni? Koukala jsem na Slovíčko a Vlnku… Mám roční dceru. Děkuju.