Mateřství mě vysává

Anonymní
20.5.24 17:15

Mateřství mě vysává

Ahoj holky, jdu si asi spíš jen postěžovat. Mam dvě děti dva roky od sebe. Tomu mladšímu jsou 4 měsíce. Dneska se mi chtělo fakt plakat, když jsem viděla tři krásný, namalovaný a vkusně oblečený maminky, jak si vezou klidné dítě z hřiště. Já naproti nim jela v riflích upocená, protože si s dvěma dětmi nestíhám ani oholit nohy. Starší dítě na mě v tom vedru viselo a ječelo, že už ho bolí nohy, mladší ječela v kočárku, ani nevim proč, asi zase prdy nebo že nesnáší kočár a chce se imrvére nosit. V nosítku je to fajn, ale začne být vzteklá, když se ohýbam a dělam něco jinýho než chůzi. Usíná ve 23 h a budí se v 5 ráno. Přes den spí jen v nosítku. Jiank to neumí. Takže nemám na sebe ani minutu. Ani na sprchu. Nebýt večer manžela, který se vrací pozdě z práce a padá na hubu stejně jako já, ani bych snad nejedla a nemyla se. Vypadám jak čuchta a nevím co s tím. Když ji nechám ječet a na sílu uklidím, protože už prostě musím, tak fakt ječí hodinu. Co s tim proboha? Pomůže jen čas? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2200
20.5.24 17:18
@Anonymní píše: Více

Věř mi, bude lépe. Teď ti zní blbe, ale je to tak. A věř mi, že vím o čem mluvím. Mám dvojčata pomalu 3 roky a rok a půl starého prcka.
Takže vím co to je padat na pusu. :mrgreen: Pac padám na pusu doteď. Ale už je to lepší. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
20.5.24 17:22

Vydrž. Měla jsem to stejně. Jsou z nich báječní dospělci. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
20.5.24 17:24

Bude líp. Mám takové dítě, zlepšilo se to až tedy okolo 2 let, ale zlepšilo. :kytka: :kytka:
My tedy chodili do polí a luk, kde naštěstí byla moje neumytá hlava naprosto fuk.

• Citovat
  • Upravit
7620
20.5.24 17:36

To dáš, za chvíli odrostou. Měla jsem děti 2 a čtvrt roku od sebe. Odpoledne nespaly od roku a půl.
Kolik Ti je, můžu-li se zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
20.5.24 17:37

Vydrz, prvni mesice jsou strasne narocny, bude lip! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10859
20.5.24 17:53

Skejt ke kočárku nemáš? Nezbývá, než naučit mimino na postýlku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.24 17:56

Moje děti jsou rok a půl od sebe a zažívala jsem to samé. Zlepšilo se to kolem 2 let mladšího.

• Citovat
  • Upravit
4340
20.5.24 18:09

Hihi, soucitim :hug: taky jsem jednu dobu si rikala ze materska je dobra jen na to aby kolegove (nebo jini lide) nevideli v jak zanedbanem stavu jsem :mrgreen: ano byly krize, dny kdy clovek horkotezko dal zakladni zivotni potreby, a posledniho pul roku nez sla mrnavka do skolky jsem myslela ze uz to psychicky nevydrzim (to jejich vecne „a mamiiii“)… vyrostou z toho :kytka: jsem rada ze mam toto obdobi uz za sebou :dance: taky se dockas :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
20.5.24 18:21

Bude líp. U nás se to kolem půl roku zlepšilo. Zkus chodit večer spát se starším, mladšího může chvíli dozorovat muž a ty se dospi. Na zkoumání nohou se vykašli a vezmi si, v čem ti bude dobře, časem se k upravenejsimu vzhledu vrátíš (už jsem i přebírala balík poblinkana od hlavy k patě a balikar mě těšil, že nejsem zdaleka jediná).
Ne všechny děti vydrží v kočárku a ne se všemi se dá něco dělat v nositku. Ještě chvíli to asi bude pech, ale zlepší se to. Do té doby holt omez úklid na minimum, vaření také a zkus být s dětmi venku, mně to dost pomáhalo a už můžeš miminko klidně mít venku na dece. A doporučuji omezit přesuny na minimum, i kolem domova se toho dá často najít spoustu zajímavého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.24 18:38

@Bytsamsebou to fakt naučit nejde…starší spala jen v autě nebo v kočárku venku, ale u domu to není problém a mladší spí jen se mnou a nesmím odejít nebo v kočárku nebo v autě a nemá ani dudlík, tak potřebuje mamku v dosahu…ale nestěžuju si. Máme i vozejk, můžeme se starší dcerou sportovat :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1232
20.5.24 18:38

Trochu dětem otročiš viď? Možná zkusit pomalounku je nechávat aby se naučili byt samotné. Ja vždycky zpívala. Oni třeba i brečely, ale tak nějak věděli, ze tam jsem. A postupně prodlužovat. Nevěřím ze nevydrží na něco chvíli koukat… naše děti měly radi takové ty hrazdicky.
Nebo jsem letěla hned vedle, ukazovala hračky. Když se batolily, měla jsem velkou ohradku, tam jsem si s nimi vlezla. A oni tam lezli po me, hráli si… ale jde to po drobných kruckach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
20.5.24 18:40

Hlavně v klidu, udělej si nějaký řád, nesrovnávej se s někým, kdo šel kolem tebe, třeba má zase jiné starosti, nebo nemá vůbec žádné, třeba má hlídání, třeba by chtěla další dítě a nemůže,

jo jsou dny na úplný houno a pak je zase fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
20.5.24 18:42

Také jsme měli období, kdy se spalo jen v autě, tak jsem s nima jezdila v autě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12883
20.5.24 18:52

Podívej se, mám jen JEDNO dítě podobného střihu, a na hřišti jsem vždy jediná upocená, špinavá od písku a hlíny, s nějakým bordelem ze stromu ve vlasech, bez jakékoli makeupu, s kšiltovkou a zahradnickýma rukama :D Dojdu domů, mám dost, a dítě házím obloukem manželovi :D

Takže ty jsi ještě fakt dobrá :mrgreen:

Příspěvek upraven 20.05.24 v 19:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí