Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nejezte italské maxi piškoty z lidlu je to vážně hazard se zdravím!!! Dvakrát jsem se zadusila a chlap mi musel volat rychlou!!! 🤬 🤬
To mi připomnělo můj zamilovaný film Ten svetr si nesvlíkej - „Tebe vaši nenaučili polykat?“
@JancaS84 píše: Více
No ale pozor - dušení čerstvým rohlíkem je jedno z nejrizikovějších. Měli jsme letos v práci osvěžení kurzu první pomoci a ten přednášející záchranář vyprávěl jeden příběh z mnoha, jak zlodějka cikánka kradla v supermarketu jídlo, chytli ji a ona těsně před tím nasoukala do chřtánu celý ukradený rohlík. Nevklouzl do správného otvoru, začala se dusit a čerstvý rohlík má extrémní přilnavost ke sliznicím, nalepil se a i když tam byla rychlá za 2 minuty, už ho nevytáhli. Zemřela na rohlík.
Já bych to úplně jako humor nebrala.
Zrovna nedávno se u nás v obci zadusil 2 letý chlapeček hruškou. Prostě ji vdechl do plic.
Od té doby mám úplně husinu, když mladší dcera jí nějakou blbější stravu na pokousání.
Strejda mé mamky umřel při jezení rýže.
A není to tak dávno, co jsem četla, že 5letá holčička se udusila párkem.
Dušení hroznem a rajčetem všichni také známe.
Mám z tohohle zrovna respekt, hlavně u těch dětí.
@Markéta188 tak zrovna tohle bych brala jako trolleni. Ale tema jako takove je vážné. I treba takovy Saudek, dospely clovek. Vim o člověku, ktery se tak dusil ve školní jídelně ( dospely),museli mu davat prvni pomoc, naštěstí zacal dychat pred příjezdem sanitky. Ale fuj.
@vokishka píše: Více
No já to myslela právě na zakladatele, že to není vtipné.
Teď v okolí se se zadušením setkávám často a fakt to není nic na lehkou váhu.
Nemůžu jíst suchá jídla bez zapíjení a před prvním soustem se musím dostatečně napít.
Dát si kousek rohlíku či čehokoliv suchého do pusy, tak se mi to přilepí na patro a pak musim rychle shánět pití.
Zakladatelko píškotami to nebude, ale něčím jiným.
@Markéta188 píše: Více
Zadusit sa 2× vazne vtipne je. Bezny clovek sa moze zadusit maximalne jeden krat!
Samozrejme je pavda ze zadusit sa da nespoctom predmetov a jedal a ani sa nemusis nijako extra snazit. Je to realne riziko a bohuzial nie vzdy je mozne amatersky poskytnut prvu pomoc. Ale ci su tie velke piskoty z lidlu, alebo kauflandu na tom fakt nic nezmeni ![]()
@IcePlanet7 píše: Více
U nás říkáme, že mi zaskočilo. Já třeba dost hltám. Jinak si jídlo nevychutnám. V tomhle je zrádná rýže (a já si dávám málo omáčky) a kokos. Občas se zalknu pitím. Na základce učitelé jezdili za mnou domů a jeden z nich mi vyprávěl, že se málem udusil na Velikonoce piškotovým beránkem. Sousto nebo jeho část skočila do špatné dirky, on začal kašlat, do toho se mu spustila krev z nosu, ale dobrý. Moje maminka vždycky říká:
Jez pomalu, nikdo ti to nesní! (Já vím, ale co kdyby). Občas vdechnu sladkou slinu z čokolády.
@IcePlanet7 píše: Více
Aha. Tak já teda rozlišuji zadusit a udusit. Tak proto mi to vtipné nepřijde.
@Markéta188 píše: Více
já to taky nerozlišuju, mě by kapusta zadusila i udusila…