Zkušenosti s animátorskou společností Med Events
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Med Ents animation
Ráda bych se s ostatními podelila o zkušenosti s animátorskou společnosti Med Ents.
S Med Events jsem pracovala v Řecku od poloviny června do 8. srpna, takže jsem tam byla necelé dva měsíce. Byla to velmi zajímavá zkušenost, ale bohužel tam bylo mnoho věcí, které mi práci značně ztěžovaly.
Když jsem odlétala do Řecka, ani jsem nevěděla, v jakém hotelu budu pracovat. To jsem se dozvěděla až po příletu. Bylo to pro mě poměrně stresující, protože jsem cestovala sama. Do hotelu jsem přijela v noci a druhý den jsem se seznámila se dvěma dalšími animátory, kteří tam už pracovali.
První dny jsem se hlavně rozkoukávala a sledovala, jak všechno funguje. Poté jsem začala pracovat v dětském klubu. Když jsem dětský klub viděla poprvé, byla jsem upřímně v šoku. Bylo tam opravdu velmi málo věcí, se kterými by se děti mohly zabavit. Měli jsme pár hraček, nějaké deskové hry, pár kostek, skákací zvířátka a několik pomůcek na kreslení. Po pár dnech nám došel papír a další materiály. Poslala jsem svému hlavnímu animátorovi seznam věcí, které jsme potřebovali, ale nikdy jsem nic nedostala.
Kvůli tomu jsem musela být velmi kreativní. Když už nám téměř došel i bílý papír, začala jsem s dětmi vyrábět aktivity z věcí, které jsem našla, například z dřevěných vidliček od jídla, plastových kelímků a dalších zbytkových materiálů. Opravdu jsem se snažila z dané situace vytěžit maximum, ale bylo těžké děti zabavovat bez pořádných pomůcek.
Nejhorší bylo, že po nějaké době už v dětském klubu jednoduše nebylo co nového dělat. Kvůli tomu tam chodilo stále méně dětí. Naprosto jsem chápala proč, protože už tam pro ně nebylo mnoho aktivit. V hotelu navíc byl dětský bazén a mnoho dalších aktivit, takže jsem neviděla problém v tom, že děti trávily čas někde jinde než v dětském klubu. Přesto mi náš hlavní animátor vyčítal, že v dětském klubu nemám dost dětí a že tam děti nechodí. Přišlo mi to velmi nespravedlivé, protože nedostatek aktivit byl jedním z hlavních důvodů, proč tam děti přestaly chodit.
Dalším problémem bylo, že když jsme měli nějaký problém nebo jsme potřebovali s něčím pomoct, většinou se nic nevyřešilo. Na některé problémy jsme si po nějaké době zvykli, ale nejvíce nás trápilo vědomí, že kdyby se stalo něco opravdu vážného, nebyli jsme si jistí, jestli by nám vůbec někdo pomohl.
Asi o týden později přijela moje kamarádka. Bylo nám řečeno, že pokud to bude možné, budeme pracovat ve stejném hotelu. Byly jsme rády, protože jsme si myslely, že budeme pracovat spolu. Nakonec se mnou sice bydlela, ale pracovala v jiném hotelu. Ještě méně nám dávalo smysl, že z tohoto hotelu naopak přijížděl jiný animátor pracovat do našeho hotelu. V podstatě si tedy mezi sebou vyměňovali hotely, přestože měli stejnou pozici a oba byli z Česka. Snažily jsme se to řešit s někým z vyššího vedení, ale bohužel se nic nezměnilo.
Problémy byly také s našimi dny volna. I když jsme měli den volna, vždy jsme museli pracovat večer. Podle naší smlouvy měl být náš den volna úplně volný, takže s tím jsme samozřejmě nebyli spokojení.
Další věcí byla aktivita Party Bus. Museli jsme chodit mezi hotelovými hosty a snažit se prodávat lístky. Pokud někdo chtěl jet, museli jsme jet s ním a zajistit, aby se bezpečně dostal tam i zpět. Problém byl v tom, že tato aktivita byla mimo naši běžnou pracovní dobu. Party Bus byl většinou od přibližně 23:00 do 3:00 ráno a následující den jsme museli normálně pracovat. Za prodané lístky jsme sice dostali nějaké peníze, ale kvůli pracovní době se nám to samozřejmě nelíbilo. Když jsme odmítli lístky prodávat, náš hlavní animátor se na nás zlobil a ptal se, proč je neprodáváme. Kvůli tomu jsme měli pocit, že jsme do toho byli nuceni.
Největším problémem pro nás byl náš hlavní animátor. Ze začátku působil mile, ale později se jeho chování změnilo. Často na nás křičel a byl nepříjemný, hlavně když jsme neprodali dostatek lístků na Party Bus nebo animátorských triček. Později jsme pochopili, že z těchto prodejů dostával peníze, což vysvětlovalo, proč byl tak naštvaný, když jsme nic neprodali.
Také často nebyl v hotelu. Chápeme, že někdy musel kvůli práci někam odjet nebo něco zařídit, ale zároveň víme a máme potvrzené, že byl často pryč i během své pracovní doby, přestože měl pracovat. Kvůli tomu jsme museli mnoho věcí řešit sami.
Jednou jsme potřebovali pomoct s aquagymem. Sám nám řekl, že je tam od toho, aby nám pomáhal, takže jsme se ho zeptali, co máme dělat. Místo toho, aby nám pomohl, nám jednoduše řekl, ať se podíváme na videa na YouTube.
Byly s ním také problémy spojené s alkoholem a drogami, což pro nás celou situaci ještě více znepříjemňovalo. I přes to že o těchto problémech společnost věděla, i tak ho zaměstnala.
Nakonec došlo k incidentu s jedním z hotelových hostů a po něm náš hlavní animátor z hotelu odešel. Nevíme, jestli byl vyhozen, nebo odešel sám. Poté přišel nový animátor a rozdíl byl neuvěřitelný. Byl naprosto skvělý. Se vším nám pomáhal, všechno nám vysvětlil, řešil naše problémy a skutečně nás podporoval. Kdyby tam byl od začátku, naše celá zkušenost by byla úplně jiná.
Chci ale zmínit také něco pozitivního na Med Events. Komunikace se společností přes e-mail byla vždy velmi dobrá. Většinou odpovídali rychle a byli přátelští a milí. Bohužel tato dobrá komunikace ne vždy vedla k tomu, že se naše problémy skutečně vyřešily.
Celkově byla práce s Med Events velmi zajímavá zkušenost. Poznala jsem skvělé lidi a hodně jsem se toho naučila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je to o lidech.. ten člověk byl asi omyl pro všechny strany. Jak píšeš - každá zkušenost se počítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem na stáži v řeckém resortu v rámci studia, takže mě ten popis vůbec nepřekvapuje a vidím, že se za 20 let nic nezměnilo
Člověk si z toho musí vzít to pozitivní - zkušenosti, moře, slunce, noví známí (dvě moje spolužačky si tam našly dokonce manžela
) slušný výdělek… co tě nezabije, to tě posílí, mám spoustu historek, kterým se dnes už směju, i když jsem tenkrát usedavě plakala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky už to dnes beru s úsměvem a všem vyprávím. V tu chvíli to ale bylo velmi stresující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak hlavní problém byl ten hlavní animátor což byl nakej feťák ne? Too občas v tyhle branži bývá no. Poučení do života - když máš problém se svým šéfem, jdi za jeho šéfem. Eskalace je to řešení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit