Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny, hledám někoho, kdo má nějaké zkušenosti a nebo alespoň informace, zda se v těhotenství mohou užívat kapky z medvědího česneku. Paní ve zdravé výživě, kde jsem je kupovala mi říkala, že si myslí, že jediný co by bránilo jejich užívání je přítomnost alkoholu, ale to se dá snadno obejít když se nalijí do horké vody. Jde mi o to, že se snažim najít něco ma posílení imunity, ale ať si chci koupit jakékoliv vitaminy, tak na všech je napsané, že to nemaj užívat těhotné a kojící ženy. Ještě pro upřesnění… O miminko se teprv s manželem snažíme a tak raději přecházím z léků na přírodní prostředky. Chtěla bych nějak předejít různýmu nachlazení a podobně, protože to může vést k pošnození plodu. Předem díky za odpovědi ![]()
@Run píše:
Upřímně bych řekla, že z toho trošku blbneš.
Já bych řekla, že víc jak trošku…
@Magdalena3DVS člověče, co blázníš? proč bys to nemohla
to bys musela užívat extrémní množství - i jiných bylinek atd..
Tak si kup tehotenske vitaminy pro 1.trimestr a mas vyreseno. A hlavne listovku! Ale nekombinovat!
No blbnu, to priznavam… Ale jinak diky za reakce, aspon se clovek trochu vzpamatuje
. Jsem z toho takova vyjukana, my jsme jeste dite planovat nechteli, az tak za tri roky, ale doktorka mi rekla, ze kvuli zdravotnim potizim co mam, bych nemela cekat ani rok, tak jak je to narychlo, tak jsem z toho vseho div ziva, prolejzam interner a narazim na ruzny strasaky. Jinak listovku beru ![]()
@Magdalena3DVS nez zjistis, ze jsi tehotna, tak si kupuj, co chces. Prvnich 14 dni je zarodek vyzivovan ze zloutkoveho vacku a nic k nemu nepronikne. A otehotnet nemusis hned.
Jinak k otazce - nejlepsi je dle me normalni cesnek, v tehotenstvi ho jim ve velkem, chutna mi. Tim ve velkem myslim teda strouzek denne…
@Magdalena3DVS já řešila max jaké bylinky nesmím, ale že bych takto řešila přímo, že přejdu na přírodní stravu, tak takovej blázen asi nejsem. Zkus se zeptat našich babiček a maminek co mohly a co ne a máš to ![]()
@Magdalena3DVS vis co, jestli chces byt nutne rychle tehotna, nepujde to. Takze radeji si zrus ucet na emiminu a prihlas se, az se zadari
jinak se do toho zamotas a nepujde to (zkusenost). Proste sexujte a neres to.
Jo to mi je jasny, ze to nemusi byt na prvni nastrel, s tim se asi pocita
, ale clovek nikdy nevi
. Kazdopadne si budu pamatovat to s tim zloutkovym vackem, jedna z tech uzitecnych informaci
.
Ne ze bych chtela nutne rychle otehotnet, na pilu se tlacit nema a ani nemam cas na tom delat kazdej den, ale spis, jsem opravdu moc ve volnych chvilich cetla internet, vzdycky me neco prolitlo hlavou, tak jsem si to nasla, tak nejak se nemam s kym radit, tak to zkousim tady u zkusenych
. To ze na to clovek nema myslet, ze to pak nejde, jsem uz taky slysela ![]()
@Magdalena3DVS tech prvnich 14 dni myslim od oplodneni, takze proste, jak objevis pozitini test, pak si davej pozor. Ale do te doby nemusis…
@Magdalena3DVS píše:
Jo to mi je jasny, ze to nemusi byt na prvni nastrel, s tim se asi pocita, ale clovek nikdy nevi
. Kazdopadne si budu pamatovat to s tim zloutkovym vackem, jedna z tech uzitecnych informaci
.
Co se žloutkovým vajíčkem? ![]()