Melanom - strach z návratu

146
1.11.16 19:21

Melanom - strach z návratu

Dobrý večer,
před rokem mi zjistili melanom. Od té doby mám neustálý strach z návratu. Před deseti dny jsem si nechala vyříznout další znaménka a už začínám být nervózní, že histologie nějak dlouho trvá. Našel by se tady někdo, kdo měl stejnou diagnozu a umí si užívat život. Moc bych se potřebovala uklidnit a umět si ten život znova užívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
253
1.11.16 19:48

Stejnou diagnózu (díky bohu) nemám, ale buď v klidu. ;)
Vím, že se snadno říká a těžko koná, ale zkus věřit, že to bude v pohodě. Nervy ti spíše uškodí, ber to tak, že když už to tak je, tak to příjmi, protože s tím stejně nic nezmůžeš. ;) Život si užívej každý den jako by byl poslední (motto), protože nikdy nevíš co se může stát a to platí pro všechny i co melanom nemají.
Držím ti palce, ať to je v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.16 20:02

Sem po melanomu tři roky a užívam si život v pohodě. létám k moři, vychovávam děcko a nějak nemam moc čas nad tím špekulovat. což mi teď připomnělo že bych měla naklusat na kontrolu, nějak to flákám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
1.11.16 20:03

Nemam tutu diagnozu, ale take vaznou nemoc, ktera se mi uz 2×vratila. Snazim se byt pozitivni, verit ze to bude ok. Rikam si ze kazdy muze onemocnet, tak proc se bat dopredu. Drzim palce, at jsi v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.11.16 20:04

Ten strach je pochopitelný -ale to že to dlouho trvá je známka toho, že nenašli nic podezřelého - to by vám hned volali…

Obecně potřebujete ten strach zkusit neživit, ignorovat, přeladit myšlení. Protože čím víc se člověk strachu poddá, tím víc ho strach zaplavuje.

Dobré je nějak zaměstnat tělo a smysly - sluch, chuť, zrak. Mozek pak nebude mít čas vymýšlet katastrofické scénáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
1.11.16 20:26

Všem děkuji za rady. Všechno co píšete, tak si uvědomuju. Mám malé děti, tak hlava je často zaměstnaná. Jednou za čas to na mě příjde a přemýšlím o té nemoci. @slunce.v.duši Taky bych chtěla být takhle v pohodě. Moře si myslím, že už nikdy neuvidím. V létě jsem se bála skoro vyjít na slunce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
2.11.16 08:07
@slunce.v.duši píše:
Sem po melanomu tři roky a užívam si život v pohodě. létám k moři, vychovávam děcko a nějak nemam moc čas nad tím špekulovat. což mi teď připomnělo že bych měla naklusat na kontrolu, nějak to flákám :roll:

Zivot si uzivej, ale kontroly fakt neflakej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10426
2.11.16 08:17

Máma měla melanom, segra měla melanom a mě každý rok vyřezávají tak 2 dysplastické névy. Pořád si říkám, že když budu pečlivá v kontrolách, tak to budou vždy jen dysplastické a melanom se z nich nikdy neudělá a to mě uklidňuje. Akorát teda nelezu na sluníčko, já vím, že teď vylezly různé studie, že sluníčko na to nemá vůbec vliv, ale..choď na prohlídky, maž se a říkej si, že co se má stát, stejně se stane a rozhodně si nepomůžeš stresem - největší spouštěč rakoviny je stres!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí