Menstrauce bolesti

42
27.9.24 14:15

menstrauce bolesti

Dobry den chtela bych se vas szeptat vlednu jsem mela prvni den menstrquci klasika krece nejak jsem to nepozorovala pak to skoncilo tim ze mne musela odvezt rychla prptoze ta bolest se nedala zvrcaela jsem porad i prujem jsem mela a bolest hricha neskutecna nic mi nezjistili rekli ze to mohlo byt maly mocovy kaminek, v sprnu se to opakovalo to uz jsem vedela co mam delat ale taky se to nedalo vydrzet dnes se mi to stalo ve skole prvni den menstrauce tyden dopredu jsem brala horcik abych tu bolest trosku utlumila dneska kdyz jsem tjistila ze jsem to dostala tak jsem si dala dva prasky, zase neskutecna bolest ani jsem nemohla chodit motala se mi hlava na omdleni zvracela jsem 3× a prujem 2× pak jsem odjela domu vyspala jsem se z toho dala si iontak caj a teplej obklad a je mi lip ale furt citim mirne krece ale to uz je takova ta normalka tak nevim co mam delat sok to nemohl byt prave radsi jsem si vzala vlozku, nevim co s tim mam delat lekari nic nezjistili a bojim se kde mi to zas prepadne to se fakt neda vydrzet ta bolest hrozne jsem se zpotila a pak ke konci kdyz uz jsem byla doma jsem mela zimnici prosim o nejake rady nebo neco dekuju moc :,( :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21531
27.9.24 14:27

Domluv se s mamkou, zajděte lékaři. Dcera má pro tyto případy Aulin. Jsou to kapky na bolest, ale jsou na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
27.9.24 14:37

Mívám něco podobného, ne při každé menstruaci teda. Byl mi doporučen hořčík, takže ten mám v sáčku a v záloze mám ještě kapky algifen nebo ibalgin. Možná by ti pomohly i kapky lichořeřišnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anet18
27.9.24 14:43

Vím, že jsou i nějaké bylinné čaje, které by mohly pomoct na menstruační bolesti a dají se koupit v lékárně, třeba čaj z kontryhele můžeš vyzkoušet, nebo nějaké jiné, kdyžtak se zeptej v lékárně. A ten teplý obklad by mohl taky trochu pomoct.

• Citovat
  • Upravit
42
27.9.24 15:15

Algifen mi doporucili jen nevim jak dopredu je mam pouzzvat, dnes jsem dostala menstruaci o 5 dni drive tak jinak bych to asi zachranila jen z toho msm stres kdy prijde pak dalsi a zase prijde tohle protoze to nezvladam ale dekuji vsem moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
27.9.24 15:17

Algifen se používá až v okamžiku, kdy tě to bolí. Jen pak chvilku trvá, cca 20 minut, než zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
27.9.24 15:18
@Hhhgf píše: Více

já beru algifen když mě to bolí, takže i ten den, kdy to mám buď dostat nebo to už mám

Mně pomáhá ten horčík, v nouzi algifen nebo ibalgin, čaje jsou taky fajn, v dm je myslím přímo čaj „pro klidnou menstruaci“, ten mi zabírá hodně a taky pomáhá nahřívat břicho, dát si tam teplý obklad - dá se koupit taky v lékárně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.9.24 15:27

Jo ten teply obklad je fajn jen kdyz jsem treba ve skole nebo na praxi tak to neni uplne mozne sle dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24630
27.9.24 16:45
@nozu píše: Více

A někomu taky nezabere vůbec. Já jsem si pomohla jedině Ibalginem rapid caps a stejně to někdy dost trvalo. Brrr ještě že to už nemusím řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
27.9.24 16:48

Taky jsem trpěla bolestivou menstruací, zvracení, strašné křeče, v pozdějších letech se přidal průjem.
Já měla strašně bolestivý jen první den menzesu, přičemž krev ze mne nešla téměř žádná. Když jsem tedy zjistila první kapky krvi na WC, hned užila proti bolesti, nejvíc se mi osvědčil Ataralgin (vždy 1,5 pilulky, po 2,5 h zas, denní dávku nepřekročila, ale většinu pilulek snědla dopoledne, po objevení menzesu). Zkusila i kapky Algifen, ten mi pomohl míň, dnes vím, že jsem brala slabé dávky. Upozorňuji ale, že léky jsem si vzala ještě před nástupem bolestí (pokud až po nástupu bolestí, tak jsem je vyzvracela, takže pasé). Měla jsem období na VŠ, kdy jsem takhle zdopovaná fungovala (bez zvracení a bolesti jen slabé, nebo žádné). Pak jsem přešla na jiné léky (Ataralgin měl výpadek) a ta hrůza se vrátila.

Později mi jedna gynekoložka doporučila hořčík tak 3 dny před menzesem - snad pomáhalo, páč bolestmi jsem už netrpěla - ale byla jsem už starší.
Bolestivý menzes je snad endometrióza. Nevím, u gynekologa jsem to neřešila. Pomáhá hormonální antikoncepce (tehdy bolesti u menzesu nejsou; někteří lékaři ji nasadí právě z tohoto důvodu) a často (ale ne vždy) to zmizne po těhotenství (tělo se přenastaví, páč 9 měsíců je bez menzesu). To jsou info od lékařů, ale v mé mladosti ještě nebyly známé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
27.9.24 16:52

tak když zvracíš a máš průjem a ještě bolesti, tak nejdeš ze školy nebo praxe domů? v takovém stavu tam asi nejsi moc platná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.9.24 17:02

Jdu ale rano je vse v pohode dam si dva horciky dnes hsem mela i brufen rapid, aby mne to nepostihlo a pak to prijde z niceho nic jasne ze pak jdu ze skoly nebo tak ale to dopredu nevim hoavne se to stava obcas a ja nevim kry to prijde brala jsem horcik jen ted mi to prislo o hodne driv tak jsem s tim nepocitala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
27.9.24 17:25

no, já to myslela tak, že doma si můžeš dát ten teplý obklad na břicho - jako také to znám z mládí, nezvracela jsem sice, ale průjem býval a bolesti šílené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.9.24 18:22

Jo jasny noo ale mne to prave rano neboli vubecc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.9.24 20:18

No tykraso snad ne, mate nekdo s tim zkusenpsti