Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V první řadě bych zkusila bylinky. Přípravek gynex je moc fajn. Pak taky hormonální jógu, Mojžíšovou nebo jakékoliv cvičení na prokrvení pánevního dna. S tím, že jsi panna, to nemá nic společnýho.
Gynex taky doporučuji, i když nemusí sednout každému, já měla celý život trochu nepravidelný cyklus, šílené bolesti kdy jsem bez prášku nedokázala existovat, po potratu jsem měla cyklus rozházený snad ještě víc, tak jsem zkusila jednu lahvičku Gynexu a nestačila jsem se divit jak mi ji gynex postavil do laťky. Přesná jako hodiny, poznám přesně kdy mám ovulaci dle pícháni vaječníků, bolesti při ms takové kdy nemusím brát prášek. myslím ze za zkoušku nic nedáš. Zkoušela jsem i hormonální jógu a když jsem nemohla týden dostat ms tak jsem ji po docvičení večer druhý den dostala, ale mohla to být náhoda. Myslím si že tou jogou nic nezkazíš.
Nejdřív si najdi lékaře, se kterým budeš spokojená. Dále si nech udelat hormonální profil. Na 100% to bude hormonálního původu. To, že krvacis 3 tydny ještě neznamená, že je to menstruace. Můžeš mit tyden menzes a pak 2 tydny krvaceni kvůli například nízké hladině progesteronu. Ja to tak běžne měla a kolik let rikala na gynde, jak mam porad menses a ona to menstruace jako taková nebyla. Spravily to leky, da se to resit i bylinkama, ale me to nikdy dlouho nevyresilo. Pak se taky zamysli nad tim, kdy jsi naposledy byla u praktika na moci a krvi. Mas narok každé 2 roky na preventivku, tam bych se byt tebou taky objednala. A pokud by nikde nic nezjistili, tak bych zkusila vysetrit stitnou zlazu.
Jinak gynex bych byt tebou nekupovala. Ten zvysuje estrogen a pokud takhle dlouho krvacis a opravdu by to nebyla 3 tydenni ms, tak estrogenu mas habadej a tvym cilem je zvysit progesteron a tim paden snížit estrogen. Jestli chces ted okamžitě vyrazit do lékárny, tak si kup Ascuritin (je to velké množství vitamínu C, které zmirni krvaceni nebo zastaví) a kup si Drmek. Ale jen v případě, že by to bylo nizkou hladinou progesteronu, ale drmek je bylina, která by vlastně neměla uškodit. Ale ten hormonální profil to bude chtit. Googli na emiminu nebo si přečti o nízké hladině progesteronu, je toho tu mraky na čtení a doporučení.
@suzka1 píše: Více
Já teda gynexem řešila úspěšně nedostatek progesteronu, taky jsem dlouho krvácela a špinila. Není tam jen kontryhel a ty složky upravují menstruační cyklus jako celek. Po letech jsem mohla zahodit utrogestan a už roky mám pokoj.
@suzka1 píše: Více
Je to hodně individuální, to ano. Ale myslím, že to stojí za vyzkoušení. V každým případě je nutný dobrý lékař.
Ahoj,
Už přes půl roku mám problém s menstruací…
2-3 měsíce nepřijde a když už ano tak je pěkně bolestivá
Se svým gynekologem jsem to řešila a jediné co udělal bylo to, že mi předepsal antikoncepci
Tak se chci zeptat zda měl někdo někdy stejný problém a jak ho řešil? :pray
@Martina 2005 píše: Více
V první řadě změň gynekologa a pak rady, co máš výše.
Ahoj Řeším celoživotní problém s menstruaci
27 let nikdy těhotná bez dětí
Neznám pojem pravidelná menstruace ani cyklus
Někdy ji mám někdy ne.. a když ji teď mám po 2 měsících tak trvá 3 týdny z toho první týden bylo takové špinění.
Gynekolog mi řekl že mi může dát nějakou injekci abych ji neměla vůbec..
Příští měsíc měním gynekologa..
Nevíte co s tím prosím?
Starám se o babičku a ta mi řekla že když byla v mém věku take ji neměla pravidelnou..
3 týdny už mi přijde moc..naposledy byla snad přes 3 týdny..
Nějaké rady prosím?
Nejsem trol jen ženská co neví co se děje s jejím tělem..
(Jsem ještě panna může to mít něco s tím za docineni?)
Co jsem četla tak jen samé špatne zprávy na Google.. řešil někdo něco podobného? Díky moc..