Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, spadla jsem omylem do řeky při menstruaci a neměla jsem tampón, nevíte, co mám dělat? Voda není čistá.
Převlíct se do suchýho a rozčesat si vlasy.
Překvápko - řeky v ČR jsou jedovaté jen výjimečně, nic se nestalo.
@Elisek10 píše:
Ahoj, spadla jsem omylem do řeky při menstruaci a neměla jsem tampón, nevíte, co mám dělat? Voda není čistá.
No nevím, já bych se převlékla do suchého. CO bys asi tak chtěla dělat
Nic extra. Ty tampony jsou na to, aby krev netekla do vody, pokud holt do ni spadnes, tak se nic neda delat.
@Elisek10 píše:
@vokishka Bojím se nějakého zánětu
Tampon se dava spis aby za tebou neplavala červená čára než aby se ti voda nedostala dovnitř ![]()
Tak to se ti muze stat bez ohledu na ms, ze spinave vody bych se co nejrychleji umyla. Ale jinak je to presne jak pise @pikola, tampon brani krvi vytect, ne vode natect ![]()
@Ou píše:
Převlíct se do suchýho a rozčesat si vlasy.Překvápko - řeky v ČR jsou jedovaté jen výjimečně, nic se nestalo.
třeba se koupala v Bečvě, před nějakou dobou ![]()
@beruska9 já se šla umýt hned, vystříkala jsem to vodou a pak použila chili antibacterial, asi nic vic udělat nemůžu..ach jo..jsem asi přecitlivělá, ale bojím se různých zánětů nebo i dalších, co z toho může být. Existují tampony do vody, ale já byla jen na loďce a netušila jsem, že se překlopíme, bylo to jen přepnutí na druhý břeh na Sázavě..
To si opravdu někdo myslí, že voda nateče dovnitř? Co se pak asi stane lidem, kteří ten tampón nemají? Přesně toto se stalo jedné osobě, když jsme byli na vodě letos. A prostě to nějak zvládla vydržet do místa, kde jsme měli pauzu a tam si zašla na toalety se převléct do věcí, které měla ve svém sudu.Dalo by se i prostě někde zastavit a převléct se někde ve křoví v případě nouze, ale ona přepadla chvíli před tím, než jsme si udělali pauzu, když chytala pádlo. A je dobrý, když někdo, kdo má u sebe lékárničku, tak aby v ní měl i tampóny či vložky, protože dostat to třeba v půlce etapy a nemít u sebe nic, protože to je 1. den, to je nepříjemné. U nás je v lékárničce všelicos.
@Elisek10 : : nejhorsi je smrt z vydeseni
Klid. Nic vic jsi udelat nemohla. Co „vic“ by z toho vubec myslis mohlo byt? Navic, nebyl to zadny stojaty rybnik plny sinic, nejspis ti nic nehrozi. Ja se ted treba v klidu koupu v prehrade uz par dni i s ms, sice s normalnim tamponem, ale bez antibakterialnich mydel a podobnych blbin…a ziju ![]()
@Elisek10 píše:
@beruska9 já se šla umýt hned, vystříkala jsem to vodou a pak použila chili antibacterial, asi nic vic udělat nemůžu..ach jo..jsem asi přecitlivělá, ale bojím se různých zánětů nebo i dalších, co z toho může být. Existují tampony do vody, ale já byla jen na loďce a netušila jsem, že se překlopíme, bylo to jen přepnutí na druhý břeh na Sázavě..
No hele pokud patláš nějaké antibakteriální přípravky zevnitř do pochvy, tak tím spíš si nějaký zánět přivodíš, protože tím narušíš samočistítí funkci tvé pochvy.
preventivní výplachy jsou to nejhorší co můžeš sama sobě dělat.
Normální přírodní voda ti nic nezpůsobí, ani během menstruace, ani mimo ni.
Jestli moc vyšiluješ, tak až ti skončí menzes, tak si kup platíčko vagiálních probiotických globulí a využívej je (vaginálně - polykat tabletky probiotik mikrofloru v pochvě moc neovlivní)
@Ou já si to nestrkala do pochvy, jen zevně a tu vodu jen slabý proud, abych to trochu vypláchla. Četla jsem na internetu, že při menstruaci se právě bakterie můžou dostat dál a může u toho být třeba zánět dělohy, protože je to víc prostupný a pro to ten tampón..