Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak je to s MS a tonicem. Někde píšou že to Ms vyvolava a někde že to ms opožďuje, tak nevím…
vím, že to není 100%, ale… docela mi to zajíma
tak všem děkuju za odpovšd
jo a mě to ms spíše stavilo, ale jesli to není placebo efekt
![]()
To něvím, ale káva hodně zeslabuje a zkracuje…to mám vyzkoušené, i několik mojich kamarádek je na tom stejně.
Co se týče tonicu nevím, ale citronová šťáva zkracuje a zeslabuje…alespoň tedy u mě to tak působí.
@melitery To si asi budeš muset vyzkoušet sama. I ten tonic i to kafe. Ale to kafe se musí pít dlouhodobě-já piju 1× za den, měla jsem i období kdy jsem pila 2 a byl to dost rozdíl.
Kamarádka říkala, že jí ms oddaloval citrón. Na mě to nepůsobilo, o tonicu ani kávě jsem ještě neslyšela ![]()
Teda děvčata. to je mi zajímavé…ani o jednom jsem ještě neslyšela, pro mne nové informace…jinak je fakt, že jsem piják resp. labužník kávy..piju jeden šálek denně už spoustu let…a MS mám pravidelnou naprosto v pohodě max.3-4 dny…
@melitery Postinor
Ale teď vážně, takhle neznám nic, kdyžtak zajdi na gyndu na vyvolávačku ![]()
No jde o to, že bych ji potřebovala dostat dany datum, aby mi to nevyšlo na sportovní soustředění
bude tam dost koupani atd. a když už ji dostanu tak je mi jednou jestli malo nebo dost
prostě budu pít heřmánkový čaj, deně koupele v teple vodě uvidimě no
matě někdo zkušeností
?
@melitery hele a co takhle, když to náhodou vyjde, jak nemá
použít menstruační kalíšek… www.menstruacnikalisek.cz
s tim se můžeš v pohodě koupat, je to lepší jak tampon…
@brumdinka to je samozřejmost
ale i tak děkuju, ale radší bych ms předešla a neměla bych ji vubec
![]()
@melitery no tak pak jedině otěhotnět a pak kojit, takhle sem neměla MS tři roky ![]()
@brumdinka píše:
@melitery no tak pak jedině otěhotnět a pak kojit, takhle sem neměla MS tři roky