Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
už se mi taková menstruace taky stala a cystu nemám
Ahoj,
taky se mi to stalo (několikrát) ale myslím si, že většinou to bylo tím, že třeba na mě něco lezlo - jako nějaká nemoc nebo horečka. Prostě jsem se necítila na 100% ok, minulý měsíc jsem měla ms jen 1 den hodně slabou ale bylo to právě kvůli tomu, že se mi rozjížděl zánět močových cest, zánět trval cca týden a ms se nerozjela.
Ohledně cysty si myslím, že to nebude, taky ji nemám ale měla jsem ji a praskla mi a myslela jsem, že je to moje poslední hodina života, šílené bolesti - možná horší než porod snad i ale žádné krvácení.
Stávalo se mi to často, ale spíše až čtvrtý, pátý den. Půl dne to vypadalo, že už je po všem a druhý to začalo znovu.
Pokud by vám praskla cysta na vaječníku naplněná krví, tak by to sakra bolelo a skončila byste nejspíš dávno v nemocnici. Nejsem gynekolog a nikdy jsem nad tím moc neuvažovala, ale prasklá cysta na vaječníku nebude nejspíš téct do dělohy, ale do okolních tkání, ne? Aspoň tak by mi to přišlo logičtější… Každopádně cysty mohou trochu zamíchat s hormony. A pak se tohle stát může. Ale může se to stát i jen tak. Tělo není stroj. Občas udělá něco nečekaného a neznamená to nic špatného… Viděla jsem na tohle téma i několik vtipných obrázků, takže hádám, že to je poměrně běžný jev.
Holky, nestalo se vám některý? Měla jsem menses dva dny, pak den vůbec a nyní zas druhy den menstruuji. Na menstruační bolesti netrpím, a když, tak mírné většinou druhy den menstruace. A bolesti začaly teď, odpoledne, silnější než obvykle, ale dá se to prezit.. mám prý cystu na vaječníku, ale malou.. je možný ze to s tím má souvislost? Ze třeba ty první dva dny vlastně cysta praskla a menses to nebyl a opravdova ms začala vlastně až včera?