Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, Mistru mi napsali taky, ale já osobně nemůžu hrát antikoncepci vůbec kvůli srdci.
Bylinek na menstruaci je spousta. Jak jsi již zmínila, kontryhel a třezalku- u té pozor, pokud bereš jiné léky, může dělat problémy. Při užívání třezalky by se nemělo ani úplně na sluníčko. Skvělý je i řebříček, meduňka. Jsou i obchody, kde ti nějakou směs namíchají, já zase si sama nasbiram, usuším a užívám. Heřmánek taky doporučuji.
Bylinek je spousta, ale bála bych se dlouhodobého užívání, anebo ze něco spatne skombinujes. Jestli u vás mate nějaké bylinkarstvi, tak si tam zajdi a oni ti poradi. U nas takové je a opravdu jakýkoliv jsem měla problem, tak paní dobre poradily
Opravdu nedoporucuji brat byliny bez dohledu nekoho, kdo tomu OPRAVDU rozumi.
Takto jsem uzivala byliny 2 a pul mesice pod,, dohledem bylinkare,,, ktery to asi strilel z boku a misto srovnaneho cyklu mam nyni takove problemy, co jsem nikdy predtim nemela. A to jsem uz dalsi 2mesice od vysazeni.
Kor davej pozor na drmek, je to velmi silna bylina a musi se s ni velmi opatrne.
První věc: Po porodu se vám mohlo tělo hormonálně natolik změnit, že reakce na antikoncepci může být úplně jiná, než před 17 lety. Takže bych tuhle variantu úplně nezatracovala.
Druhá věc: Myslím, že ke zvolení správných bylinek je potřeba opravdu dobrý odborník a povědomí o tom, co přesně je s vašimi hormony špatně. Hormonální nerovnováha je hezký pojem, ale kde konkrétně je problém? Když zvolíte ty bylinky špatně, můžete to ještě zhoršit.
Hormony jsou hrozně složitá věc. Ovlivňuje je tuna věcí včetně procenta tělesného tuku, stravy, spánkového režimu, stresu, věku… Jestli to chcete řešit bez antikoncepce, volila bych nějakého celostního gynekologa. Ve všech nemocech a podivnostech těla hraje obrovskou roli psychika. Tělo nám každou nemocí něco říká. A když se bez nátlaku začneme sami sebe ptát, co se nám snaží říct, obvykle ta odpověď přijde. Děloha je kolébkou vašeho ženství. Je to sídlo života, tvořivosti… Co se vám snaží říct tím, že takhle moc krvácí? Co vám ta neustálá menstruace neumožňuje dělat? A co vám naopak oproti běžnému stavu dělat umožňuje? Jdete někde sama proti sobě? Jestli jste s tělem nikdy předtím takhle nekomunikovala, bude vám to připadat ujeté. Ale stačí se tomu otevřít a začít naciťovat. Skutečně to funguje.
Já můžu doporučit doplněk sarapis plus. Nechtěla jsem se po vysazení antikoncepce k ní vracet, taky mi v těle nadělala paseku (hormonální akné, menstruace která stále a stále trvala). Tenhle doplněk má komplexní, přírodní složení a dost mi srovnal hormony. Trvalo to zhruba 3-4 měsíce, není to hned, musíte brát dlouhodoběji. Já kupuji na vegall, mám tam pak jakmile nasbírám body balení zdarma, což je super, není to levná záležitost tohle řešit.
Držím palce, ať to máte co nejdříve v pořádku. ![]()
Ahoj ženy,
Mám za sebou několik vyšetření a lítání po doktorech. Jsem rok a půl po porodu. A moje menstruace cca 4 měsíce se opakuje co 14 dní a trvá cca 6 dnů. Takže jí mám snad skoro furt a je to opravdu úmorné.
Pediatra zjistila, že už mám anémii, málo železa - tak beru. Štítná žláza v pořádku (máme jí v rodině).
Ale na gyndě mi dr. napsala Mistru antikoncepci. Je to prý na narovnání cyklu a anémii.
Jenže mám problém, já antikoncepci brát opravdu nechci. Brala jsem jí poprvé a naposledy v životě v cca 17 letech asi na 3 měsíce protože to co to semnou dělalo, tak jsem musela vysadit a trvalo 7 měsíců, než se mi tělo srovnalo!! Za mě jsem se od té doby opravdu antikoncepci vyhýbala
Teď beru měsíc Drmek, zatím nevidím změny. Co třeba kontryhel a třezalku? Co mi prosím doporučíte?
Vím, že kontryhel při dlouhodobém užívání umí způsobit pěknou neplechu!!
Navíc ještě beru vitamin C na velmi silné krvácení.