Menstruační kalíšek a cysta

21091
17.6.19 18:38

@lucie.krajcarova Ahoj, nevím, jak je to kvůli té cystě. Ale já kalíšek používám naprosto v pohodě. Otázka je, jestli se dá zavést i v šestinedělí. Já si to třeba po porodu nedovedu představit. I když jsem už potom tolik nekrvácela. Ale třeba je to u té cysty jiné. Jinak si myslím, že proti té infekci, by to fungovat mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69142
17.6.19 19:05

Operace bude laparoskopická? Tam nějak nevidím důvod, proč by měl kalíšek v pochvě vadit. Pokud by se jednalo o odsátí spodem, tam bych pauzu dala, ale to je zas jeden vpich a 6 neděl je zbytečných.
Co se týče sportu, uvidíš, jak se budeš cítit, jak se budou jizvičky hojit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5319
17.6.19 21:26

@lucie.krajcarova Byla jsem na laparoskopickem odstraneni docela velke cysty a uz paty den po operaci jsem si dala 10kilometrovy vylet, tyden a pul po operaci jsem s vyndanymi stehy a zamaslickovanymi jizvami jsem usla 20 kilometru a tri tydny po operaci jsem podnikla jednoduchy 25kilometrovy vyslap po horach bez batohu a s trekovymi holemi. S ostatnimi sporty jsem cekala, az se mi zahoji poradne jizvy, ale mesic po operaci uz jsem si dala lehkou jogu a zacla jsem pozvolna lezt.

Od ukonceneho sestinedeli jezdim zase normalne dlouhe trasy na kolobezce, kole, hraju raketove sporty, lezu po skalach i na stene, beham, cvicim dynamickou jogu a citim se dobre. Obcas me zataha jizva na pupiku, ale to jsem citila spis ze zacatku, ted uz jsem to rozhybala a citim ji dejme tomu jednou za dva tydny na okamzik.

Takze se neboj, ze bys musela sest tydnu lezet s nohama nahoru, jak to vypada. Pokud se budes citit dobre, tak se zlehka hybat urcite muzes. Mne z tech par dnu polehavani v posteli zacaly treba hrozne bolet zada a pomohl mi zase az pohyb.

Zase na druhou stranu se mnou byly ve stejny den na stejne operaci dalsi pacientky a ty teda uplne ani dva dny po operaci nevypadaly, ze by mely za par dnu tancit cardas. Ja jsem z osazenstva JIP vypadala nejlip a prakticky mi prislo, ze mi skoro nic neni (bricho me bolelo min bez pri menstruaci).

S tim kaliskem nevim, jak to myslis? V tom sestinedeli? Asi uvidis, jak se budes citit, co budou delat jizvy a tak. Ale az je budes mit uplne zahojene a stroupky dole, tak bych se bazenu nebala. Kalisek muzes normalne pouzit. Take jsem ho pri prvni menstruaci v tom sestinedeli pouzivala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.19 21:39

@Afrikana super, ja kalisek po porodu jeste nemela, to je dobrý tip. S tou jógou jsem chtela zacit driv. J8nak hraju volejbal a jezdim na bruslich..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5319
18.6.19 00:28

@lucie.krajcarova Ja zas nemela porod jeste :mrgreen: Uvidis, co ty jizvy - zrovna pri volejbalu a bruslich jsou dost natahovane. Ja jsem treba bricho citila dost pri prvnim speedmintonu a na prvni vyjizdce na kolobezce, jak jsem se natahovala - ale jenom pri prvnim odpoledni a prvni vyjizdce, pak uz bricho v pohode. Zda se mi, ze cim vic se hybu, tim vic se ty jizvy prizpusobuji a nemaji cast nekam prirustat. Super po te operaci je info z tohoto dokumentu (jen teda jsem, ehm, nedodrzela termin pro jizdu na kole a tak… :oops: ): https://www.nemcb.cz/…_operace.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí