Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám na přechod ještě čas, ale mamka to zrovna prožívá. A ano, přesně jak píšeš, dostane to jednou za x měsíců. Dle doktorky naprosto běžná forma přechodu, ono to nepřestane fungovat ze dne na den, ale děje se to postupne. A mají/měly to tak i všechny matčiny kamarádky. Takže neboj, je to ok. Vždy u sebe něco nos, protože to prý rádo chodí hlavně na dovolených, víkendech ve welness atp ![]()
Ano, moje mamka taky rok nic a najednou zase ano a pravidelně
je jí 54.
Případně zkus i směřovat dotaz do GYNEKOLOGICKÉ PORADNY kdyby jsi chtěla mít odbornější odpověď ![]()
Ano, je to normální. Pokud byste chtěla ještě MS trochu srovnat a hlavně srovnat hormony, tak v tomto období pomáhá kotvičník zemní.
V 50 letech to mám úplně stejně, v rozmezí 19 - 180 dní, nevím dne ani hodiny.
Ano, může se to stát. V přechodu je nepravidelná menstruace běžná a může docházet i k delším pauzám mezi jednotlivými cykly. Pokud máte pochybnosti, konzultujte to se svým gynekologem.
@Mirčulka píše: Více
Z principu biologického fungování ženského těla se většina žen v tomto období dostává do estrogenové dominance a je vhodné trochu podporovat progesteron, pokud nebere HA a nehltá léky tak třeba drmek, nebo wild yam, ten lze brát i při HA. Jediná kotraindikace těchto „ženských“ bylin je u léků na ředění krve a u AD, některé jako třeba lékořice lysá není vhodná při vyšším tlaku.
Pardon za anonym…je mi 48 let, v prosinci loňského roku mi gynekoložka dle utz nálezu oznámila nástup přechodu, dnes jsem to po 8. měsících dostala, břicho mě bolelo už x dnů před nástupem, stávalo se to některé z Vás v tomto období? děkuji