Menzes v době přechodu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.1.24 12:27

menzes v době přechodu

Je mi 48 let, v létě mi gynekoložka diagnostikovala přechod, menzes mám třeba jednou za tři měsíce, nyní po dvou měsících, ale je mi u ms divně, dříve jsem tohle nemívala, únava, lehká nevolnost a spavost, máte to některá též? děkuji za zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2284
22.1.24 12:42
@Anonymní píše:
Je mi 48 let, v létě mi gynekoložka diagnostikovala přechod, menzes mám třeba jednou za tři měsíce, nyní po dvou měsících, ale je mi u ms divně, dříve jsem tohle nemívala, únava, lehká nevolnost a spavost, máte to některá též? děkuji za zkušenosti

To jsou normální projevy hormonálních změn. Především velký pokles progesteronu. Zkuste nějaké progesteronové byliny, kontryhel, drmek, podpořte trochu ledviny (nadledviny), které začnou přebírat funkci tvorvy hormonů, třeba eleuterokok ostnitý, ašvaganda. V této době vynechávající MS je dobrý i kotvičník. Asi rok po poslední MS přidejte estrogenové byliny, lněné semínko, červený jetel, jeřáb ptačí, případně nějaké doplňky na klimakterium. Vhodný je i ploštičník hroznatý a indol-3-karbinol, jako prevence karcinomu prsu a vaječníků. Zmírníte tak projevy klimakteria a zároveň je to prevence cévních problémů a osteoporózy, které často v klimakteriu přicházejí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.24 12:42

Mám také 48 let, rok problémy, velké krvácení, bolesti, únava, podrážděnost, deprese, šílené migrény, třeba 5dní migréna. Menzes jsem až na jedenkrát měla jakžtakž pravidelné. Nyní po odběrech krve mi gyn doporučila antikoncepci. Beru měsíc a zatím, nechci předjímat, se mi zdá, že je to lepší. Hlavně únava a problém se soustředěním pominul. Taky bolesti hlavy zatím nejsou. Pevně doufám, že nepřiberu ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa