Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Pokud si dobře pamatuji, horečky začaly po třetím roce věku. Měl je téměř každý týden. Příznaky: horečka, bolest hlavy, studené končetiny, nateklé mandle jako při angíně, někdy zimnice… Já si u dětské lékařky „vydupala“ vyšetření v nemocnici - rovnou nás poslala na dětskou revmatologii. Diagnozu určili na té revmatologii. Doporučím skupinu na Facebooku pro rady a tak…Hele, ale pokud ze zkušenosti radit já…pomůže bohužel pouze čas…nebraň se ani předepsání Prednisonu jako zálohy. Nemusíš ho dát, ale je to velká pomoc, kdyby nezabíraly léky na horečku. On ten prednison byl i ukazatel, jestli jde o ataku, nebo ne. Když jsem dala prášek, horečka zmizela a už se neobjevila, byla to ataka. Když se opět zvedla, byla to viroza… DOPORUČUJI si klidně už od teď zapisovat horečky do tabulky, já tedy si píšu doteď…Vždy, když je ten den teplota, zapsat pro ten daný den tu nejvyšší. K tomu poznámku: byla zimnice, dala jsem lék atp… Paní doktorce to pomůže ke stanovení diagnozy a na revmatologii to pak chtějí ke každé kontrole. Bude třeba absolvovat i vyšetření na ORL, odběry moče, krve…My byli i na plicním. Hele, na revmatologii vlastně pak chtěli i sbírat moč doma, mrazit a pak nosit na kontrolu, to Ti povědí, ale ať víš, na co se připravit. Někdy pomůže odstranit krční mandle, ale NE VŽDY. Nám to paní doktorka nenařizovala, nedoporučila, syn mandle má furt. Ale vím, že někdo byl a stejně se Pfapa vracela. Hele, je to celé na prd, je stále málo informací, nenech se odbýt, že to přejde, přejde, ale dá se tím docházením na revma a tak líp vše zvládat. HLAVNĚ!!! Je to dočasné, vydržte, moc s vámi soucítím, ![]()
@Zita Aussig a jak dlouho to prosím měl? Měl k tomu i jiné priznaky než hordcku? A kdo určil diagnózu? Dekuji