Mikro jesle: Plánuji otevřít v Praze

Anonymní
26.5.25 18:43

Mikro jesle

Krásný den, maminky!

Dlouho zvažuji otevření mikrojeslí v Praze a moc by mi pomohlo, kdybyste mi věnovaly chviličku a zodpověděly pár otázek.

Zvažuji malé jesličky s individuálním přístupem, rodinnou atmosférou a maximálně 5 dětmi najednou.

Kolik byste byly ochotné zaplatit za hodinovou sazbu pravidelného hlídání v takových mikrojeslích?
Cítily byste se lépe a pohodlněji dát dítě do mikrojeslí s maximálně 5 dětmi než do klasických jeslí s cca 12 a více dětmi?

Byly byste ochotné platit dopředu za domluvené dny hlídání, abych mohla lépe plánovat kapacitu a zajistit místo pro vaše dítě?
Je něco co by vás odrazovalo už teď při té představě? :)

DĚKUJI za váš čas a názor!

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1378
26.5.25 19:44

No ale teď bude možné to sousedské hlídání…teda pro 4 děti. Nějak tě prý zkontrolují prostor a můžeš žádat i příspěvek. Akorát mne zarazilo, že pak rodič může platit omezenou částku, tudíž ty si můžeš vydělat omezené peníze. Kdežto v soukromé můžeš asi kolik chceš.

Já bych dala cenu rozhodně nižší než za hlidačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.25 19:56

U nás je DS. Děti od 1.5 roku. 5000 měsíčně. Celkem 12 detí, 2 chůvy.
Kolik by vás na těch 5 bylo, jak staré děti?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.25 20:40

@LunaP Praaaave!👍🏻 jako soukromá chůva 400/hod a nevim, kam dřív skočit..Ráda by to tedy trochu “upgradovala” ale ještě to úplně nechci pouštět do rodin než si udělám nějaký “veřejný” průzkum. Tak jsem si říkala, že při 4-5 dětí by to mohlo být mezi 230-250/hod. Co si o tom myslíš? Jinak moc děkuji za názor, vážím si toho! :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.25 20:45
@Anonymní píše: Více
. Sama dopoledne a na odpoledne bych si vzala druhou chůvu na pomoc, pokud by bylo nad 4 děti, tak bych si vzala druhou chůvu na celý den. Děti od 6 měsíců. Dekuji moc za napsání, většinou, když je ta sazba za měsíc okolo 5000, tak mají dotace, ale to me se při takovém malém množství dětí nevyplatí.
  • Citovat
  • Upravit
5683
26.5.25 21:10

A těch 230-250 Kč za hodinu by bylo s jídlem nebo bez? V jakém prostoru? Ten bys někde vybudovala? Platila nájem?
Za mě je představa dát 30 tisíc měsíčně za jesle neakceptovatelné. To bych měla radši chůvu jen pro svoje dítě. Ale třeba se někdo takový najde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.25 21:40
@Lil Kitkatt píše: Více

Děkuji moc za názor!
Jako mamince se mi líbí, že by to byla malá skupina dětí, kde je opravdu individuální přístup. Byt by byl upravený na dětskou skupinu s postýlkami, židličkami, hračkami a oplocenou zahradou. Mám pocit, že v takovém domácím prostředí a s menším počtem dětí je větší klid a bezpečí, méně bacilu, známe tváře..
Cena je samozřejmě důležitá a chápu, že to může být pro většinu lidí limit a nebo nepřijatelné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.25 21:41
@Lil Kitkatt píše: Více
  • Bez jídla, platila bych nájem.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.25 21:46

Nájem, voda, elektrika, pojištění, vybavení, údržba. Tohle máš všechno spočítaný?
S největší pravděpodobností budeš platit nějakou půjčku na vybavení, rekonstrukci.
Pořádně si to pro počítej aby se ti vyplatilo s takovým počtem dětí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.25 21:59

Moc dekuji!!! :hug: Do 5 deti by se nemusely dělat žádné stavební úpravy.. Kolik bys byla ochotna zaplatit měsíčně za takové pravidelné hlídání..? Kdyz by to bylo dejme příklad na 3 dny v týdnu 8 hodin.. Moc děkuji! 🙏🏼

• Citovat
  • Upravit
1378
27.5.25 09:52

Já ti nevím jestli si těmi jeslemi pomůžeš :nevim:.

Jestli nemáš víc peněz jako ta chůva, pokud máš už klientelu.Tam budou lidé platit víc. Navíc pro dost lidí je právě výhoda hlídání u sebe ( nemusí dítě vozit). Taky co vím do miniskolek chodí dost děti jen pár dní v týdnu( moje dcera taky chodila)…tak to by se muselo ošéfovat. Ceny si asi zjisti na aktuálním trhu…jesle mají stránky.

Jasný, že můžeš mít třeba vizi rozjet to do budoucna více a ne sama…je to cesta k rozvoji. Viděla jsem dokument s paní co zavedla agenturu kroužky a začala taky z prdu a vše už prodala a žije si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
27.5.25 10:04

Vidím třeba miniskolku kde mají 290 Kč/h ceny dle docházky (2× celodenne- 5000, 5× celodenně 8000). A to se ještě asi daní.

To si ještě umím představit, že pokud půjdu do práce zaplatím 10k. Možná někdo kdo na to má 15.

V 5 ti dětech bys ale měla jen 50 tisíc/m které ti na provoz a tvůj plat nestačí.

Spočítej si kolik chceš mít čistého, nájem bude tak 20k (?) ten nájem ti to strašně sníží. Nevím teda kde. V Praze lidi víc platí ale dráhy nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin